32 ton kaçak midye yakalandı

Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı’nda toplam 32 ton kaçak midye yakalandı

32 ton kaçak midye yakalandı
banner46
İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, İstanbul genelinde yapılan Su ürünleri denetimlerine katılarak, yapılan kontrolleri yerinde inceledi. Marmara Denizi, İstanbul Boğazı, balıkçı barınakları, karaya çıkış noktaları, işleme tesisleri ve soğuk hava depolarında yapılan kontrollerde; dip trolü ihlalleri, Çift kabuklu avcılığı ihlalleri, küçük boyda balık avcılığı ihlalleri ve küçük boyda su ürünü işleme ihlalleri gibi pek çok konuda yasal işlem yapıldı.


Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin de katıldığı son bir ayda yapılan denetimlerde; 20 ton beyaz kum midyesi, 12 ton kara-kıllı midye, 4 trol kapağı, 6 trol ağı ve halatları ele geçirilirken, boyları küçük olan 29 kasa İstavrit balığına da el konuldu.

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, gelecek nesillerimizin protein kaynağı olan su ürünlerimizi sağlıklı şekilde tüketebilmesi ve su ürünleri avcılığımızın sürdürülebilir olabilmesi için, su ürünleri kaynaklarının korunmasının hayati öneme sahip olduğunu söyledi. İlimizde yasa dışı su ürünleri ve özellikle trol avcılığı mücadelesinin Adalar ve Kumkapı önleri başta olmak üzere tüm kıyı şeridimizde rutin olarak her gün devam ettiğini vurgulayan Aygül,  “Rutin olarak devam eden denetimlerimiz sırasında yasaya muhalefet eden avcılara çeşitli yasal işlemler uygulanıyor. Umarım avcılarımız daha bilinçli avlanarak, su ürünleri kaynaklarımızı doğru kullanmada ve gelecek nesillerimizin hakkı olan bu değerli protein kaynağını korumamızda bizlere yardımcı olur” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 10:14

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17