Kartal Belediye işçileri uyardı 'Başkan şaşırma, sabrımızı taşırma!'

Kartal Belediyesi'ne bağlı taşeron şirket işçileri yaptıkları eylemle Kartal Belediyesi ve Taşeronu bir kez daha uyardı.

Kartal Belediye işçileri uyardı 'Başkan şaşırma, sabrımızı taşırma!'

DİSK Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube, örgütlü olduğu Kartal Belediyesi'ne bağlı taşeron şirket işçilerinin toplu sözleşme hakkının belediye yönetimi ve taşeron patronları tarafından uygulanmaması ve ücretlerin ödenmemesi üzerine, dün akşam saat 18:30'da Kartallı Kazım Meydanı'ndan Kartal Meydanı'na doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi.


Halkın ve esnafın alkışlarla destek verdiği yürüyüş sırasında, sık sık "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Taşeron işçisi köle değildir" ve "Başkan şaşırma sabrımızı taşırma" sloganlarını atan işçiler uzun yürüyüşün ardından Kartal Meydanı'na vardı.


Burada DİSK Genel-iş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şubesi işçileri adına yapılan basın açıklamasında, belediye yönetimine, şirket yöneticilerine ve belediye meclis üyelerine çağrı yaparak toplu sözleşmeden doğan haklarının geri verilmesi çağrısı yinelenerek, karşılık alınamaması durumunda eylemlerini sıklaştırarak ve daha da güçlendirerek sürdüreceklerini dile getirdiler.


Yürüyüş ve basın açıklamasına Kartal'daki siyasi partiler, sendikalar ve dernekler de destek verdi.

Mahmut ŞENGÜL'ün basın açıklaması;

BASIN ve KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

Kartal Belediyesi şirketleriyle 08.11.2011 tarihinde taraflarca imza altına alınan toplu sözleşmeden doğan haklarımızın ödenmesi için yapılan haklı eylemlerimiz Kartal Belediyesi ve şirketlerince çarpıtılmak istenmektedir.

Toplu sözleşme başlangıç tarihinden bugüne başta 1. Yıl için anlaşılan 60 TL’lik maaş farkları ve 2. Yıl için anlaşılan 65 TL’lik maaş farkları iki yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen halen ödenmemiştir.  

Bununla beraber 2012 tarihli 15 Mayıs ve 15 Ekim tarihlerinde ödenmesi gereken 20’şer günlük iki ikramiye, 2013 yılının aynı tarihlerinde ödenmek üzere 20’şer günlük iki ikramiye, toplam 4 ikramiye halen ödenmemiştir.

Ayrıca, öğrenim yardımları, doğum ve ölüm yardımları, temizlik hakkı gibi diğer sosyal hakların hiç biri bu güne kadar yaptığımız tüm girişimlere rağmen ödenmemiştir.


Dolayısıyla Kartal Belediyesinin “işçiye borcumuz yok açıklaması” gerçek değildir.   

Ayrıca, haklarını aramak için eyleme katılmak isteyen, işçileri işten çıkarma tehdidiyle gözdağı vermenin, sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla ne kadar bağdaştığını da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Sendikanın iddia edildiği gibi, ne bir aday adayının, ne de mevcut belediye yönetiminin adamı olmadığını, bizlerin sadece çalışan emekçi üyelerimizin adamı olduğumuzun bilinmesini ve halen önümüzdeki bayramdan önce çalışanlarımızın haklarının verilmesi için müzakereye açık olduğumuzu bildiririz.

Şahsım ve yönetim kurulum üzerinden yapılmaya çalışılan karalama politikaları gerçeği yansıtmamaktadır. Bizlerin tek amacının çalışanların toplu sözleşmeden doğan haklarının verilmesi olduğunun bilinmesini istiyoruz.

4,5 yıldan beri asgari ücretle çalışan şirket çalışanlarının haklarını aramanın adına siyaset yapmak diyorlarsa, biz bunu yapmaya devam edeceğiz!

İşçinin hakkını aradığımız için işverence sarı sendikacı deniyorsa, biz sarı sendikacılığa devam edeceğiz!

Kartal halkının ve kamuoyunun bilgisine sunulur,

 

Mahmut ŞENGÜL

DİSK/Genel-İş Sendikası

İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2013, 23:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
zeynep
zeynep - 11 yıl Önce

bence pendiği ak parti alır inşallahda kartalıda alır dilerimki her yeri alsın ak parti :)

SIRADAKİ HABER

banner17