Oğuz Kaan Salıcı "AKP iktidarı, ekonomideki başarısızlıklarının faturasını halka kesmek istiyor.."

Oğuz Kaan Salıcı

Elektrik Zammına ilk tepki çiçeği burnunda CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'dan geldi.

Salıcı yaptığı açıklamada "AKP iktidarı, ekonomideki başarısızlıklarının faturasını halka kesmek istiyor. İktidar, yap- boz oyununa çevirdiği Türk ekonomisindeki “yalancı bahar”ları halka başarıymış gibi gösterse de elektriğe ve doğalgaza peş peşe yapılan zamlar, gerçeği gözler önüne serdi.   

AKP iktidarı bir yandan her konuda dışa bağımlı büyüme politikası izlerken diğer yandan da ülkenin kaynaklarını ve üretilen zenginliği halkın elinden alıp, başkalarına aktarıyor.    

Bunun son örneği, meskende kullanılan elektriğe yapılan yüzde 9,57’lik zamdır. Enerji politikalarını eline yüzüne bulaştıran AKP iktidarı, yapılan zamlara gerekçe bulmakta artık zorlanıyor.

Elektrikten sonra konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatlarına yapılan yüzde 12.28’lik zam bütün büyüme masallarına rağmen ülkenin içinde bulunduğu durumun göstergesidir.

Doğalgaz zammına kurdaki artışı bahane eden AKP iktidarı, bu gizli devalüasyonun yükünü de yine halkın sırtına yıkmaya çalışıyor.         

İşsizlik, istihdam, gelir dağılımı gibi konularda yoksul halkın taleplerine kulaklarını tıkayan AKP iktidarı yaptığı zamlarla aslında kimin iktidarı olduğunu da itiraf ediyor.

Elektrik ve doğalgazla başlayan bu zam yağmurunun arkası da gelecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, AKP iktidarının halkımıza dayattığı her icraatı teşhir etmeye devam edeceğiz.

AKP, amblemindeki ampulün faturasını halka ödetemez!" dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2011, 07:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17