Hasan KUMRAL'dan Duyarlı Davranış, Engellileri Ziyaret Etti

Hasan KUMRAL'dan Duyarlı Davranış, Engellileri Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı Hasan Kumral, Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübünü ziyaret etti.

Kartal İşitme Engelliler Kulübü kurucusu ve Onursal Başkanı Fevzi Çebesoy, ile bir süre görüşen ve Kulüp bünyesinde bulunan milli futbolcularla tanışan CHP 1. Bölge Milletvekili aday adayı Hasan Kumral burada yapmış olduğu konuşması tercüman tarafından kulüp mensuplarına aktarıldı.

PAYLAŞMAK İSTİYORUM

Kumral, “ Yaklaşık 8.5 Engelli vatandaşımız maalesef kaderleri ile baş başa bırakılmıştır. Engelli sayası tam olarak bilinmemektedir. Engelliler envanteri bir an önce çıkarılmalıdır 12 Haziran 201 tarihinde yapılacak Milletvekili seçimleri ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Ama bugün sizlerle burada bir arada olmanın tek amacı, işitme engelli yurttaşlarımızın sorunları üzerinde düşüncelerimi paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

YAŞAMANIZ ENGELLENMEKTEDİR

Tercümeli politikacı ve eğitimci Hasan Kumral, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “ Sevgili kardeşlerim, işitme engellilerin en büyük sorunu eğitim eksikliğinizdir. Birçoğunuz okuma yazma bilmemekte, okuyabilenler ise okuduklarınızı tam anlayamamaktasınız. Bunun en büyük nedeni, ikili eğitim yapılmamasıdır. Bir yandan okuma yazma öğretilip, diğer yandan işaret dilinin evrensel boyutu ile öğretilmediği bir eğitim sistemi ile toplum içinde tam uyumla yaşamanız engellenmektedir” ifadesini kullandı.

Daha sonra eşitme engelliler tercüman vasıtasıyla kendisine yönetilen soruları yanıtladı.

FETHİ SATICI

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2011, 05:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17