İsmail Türüt 'Bunlar Sanatçı Değil VATAN HAİNİ!'

Yaptığı türkü ile milyonların gönlünde taht kuran, eylemcileri ise kızdıran İsmail Türüt, Akit’e yaptığı açıklamada, “Bunun adı sivil darbe.

İsmail Türüt 'Bunlar Sanatçı Değil VATAN HAİNİ!'
Hükümetin devrilmesinin yöntemi bu olamaz, bu ülkede sandık var, demokrasi var. 




Karadenizli ünlü türkücü İsmail Türüt, Gezi olaylarına karşı öyle bir türkü yazdı ki, sözleriyle bir anda milyonların gönlünde taht kurdu. Türüt, “Ankara Festivali”nde sahne aldı ve Gezi Parkı olaylarını eleştiren ifadelerin yer aldığı son türküsünü okudu ve büyük alkış aldı. Türkiye’de günün en çok konuşulan konusu olan türkünün sözleri Gezi Parkı eylemcilerini ise hayli kızdırdı.




Gündemde olan ünlü sanatçı İsmail Türüt gazetemize konuştu ve Gezi Parkı olayını değerlendirdi.



Gezi Parkı eylemlerinde sürekli ön cephede yer alan sanatçılar hakkında Türüt, “Bu ülkede bir sanatçı lobisi vardır. O  lobiden olmayan o kategoriye giremez. Maalesef ekranlarda hep onların ağırlığı vardır. O lobi kıblesiz kalabalıktır. Bunlar Ramazan günü içki içen tipler. Bunlar sanatçı değil vatan hainleridir” dedi.




l Taksim’de yaşananları siz nasıl yorumluyorsunuz?



- Mevzu ağaç mağaç değil. Kimi kandırıyorlar, biz bu işleri yer miyiz? Baktık ki bu iş böyle değil. Kazın ayağı öyle değil. Sonra Taksim sizin babanızın malı mı? Taksim hepimizin malı. Mevzu Taksim değil. Bunun adı sivil darbe.




l Konserden kaç gün öncesinde bu türküyü yazdınız?



- Konsere giderken arabada kalem kağıdı elime aldım, içimden geçenleri yazmaya başladım. Söylemek istediklerimi, yani bana mikrofon uzatsalar konuşmam gerekenleri dile getirdim. Gayet samimi, riya yapmadan ve birilerine yaranma kaygısı taşımadan bunu okudum. Kimsenin bundan haberi de yoktu. Konuşma alanım sahnede bunları söyledim. “Haksızsam yuh çekin, haklıysam ona göre karar verin” dedim. Fakat enteresan bir şey oldu, karşılığını bu kadar da beklemiyordum.




l Bu karşılığa şaşırdınız mı?



- Çok şaşırdım. Bu insanlar dolmuşlar, insanları bunaltmışlar. Ayıp ediyorlar. Taksim’de yürüyenler Türkiye değil. Türkiye sessiz çoğunluktur. Bu vatanı, bayrağı, dini ve devleti seven insanlardır.  




l Camide yaşananlar konusunda neler söylersiniz?



 - Gezi Parkı olaylarında en ağırıma giden olay camiye yapılan saygısızlık oldu. Yalan olmasını çok temenni ettim ama araştırınca gerçek olduğu ortaya çıktı ve camiye yapılan saygısızlık bir Müslüman olarak beni yaktı. Cami Allah’ın evidir. Buna tahammül edemem, şahsıma her türlü şeyi yapabilirler ama camiye bunları yapamazlar. Camide saygısızlık eden karşılığını benden bin misli alır, aldı ve her zaman da alacak.




l Bu sanatçılar milletin sanatçıları değil diyebilir miyiz?



- Değil tabii ki. Kabul etmem böyle bir şeyi. Bu milletin sırtından para kazanıp, zengin olup, bu milletin inandığı değerlerin temellerine dinamit koyan adamlardır bunlar. Kusura bakmasınlar. Bunu söyletmek zorunda kalıyorlar. Hem milletin sırtından para kazanacaksın, yalılarda oturacaksın, hem de bu millete ihanet edeceksin, bunu yemezler.




l Taksim olayları başladığında siz ne düşündünüz, hangi aşamada fikriniz değişti?



 - Olaylar başladığı zaman gençleri gördüm. “Bu gençleri alkışlamak lazım” dedim. İlk önce hoşuma gitti. Ama olayın rengi ertesi gün hemen değişti. Ertesi gün fotoğrafı gördüm, her taraf bölücülük kokmaya başladı. Birileri düğmeye basmış gibi olaylar başladı. Arkadaşlarıma da hep söyledim, bu iş başka yerlere gidiyor. Hele oradaki asılmış çaputları da görünce kan iyice beynime sıçradı. Bu tip insanlarla bizim ortak noktamız olabilir mi? Bunlarla imanım bile ortak olamaz.




l Şarkınızda “Bu plan büyük plan” diyorsunuz bunu açar mısınız?



- İçten ve dıştan AK Parti’yi yıkma, devirme planı. Bu ağaç mevzusu olamaz. Bu bir sivil darbedir, bu ülkenin başına ne geldiyse darbelerden geldi ki sivili de çok kötüdür. Bu asla kabul edilemez. O zaman herkes yönünü seçecek. Çok şükür ki bu millet ferasetli, millet bu işe uyandı.




l Türkünüzde “Bu yılan zehirli yılan, ezeceksin başını” diyorsunuz. Kim bu yılan?



 - Yılan bu işleri kuranlar, bu oyuna gelenler ve dış güçlerden emir alıp Siyonistlerin maşası olanlar. Ben bu işin içinde İsrail ve Avrupa’nın parmağı olduğunu düşünüyorum. Yani yabancı gavurdan korkmuyorum yerli gavurdan korktuğum kadar. Bunların yerlisi de var. Bu bir gerçek. Buna karşı önlem almak lazım. “Kalkalım bunları öldürelim” demiyorum tabii ki ama akıllı olmak lazım. Bir avuçsunuz, milyonları susturamazsınız. Sizinki hak da benimki değil mi?




l Bu sanatçıların bazıları kaygılı olduklarını söylüyorlar, siz de kaygılı mısınız?



- Ne kaygısı ya. Kimin hayatına karıştılar? Hep palavra atıyorlar. Bakın ben mevcut iktidarın bir takım görüşlerine katılmamakla beraber, burada yüzde yüz kendilerine katılıyorum. Mevzu ülke, devlet ve milletin geleceği meselesi. Sen Taksim’in göbeğinde benim ülkemi dünyaya karşı yerle yeksan ve rezil edemezsin. Hedef gösterildiklerini iddia ediyorlar. Hedef gösterilmemek için hedef olmamanız gerek siz hedef oldunuz. Bu milletin hedefi oldunuz. Siz çıkıp bölücü oyunun parçası oldunuz. Herhalde bunu farkeden millet de sizi hedef yaptı, siz istediniz bunu.




l Oraya katılan sanatçılar, terör eylemlerine destek olmuşlardır, yargılanmaları gerekir diye bir şey söylüyor musunuz?



- Aynen katılıyorum, mesele ağaç olmaktan çıkmış ve mesele anlaşılmıştır. Bu arkadaşlarım iyi niyetli olsalardı nasıl ben ilk gün farklı düşünmüşsem onların da öyle düşünmesi gerekirdi. Burada acayip oyunlar, şerefsizlikler var. Ben hemen işe uyandım ve çevremdeki herkesi uyandırdım. Bunlar Ramazan günü içki içen tipler.





YENİAKİT
 
Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2013, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17