Binali KARAMAN "Eski CHP İlçe Yönetimi ile Şimdiki ilçe yönetimi arasında Munzur Dağı Kadar fark Var."

Binali KARAMAN

Uzun zamandır siyasi olarak gözlerden uzak olan CHP Kartal meclis üyesi ve son dönem milletvekili aday adayı, gazetemizin eski yazarlarından Binali KARAMAN’la Kartal gündemine ait bir röportaj gerçekleştirdik.

Sayın KARAMAN siyasete kısa bir mola verdiniz, şu anda ne işle meşgulsünüz.

KARAMAN “Evet siyasete ara verdik gibi görünse de ben her zaman halkın içinde olan birisiyim. Halkımızla iç içe olmaktan mutluluk duyuyorum. Şu an ise Kartal Meydanında bulunan Berlin 24 İşletmesinin sahibiyim. Çalışmaya devam ediyorum.

- Sayın KARAMAN sizinde yönetiminde bulunduğunuz Eski ilçe yönetimi ile Kartal Belediye başkanlığını aldınız. Şimdi ilçe yönetiminde değilsiniz. Neden değilsiniz? Eski ve yeni ilçe yönetimlerinin çalışmalarını değerlendirirmisiniz?

MUNZUR DAĞI KADAR FARK VAR 

KARAMAN “ Yüksel ÇİFTÇİ ve onun muhteşem ekibi olan Atilla DUMAN, İlhan GÜZELGÜN, Özgür NAS, Binali KARAMAN ve diğer arkadaşlarımız ile şimdiki İlçe Yönetimi arasında Munzur Dağı kadar fark var." Bu farklar nelerdir derseniz. Birincisi Yüksel Çiftçi ve ekibi hem gençlerden oluşuyordu, hem de CHP gençlik kollarından yetişerek birikimlerini ilçe yönetimine taşımışlardı. CHP tabanını Kartal’da en iyi tanıyan birisi olarak, başarının sırrının tecrübe birikimlerinde ve uyumda olduğunda inanıyorum.  İlk kez Cumhuriyet Halk Partisi Kartal da çok önemli bir uyumlu çalışmayı ortaya koyarak çok büyük bir başarı elde etmiştir.

YENİ İLÇE YÖNETİMİNDE UYUM YOK, HEYECAN YOK!

Yeni ilçe yönetiminde uyum yok, heyecan yok. Başarılı olmak için bir hedefin olması gerekiyor. Ben Binali KARAMAN olarak siyasi hayatımda, hedeflediğim plana çalışarak ulaştığımı inanıyorum. Bizler çok konuşarak değil, çok çalışarak başarıyı elde ettik. Akşam yediden sabahın dörtlerine kadar pankart asardık. İlçe başkanı Yüksel ÇİFTÇİ ile çok sabahın beşine kadar pankart astık. Çalışmak, üretmek ve başarmak hedef olmalı. Önemli olan mevki ve makamlar değildir. Önemli olan halkın gönlünde makama ulaşmaktır ve ben buna ulaştığımıza inanıyorum.

BİZİM 2 YILDA YAPTIĞIMIZ HİZMET 15 YILA BEDELDİR.

Benim toplumsal hedefim, Yeni bir Türkiye’nin, çağdaş, demokratik ve özgür halkın meydanlarda rahatlıkla dolaşabilmesi ve esnafında kendi işyerini, önünde halkı rahatlıkla oturtabileceği mekanlar haline getirebilmesidir. Kartal Belediye başkanımız Altınok ÖZ’ün iki yılda yapmış olduğu hizmet, Ak Partinin 15 yılda yaptığı hizmete bedeldir. Bizim en büyük sorunumuz, yapmış olduğumuz işlerin reklamını beceremiyoruz. On beş yıldır Kartal’ın belediye binası yoktu. İnşallah yeni belediye binamız, çağdaş bir yapılaşmayla, teknolojik donanımlarıyla Kartal halkının hizmetine sunulacaktır.” Dedi.

KARTAL’LI KENTSEL DÖNÜŞÜM KABUSUNU GÖRÜYOR

Ak Parti’yi de eleştiren KARAMAN “Ak parti Kartal meclis üyeleri Abdi KESİMAL ve Temel YAZ, muhalefet yapmayı beceremiyorlar. Muhalefetin ne olduğunu bizden öğrenebilirler. Yıkıcı muhalefet değil, yapıcı muhalefet yapmalarını bu arkadaşlarımızdan bekliyoruz. Yıllardan beri Kartal İlçesi Afrika da ki kölelerin yaşamış olduğu ilçelere benzedi. Tabii ki Kartal halkına hizmet edenlere sevgimiz ve saygımız büyüktür. Geçmiş yönetimler hep siyaset yaptılar ve ayrımcılık yaptılar. Kentsel dönüşüm kabusunu on beş yıldır halen rüyalarımızda görüyoruz. Şu Kentsel Dönüşümü biran evvel yapsınlar da görelim. Buradan İstanbul Büyükşehir Belediyesine de sesleniyorum. Kartal Meydanı Kartal halkına açılmalıdır. Petroliş mahallesindeki trafik ışıklarının da bir an evvel yapılmasını ve kazaların önlenmesi rica ediyorum.

Sayın Karaman Yeni CHP Hakkında ne düşünüyorsunuz?

KARAMAN “Emekçi CHP örgütünü kimse tasfiye edemez. 12 Eylülden sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin kapılarını açan Sn. Deniz BAYKAL bu partiye çok büyük emeği var. Sn Baykal'ın siyasete uzak durması halkımız için çok büyük bir kayıptır tekrar siyasi arenaya dönüp kaset komplosunu ayaklarının altına alıp çöpe atması gerekiyor. Çünkü dış güçler ATATÜRKÇÜLÜĞÜN, LAİKLİĞİN, ÇAĞDAŞLIĞIN, DEMOKRASİNİN ,EMEĞİN  ve ATATÜRK İLKELERİNİN var olmasını istemiyorlar. Emekçi CHP’lilerin yeniden ayağa kalkıp Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkması gerekir.12 Eylülden sonra açılan bir Chp'nin gençlik kollarında görev almak benim için bir onurdu o günkü aldığımız Deniz BAYKAL öğretisiyle bugün siyaset yapmaktayız. Dış güçlerin partimizi yönetmesine müsaade etmeyeceğiz. Atatürk ilke ve inkılaplarını demir ağlarla memleketin her köşesine öreceğiz. Partimizin iç çekişmelerden ve iç muhalefetten uzak durmasını istiyoruz. Saygının,sevginin ve onurlu bir Cumhuriyet Halk Partili olmanın onurunu yaşamalıyız halkımıza da yaşatmalıyız. Bu anlamda parti içi demokrasinin ve özgürlüğünün gelişmesi için sosyal demokrat anlayışın var olması için mücadelemize devam edeceğiz. Allah Cumhuriyet Halk Partisini bu ülkede eksikliğini vermesin. Partimizin dokusuyla kültürüyle kimsenin oynamasına müsaade etmeyiz.YAŞASIN HALKIMIZ YAŞASIN CUMHURİYET HALK PARTİSİ.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2011, 06:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17