İbrahim DOĞAN'ın Görevden Alınma Nedeni!

İbrahim DOĞAN'ın Görevden Alınma Nedeni!

Basına bir haber düşer ya da birileri uçurur, haber yayınlandığı gibi de yankı ve merak uyandırır. Tıpkı “Ali Haydar SÜSLÜ görevden alındı!” ya da “İbrahim DOĞAN görevden alındı” haberleri gibi.

“İyi de, görev verince güzel, görevden alınca kötümü oldu!” yorumlarını yapanlarda az değildir. Asıl üzücü olan ise görevden alındın haberini ya basından ya da size söylemeye dahi tenezzül edilmeden GÖREVDEN ALINDINIZ tebligatından öğrenmek çok zor olsa gerek.

Birileri daha siyaseti bilmezken, haberlerden izleyip yorumlar yaparken, siyasi olarak halk için bir adım daha atmazlarken İbrahim DOĞAN rengiyle, omurgalı dik duruşuyla, tartışmasız demokratik solcu tavrıyla yıllardan beri halk için mücadele eden birisi. Kentsel dönüşüme muhalefetteyken de karşı çıkan, iktidarda yani belediye başkan yardımcısıyken de karşı çıkan birisi. Dahası mı? İşçi hakları konusunda da tavrında hiç bir değişim olmayan birisi. CHP’nin Kartal’da belediyeyi almasında görev alan, mihenk taşlarından birisi. Çoğu insan Kapitalizm nedir? Bilmezlerken; İbrahim DOĞAN Kapitalist sisteme karşı çıkan yerel siyasetçilerin en önde gelenlerinden birisi. Kentsel dönüşümün zenginlerin yıkıcı gücüne dönüşeceğini ve halkın “Hadi siz daha kırsal bölgelere, buralarda sizin ne işiniz var!” şovuna dönüşeceğini gören ve buna karşı mücadele eden birisi.

Karşılığı ne oldu. “Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar!” dercesine düzgün ve dürüst kişiliği nedeniyle görevden alınan birisi olarak Kartal siyasi tarihine geçti.

Ali Haydar SÜSLÜ meselesine gelelim. Kartal’ın yetiştirdiği ve birileri görevi bittiğinde soluğu çiftliğinde alacakken, SÜSLÜ Kartal’da Esnaflığıyla, camilere ve diğer ibadethanelere yaptığı yardımlarıyla, kapısına gelen eğitim kurumları ve diğer yardım isteyen kurumları boş göndermeyen birisi. Neden? Çünkü o yetiştiği, eğitimini yaptığı Kartal’ı gerçekten seven ve mücadele eden birisi. CHP nin belediyeyi almasında maddi ve manevi tüm olanaklarıyla seferber olan birisi. Karşılığı ne oldu, görevden alındı.

SÜSLÜ NEDEN AÇIKLAMA YAPMIYOR?
Görevden alındığı ilk günden beri açıklama yapması beklenen Ali haydar SÜSLÜ, suskunluğu ve sabrıyla parti tabanından taktir gören birisi.

İBRAHİM DOĞAN’IN AÇIKLAMASI;

Sorularımızı telefonda cevaplandıran İbrahim DOĞAN “Bir belediye başkanı için kadrosunu değiştirmek kadar doğal bir şey olamaz. Bizi üzen ise görevden alındığımızı gerek yüzümüze, gerekse telefonda (görülen lüzum üzere görevden alındın) bile denilmemesi. Basından okuyarak görevden alındığımızı öğreniyoruz. Başkanımızı arıyoruz telefonumuza bile bakmaya tenezzül etmiyor. Bunca yıl birlikte görev yapmışız, böyle mi olmalıydı.

SİYASİ TERBİYEMİZDEN DOLAYI SUSTUK!

Konuşmasına devam eden İbrahim DOĞAN “Grup toplantılarımızda ve başkanla baş başa iken yanlış gördüğümüz her şeye karşı dimdik durduk. Siyesi terbiyemizden dolayı ve partimiz zarar görmesin diye konuşmadık. Bundan sonra susacak sabrımız kalmadı. Bundan sonra halkın zararına olan eksikleri, yanlışları kürsülerden konuşacağız. Aksi taktirde halkımıza karşı yanlış yapmış olacağız.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Aytekin YAŞAR

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2012, 21:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17