İmkan DEMİRCİ " Başıboş Köpek çetelerini POTANSİYEL TEHLİKE olmaktan çıkarmak istedik”

İmkan DEMİRCİ

Komşu ilçe’lerden getirildiği belirtilin Köpek çeteleri dehşet saçmaya başladı. Yaklaşık 2 hafta önce eşi ile birlikte Yakacık Uğur Mumcu Ormanı’nda sabah sporu yapan bir çifte saldıran köpek süreleri yaşlı adamın kalça kemiğini parçaladı. Eşinin sopa ile müdahale etmesi sonuncunda azgın köpek sürüsünün elinden kurtarılan vatandaş hastaneye kaldırıldı.  ilk müdahalesi yapıldıktan sonra tedavi altına alındı. Geçtiğimiz günlerde taburcu olan ve ismini tespit edemediğimiz vatandaşın yürürken zorluk çektiği ve yatağından kalkamadığı belirtildi.

ÖĞRENCİLERE SALDIRDILAR

Kartal Belediyesi CHP Meclis üyesi İmkân Demirci’nin bizzat şahit olduğu ikinci olay Cuma günü sabah saatlerinde Yakacık’ta meydana geldi. Uğur Mumcu Vakıf İlköğretim Okulu öğrencileri okullarına yaklaştıkları sırada Gruplar halinde dolayan ve kendi aralarında adeta bölgeler oluşturan yaklaşık 15 köpeğin saldırısına uğradılar. Çığlıklar atarak kaçmaya çalışan küçük öğrencilerin imdadına, O esnada özel aracı ile köpeklerin saldırı yaptıkları bölgede bulunan Meclis üyesi İmkân Demirci ve çevredeki vatandaşların müdahalesi ile öğrenci Grubu azgın köpeklerin saldırısından güçlükle kurtarıldılar. Semt esnafının su içirerek teskin edilen öğrencilerin çok korktukları için sürekli ağlamaları vatandaşların teskin etmesiyle ancak önlenebildi.

TEPKİ GÖSTERDİ

Kartal Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi İmkân Demirci, Kartal ve özellikle Yakacık’ı mesken tutan başıboş köpek sürülerinin çevrede çok büyük bir POTANSİYEL tehlike oluşturduğunu hatırlattı ve Kartal Belediyesi AK Partili Meclis üyelerini sert bir şekilde eleştirdi ve “ Ekim ayı Meclis birleşiminde başıboş köpeklerin kontrol altına alınabilmesi noktasında Kartal Belediyesi’nin KÖPEK Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili projesine karşı çıktılar ve oturumda bu proje’ye “RET”  oyu verdiler. Aydos Ormanları bünyesinde Köpek Rehabilitasyon Merkezi kurulması için ilgili kararı meclisimizden geçti ve karar metni İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi yakacık Aydos Ormanında kurulacak Köpek Rehabilitasyon Merkezi projesini İTİRAZ etti. Özellikle AK Partili Belediye Meclis üyeleri tarafından. Oysa Kartal Belediyesi’nin Yakacık-Aydos Ormanları’ndaki Rehabilitasyon Merkezi sadece Kartal’daki SOKAK hayvanlarının sorunlarını gidermiyor. Bölgeden gelen ve İlçemiz sınırları içersine bırakıldıkları tespit edilen onlarca başıboş köpeklerin sorunlarını Rehabilitasyon Merkezi’nde toplayıp hep toplumu rahatlatmak, hem o köpeklerin Rehabilitasyon Merkezimizde kontrol altına alınıp sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini sağlamak istedik. Hayvanla İNSAN arasındaki sevgi köprüsünü kurup Başıboş Köpek çetelerini POTANSİYEL TEHLİKE olmaktan çıkarmak istedik” diye konuştu.

MECLİS’E GETİRİLECEK

Meclis üyesi İmkân Demirci, 05.12.2011 tarihinde gerçekleştirilecek olan Kartal Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı’nda Yakacık’ta insanlara ve çocuklara saldıran ve bölgede DEHŞET oluşturan Köpek Çeteleri konusunun oturumun özellikle önemli maddesi olacağını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2011, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17