Kartal Belediyesi İftar Sofra Adresleri. Kartal'da Ramazan Bambaşka

Kartal Belediyesi İftar Sofra Adresleri. Kartal'da Ramazan Bambaşka

Kartal Belediyesi, Ramazan ayında iftar sofralarını yine mahallelerde kuruyor. İlçe genelinde dokuz noktada kurulan iftar sofralarının yanı sıra, hastaneler bölgesinde iftarın yanı sıra sahur yemekleri de verilecek. Belediye ayrıca Ramazan boyunca halk sağlığını ön plana alarak besin imalathaneleri, lokanta ve fırınlara denetimlerini de yoğunlaştırdı.

 Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz, Kartallıların Ramazan ayını kutlarken yaptığı açıklamada “Ramazan ayı içimizdeki sevgi, kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü duygularını pekiştiren kutsal bir aydır. Yerel yönetim olarak üç yıldır mahallelerimizde kuruduğumuz iftar sofralarımızda mahallelilerimizi biraraya getirerek sevgi, kardeşlik ve dayanışma ruhuna katkı sunmaya çalışıyoruz” dedi. Başkan Altınok Öz açıklamasına şöyle devam etti: “Göreve geldiğimizden bu yana iftar sofralarını tek merkezden mahallelerimize taşıyarak, gerçek ihtiyaç sahiplerinin oruçlarını mahallesinde açmasını sağlıyoruz. Öte yandan geleneksel olarak iftar sofrası etrafında bir araya gelme ruhunu sürdürmeye, mahallelilerin kaynaşmalarına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Dokuz ayrı noktada her gün 5 bini aşkın iftar yemeği vermeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda, hastaneler bölgesinde hem iftar hem sahur yemekleri vermeyi de sürdürüyoruz. Bu bölgede dört hastane yer alıyor. Çoğunlukla şehir dışından gelen hasta yakınlarının bir kap olsun sıcak yemek yemelerini sağlıyoruz.”

 Başkan Öz, ilçedeki tüm camilerde periyodik olarak yapılan temizlik hizmetlerine hız verildiğini, ilçedeki 73 caminin Ramazan ayı boyunca Kartallılara rahat, temiz, huzurlu ibadet olanağı sağlayacağını belirtti. Camilerin inşaat, bakım, onarım çalışmalarına belediyenin katkılarının sürdüğünü anımsatan Altınok Öz, gelen talepler doğrultusunda camilerin olası eksiklerini de Ramazan öncesi tamamlayacaklarını söyledi. Fırınlar, lokantalar ve gıda imalathanelerine denetimlerin de yoğunlaştırıldığını kaydeden Başkan Öz, Ramazan boyunca mahallelerde iftar sonrasında açık hava sinema günleri düzenleneceğini belirterek, “Kartallıların Ramazan ayını kutluyorum” dedi.

 Kartal Belediyesi üç yıldır, tek merkezde kurulan iftar çadırlarının yerine mahallelerde belirlediği alanlarda vatandaşları iftar sofralarında bir araya getiriyor. İlçede belirlenen dokuz ayrı noktada kurulacak iftar sofralarında Kartallılar hijyenik şartlarda, sıcak hava koşullarından etkilenmeden oruçlarını açabilecek.

Kartal Belediyesi

Cevizli Çınar Camii, 

Soğanlık Baykan Düğün Salonu,

Topselvi Kıbrıs Şehitleri Camii,

Esentepe Boy Düğün Salonu, 

Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi,

Hürriyet Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi,

Yakacık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi,

Çavuşoğlu Spor Kulübü’nün yanı sıra hastaneler bölgesi olarak da bilinen alanda da

(Kartal Devlet Hastanesi,  

Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi,

Suzan Yazıcı Acil Müdahale Merkezi ve

Semiha Şakir Kadın Doğum ve Çocuk Hastaneleri)

hasta yakınları için iftar ve sahur yemekleri verecek.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2011, 07:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17