Murat Kapan 'Maltepe'ye Sevdalıyım'

İşadamı Murat Kapan CHP'den Maltepe Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

Murat Kapan 'Maltepe'ye Sevdalıyım'

2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde, Belediye Başkan aday adayları tek tek ortaya çıkarken Maltepe'de ise CHP'den Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Murat Kapan büyük ilgi gördü.


CHP ilçe binasında Belediye Başkan aday adaylığını resmi olarak ilan eden Murat Kapan, daha sonra seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa katılan Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi, Adalar Belediye Başkan Aday Adayı Erkan Genco Doğan ve İlçe Başkanı Süleyman Kıpırtı ile ilçe yönetim kurulu üyeleri de  kendisine destek verdi.


ADAY ADAYIYIM


Önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimler öncesinde, 2011 yılında Kahramanmaraş'tan 4. sıradan milletvekili adayı gösterilen Murat Kapan Maltepe CHP'den Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Beraberinde çok sayıda partili ile birlikte ilçe binasına gelerek partililerle kucaklaşan Kapan, konuşmasında önemli açıklamalarda bulunurken 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde ise Maltepe'de 17 yıllık sağ saltanatın yıkılmasına büyük emek harcadığını dile getirdi.


ANNESİNİN ELİNİ ÖPTÜ



Konuşmasına salonda bulunan annesi Elif Kapan'ın elini öperek başlayan işadamı ve CHP Maltepe Belediye Başkan aday adayı Murat Kapan, mevcut Belediye Başkanı Mustafa Zengin'i de isim vermeden eleştirerek, yola çıktıklarını, yolda bulduklarıyla değiştirmeyen bir belediye başkanı olacağını ifade etti. Maltepe'nin her sokağında kendisinin bir anısı olduğunu vurgulayan Kapan, CHP genel merkezinin adaylık konusunda kendisine görev vermesi halinde seçimleri kazanacağını da ifade ederek, zafere ulaşacaklarını kaydetti.

En büyük desteği ailesinden, gençlerden, kadınlardan ve  CHP'lilerden alacağını ifade eden Kapan konuşmasında gezi parkı olaylarına da değinerek, " “Taksim gezi parkında faşizme, baskıya gaza, copa tazyikli suya ve Toma’ya karşı direnen gençlerimizden ve kadınlarımızdan aldığımız güç ve cesaretten dolayı inancım tam”diye konuştu.

ZAFER SOKAKTA

Çok zorlu ve çok meşakketli ama son derece onurlu bir göreve talip olduğunu dile getiren Kapan, gözünün koltukta ve makamda olmadığını tek hedefinin Maltepe halkına hizmet olduğunu da sözlerine ekleyerek  “Zafer sokakta, çözüm sokakta. Koltuklar makamlar, başkalarının olsun ben  sokaktayım. Kendim için değil, halkım için sokaktayım. Siyaset yapan halkı için yapar, yapmalıdır. Halk hükümetten korktuğu zaman, diktatörlük, iktidar halktan korktuğu zaman  devrim olur. İktidar Tomanın panzerin biber gazının arkasına sığındı. Bu halk Tomanın, biber gazının ve panzerlerin karşısında durur. Biz direne direne kazanacağız”dedi.

HİZMET SEVDAM ve AŞKIM VAR

En büyük desteği ailesinden aldığını da dile getiren Kapan, Maltepe’ye olan sevdası ve hizmet aşkından dolayı göreve talep açtığını da dile getirerek, “Maltepe halkına söz veriyorum. Belediye başkanı olduğumda kapısı halkına daima açık, ulaşılabilen, sırtını örgütüne dönmemiş, onları dinleyen ve anlayan bir Belediye Başkanı olmak için, Maltepe’yi bir kez  daha kazanmak, buradan İstanbul Anakenti  ve Ankara’yı kazanarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapmak için adayım. Şeffaf bir yönetimle hesap vermeye her daim hazır olan bir belediye başkanı olmak için, halkından uzak durmayan, kendini kaf dağında görmeyen, yola çıktıklarını yolda bulduklarıyla değiştirmeyen bir başkan olmak için bu göreve talip oldum. Halkının derdini kendine dert edinen, Maltepe halkıyla ağlayan ve gülmek için adayım”dedi. CHP Örgütüyle vatandaşıyla arasına duvar örmeyeceğini ve gerçek bir sosyal demokrat belediyecilik anlayışını Maltepe’de hakim kılmak için Belediye Başkan aday adayı olduğunu söyleyen Kapan, “Bu makamlar, bu koltuklar geçididir. Esas olan insan olmaktır. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, her kesi bir ve eşit gören ayrımcılık yapmadan, hizmet etmeye adayım”dedi.

MALTEPEYİ HAZIRLAYACAĞIZ

CHP Maltepe İlçe Başkanı Süleyman Kıpırtı ise konuşmasında, birlik ve beraberliğe değinerek  parti içinde özgürlük istediklerini söyledi. Partililerin seçme ve seçilme haklarının sağlanarak CHP’de hukukun sağlanması yönünde adımlar atılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Maltepe İlçe Başkanı Süleyman Kıpırtı, “Hedefimiz Maltepe’de seçimleri yeniden kazanmanın yanı sıra İBB’yi de kazanmaktır. İlçemizden aday adaylarının çıkması partimizin zenginliğini ve erdemliliğini göstermektedir. Biz seçim sürecinde adayımız ve aday adaylarımızla Maltepe’de ev ev kapı kapı dolaşarak Maltepe’yi yerel seçimlere hazırlayacağız”dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2013, 22:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17