Kartal Gençlik Kariyer Merkezi, 1000 gencin hizmetinde

Kartal Gençlik Kariyer Merkezi, 15-24 yaş aralığındaki gençlerin bilgi ve becerilerini arttırmak, okulda ve meslekte başarı seviyelerini yükseltmek, istihdam edilebilirliklerini ve hizmetlere erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla rehberlik hizmeti, kişisel gelişim seminerleri, mesleki ve bilgilendirici eğitimler, üniversite ziyaretleri, kariyer günleri, gönüllülük çalışmaları ve fikir kampları düzenleyerek faaliyetlerine devam ediyor.

Kartal Gençlik Kariyer Merkezi, 1000 gencin hizmetinde

24 Eylül – 31 Ekim 2013 tarihleri arasında, 1000 Kartallı gencin, üniversiteleri ve mesleki bölümleri tanımaları amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi’ni kapsayacak şekilde “Üniversite Ziyaretleri” gerçekleştirilecek.


Kartallı gençler, Gençlik Kariyer Merkezi’nin düzenlediği “Gönüllülük Çalışmaları”nda da aktif şekilde yer alıyor. Bu kapsamda 04 Ekim’de hayvan barınağı ziyareti, 29 Ekim – 31 Ekim arasında kan bağışı kampanyası ve 11 – 13 Kasım arasında Kitap- Oyuncak Bağışı kampanyası olmak üzere üç gönüllülük çalışması, Kartallı gençlerin katılımıyla yapılacak.


8 Ekim – 8 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan “İşbirliği Platformu” ile gençler ile işverenler buluşturulacak ve firmaların üretim alanlarını, faaliyetlerini yerinde inceleyerek sektör hakkında daha geniş bilgiye sahip olabilmeleri için firmalar ziyaret edilecek. Bu platforma da yaklaşık 1000 Kartallı gencin katılımı sağlanacak.
28 – 29 Ekim günlerinde ise “Kariyer Günleri”nde özel sektör ve kamu sektöründeki kurumlar ile gençler buluşturularak sunumlar, üniversite ve meslek tanıtımları, söyleşiler, iş-staj başvuruları ve konserler düzenlenecek.


Kartal Gençlik Kariyer Merkezi, yıl sonuna kadar yapılacak tüm etkinliklerle yaklaşık 12 bin Kartallı gence hizmet götürmeyi ve onların geleceğine yatırım yapmayı hedefliyor.
Kartal Gençlik Kariyer Merkezi Projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 yılı Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı kapsamında hazırlanarak 277 proje başvurusu içinde 130 başarılı proje arasına girdi ve İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan %90 hibe almaya hak kazandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2013, 23:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17