KARTAL BELEDİYESİ YENİ YILA MEGA HİZMETLERLE GİRMEYE HAZIRLANIYOR

KARTAL BELEDİYESİ YENİ YILA MEGA HİZMETLERLE GİRMEYE HAZIRLANIYOR

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz, Kartal’da tarihe geçecek nitelikte, kalıcı ve yararlı belediye hizmetlerinin gerçekleştirildiğine dair bir kere daha vurgu yaptı.

Kartal’ın ALT yapısını yeniden hazırlamaya başladıklarını belirten Başkan Öz, bu arada Kartal’ın adeta vitrini ve aynası konumuna gelen Kartal’lı Kazım, Meydanını çok amaçlı MEYDAN konumuna kavuşturulacağını hatırlattı.

Bu arada Asfalt, Yol genişletme, parke taşı döşeme çalışmalarının yanı sıra ÇAMLIK parkı dahil olmak üzere 2011 yılı içersinde 11 yeni ve MODERN parkı Kartal’a ve Kartal halkına kazandırdıklarını belirterek, “  Söze Kartallı Bahçıvan Kazım, Meydanı ile ilgili başlamak istiyorum. Şu anda Meydan’ın eski AFET Bölgesi olan kısmının düzenleme çalışmaları tamamlandı. Kartallı Kazım’ın Heykelinin monte edileceği ALAN kaldı. Bu alan’da yapılan çalışmalarda hiç beklemediğimiz bir sorunla karşılaştık. Alan bünyesinde Kartal’a Enerji taşıyan AYEDAŞ’ın kabloları ile karşılaştık. Ayedaş, kabloların sorun olmasını ortadan kaldıracak çalışmalar başlattı. Bu arada başka bir sorunla karşılaştık İSKİ’nin ATIK su kanallarına rastlanıldı. O konuda da çalışmalar yapılıyor.  Kartallı Kazım Meydanı bünyesinde birde ıslak zemin HAVUZ projemiz vardı.” Hatırlatması yaptı.

“ ALAN ÇOK AMAÇLI KULLANILACAK”

Başkan Öz, şöyle devam etti: “  Ne var ki Yüksek Gerilim hattı nedeniyle HAVUZ Ponjesini iptal etmek zorunda kaldık. Yine Mavi dokuyu ve SU görüntüsünü çağrıştıracak MAVİ ÇİÇEK dokusunu oraya monte ederek sağlamaya çalışacağız. Eski AFET Merkezi’nin iptal edildiği alan orası. Siz Kartal’ın Eski bir mensubu olarak biliyorsunuz. Afet Merkezi’nin bulunduğu arsa üzerinde YAZIK Sinema Bahçesi vardı. Kartal’lı Kazım Meydanı Kartal’a rahat nefes aldıracak VİTRİN Meydan konumuna getirildi. İlk defa size açıklıyorum. ACİL durumlarda çok amaçlı kullanılacak bir MEYDAN tasarımı yaptık, biz burda. Ayrıca gerektiğinde ETKİNLİK düzenlenebileceği, KONSER’LER verilebileceği, AÇIK HAVA Tiyatrolarının olacağı, açık hava sinemalarının gösterimlerinin olacağı, MÜZİK etkinliklerinin olacağı ve gerektiğinde AFET durumunda, Sağlık Ocaklarının ve SAHRA çadırlarınında olabileceği bir ALAN olarak orayı tasarladık. Çünkü burası çok önemli ve ANA Arterlerin geçtiği bir yer. Yeni Adliye Sarayına bağlanacak yolun buradan geçmesi tabii ki, Kartallı Kazım Meydanı’nın önemini daha da arttırmış oluyor. Arka kısmı Kızılay Meydanı’na bağlanacak olan yer. Diğer bir konuda E- 5 yolu ile Kartal köprüsüne ulaşacak yolların kesiştiği bir ALAN burası.” İfadesini kullandı.

“NEFES ALINABİLİCEK BİR ALAN OLUŞTURDUK”

Öz, şöyle devam etti: “ Alan’ın Sinyalizyon çalışmaları tamamlandıktan sonra TEHLİKE arz edecek bir ortam kalmayacak. İstedik ki, binaların içersinde NEFES ALAN BİR ALAN OLSUN BURDA. İleriki aşamalarda HALKIN ÇOK memnun kalacağı bir tasarım var, burda. Umarım ki Kartal halkı bundan memnun kalır. Kartallı Kazım ALANI ve Parkı HAYIRLI OLSUN” dedi.

Başkan Öz,bu arada Sosyal,Kültürel ve sportif aktivitelerin HIZ kesmeden devam ettirildiğini de sözlerine ekledi.

Fethi SATICI

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2011, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17