AK Parti Hüseyin Keskin’le Yola Devam Dedi

AK Parti, İstanbul İlçe Belediye Başkan Adaylarını Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla tanıttı.

AK Parti Hüseyin Keskin’le Yola Devam Dedi
banner46

Sultanbeyli’de Hüseyin Keskin’le yola devam kararı alan Erdoğan, tanıtım toplantısında seçime ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.


Sinan Erdem Spor Salonu tarihi anlardan birine daha tanıklık etti. AK Parti İstanbul İlçe Belediye Başkan Adaylarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve binlerce İstanbullu’nun katıldığı muhteşem törenle Sinan Erdem Spor Salonu’nda tanıttı. Törene Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan’la birlikte katıldı.



Aday tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu “Büyükşehir adayımızın ve ilçe adaylarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Sinan Erdem Spor Salonu tarihi bir güne tanıklık ediyor. Daha önce hukuksuz bildirilere, Ayışığı, Sarıkız vb. karanlık arayışlara, 367 ve kapatma davası gibi hukuk şaklabanlıklarına en güzel cevabı sandıkta veren milletimiz, gezi oyununun tüm iç ve dış aktörlerine, tüm iç ve dış uzantılarıyla 17 Aralık darbecilerine, paralel yapı özlemcilerine, tek ortak noktaları AK Parti karşıtlığı olan konsorsiyumlara en güzel cevabı, 30 Mart 2014’te yine sandıkta verecektir. Bu seçim kendi siyasi çıkarlarını dış güçlerin karanlık oyunlarıyla birleştirenlerle “Ya millet ya zillet” diyenler arasında olacak” dedi.


İstanbul Yıldız Oldu


İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun ardından konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, millet odaklı siyaseti benimsediklerini belirterek, “Dönemimizde İstanbul'u dünya şehirleri arasında yıldız yaptık. Şehrimizi dünyanın yeni odak şehri olarak konumlandırdık. İstanbul, önümüzdeki dönem de dünyanın kalbinin attığı şehirlerin arasında olma yarışından kopmayacak” dedi. İstanbul'un kendileri için sade bir şehir olmadığını, "Sevda, inanç, müjde ve emanet" olduğunu dile getiren Topbaş, İstanbul'un maceralara sürüklenemeyeceğini, burası için "ne olursa olsun" denilemeyeceğini, şehrin tesadüflere bırakılamayacağını vurguladı. Topbaş, kendilerinin İstanbul'u İstanbul'un da onları bildiğini kaydederek, şehire yapılan Marmaray, raylı sistemler, 3'üncü köprü gibi yatırımlar için Başbakan Erdoğan ve hükümetine teşekkür etti. Bu yürüyüşü halk başlattı diyen Topbaş, “Onlar dur demedikçe bu yürüyüşe engel olmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Bu topraklarda tarih milletle birlikte yazılır, sorunlar milletle çözülür. Hizmet bizim en büyük gururumuzdur" diye konuştu.


İstanbul Farklı Bir Bahara Hazırlanıyor


İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın ardından “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları arasında kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, salonda bulunanların bu sevgi gösterisine “Bizde sizinle gurur duyuyoruz” sözleriyle karşılık verdi. Ardından İlçe Belediye Başkan Adaylarının “Güzel İstanbulumuza hayırlı olmasını diliyorum” diyen Erdoğan, konuşmasında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul’un çok farklı bir bahara hazırlandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, “İstanbul, 30 Mart akşamı başlayacak ve 5 yıl boyunca inşallah hiç sona ermeyecek yeni bir baharın, yeni bir ilkbaharın coşkusunu yaşıyor. Salon buna şahit, Türkiye'nin en büyük salonu buna şahit. Büyükşehiriyle, ilçeleriyle, İstanbul, yeni ve yeniden bir fethi mübinin heyecanını yüreğinde taşıyor. Şunu unutmayın sevgili kardeşlerim: Bizim için her gün, yeni bir gündür. Bizim için her başlangıç, yeni bir başlangıçtır. Yunus Emre'nin söylediği gibi, 'Biz, her dem yeniden doğan gönül neferleri, gönül fatihleriyiz'. Biz, asırlardır devam eden bir yürüyüşün mirasını devraldık, inşallah, asırlarca devam edecek bir kutlu yürüyüşün sahipleri olarak, hiç bitmeyen, hiç tükenmeyen, asla ara vermeyen bir hizmet yarışında, son nefesimize kadar ülkemize, milletimize, şehirlerimize hizmet üreteceğiz. Biz bu millete, efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu hizmetimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Fethi ve Fatih'i Anlamayanlar İstanbul'a Hizmet Edemezler


"İstanbul sadece bir şehir değildir. İstanbul, hakikati olan bir şehirdir. İstanbul, felsefesi olan, tarzı olan, kimliği olan bir şehirdir.” diyen Başbakan, sözlerine şöyle devam etti: “Fethi ve Fatih'i anlamayanlar İstanbul'a hizmet edemezler. Bir gönül yapmanın, bir gönüle girmenin, gönüller fatihi olmanın ne anlama geldiğini bilmeyenler İstanbul'a hizmetkar olamazlar. İstanbul'un minarelerini, o minarelerden okunan ezanları, İstanbul'un türbelerini, makamlarını, camilerini, İstanbul'un makberlerini bilmeyenler, İstanbul'un surlarının anlattığı asırlık öyküleri dinlemeyenler, İstanbul'un sokaklarının konuştuğu dili anlamayanlar, İstanbul'a hizmetkar olma şerefine nail olamazlar. İstanbul'dan sadece Batı'ya bakanlar yanılır; İstanbul'dan sadece Doğu'ya bakanlar yanılır; İstanbul'da tarih ile modern, dün ile yarın arasında tercih yapanlar; geçmiş ile geleceğin irtibat köprüsünü kuramayanlar, İstanbul'dan yalnızca bir kesime hitap edenler yalnız kalır. İstanbul, kucaklayan şehirdir, kuşatan şehirdir, İstanbul tüm sakinlerine eşit mesafede durabilen bir şehirdir. İşte onun için, hoşgörüsü, şefkati, nezaketi olmayanlar gönül bağı kuramazlar. İstanbul, buraya gelenlerin değiştirdiği değil, buraya gelenlerin değiştiği, İstanbullu olduğu, değiştiren ve dönüştüren bir şehirdir."


Marmaray'ın güneyinde otomobillerin kullanacağı bir tüp geçit yapılacağını, gelecek yıl bunun da açılışının yapılacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün de 2015 yılında hizmete gireceğini söyledi. 1-2 ay içerisinde İstanbul-Ankara arasında yüksek hızlı trenin çalışır hale geleceğini, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yapımının devam ettiğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çoğu gitti azı kaldı, inşallah 2015'te Yavuz Sultan Selim Köprüsünü de açacağız. Kardeşlerim, bütün bunları yaparken, burada bir kararlılık var. Nedir o? Bugüne kadar, memuruna işçisine, bizden önce maaşını veremeyen iktidarlar vardı. Biz şimdi bu yatırımları yapabiliyoruz. Bir sıkıntımız yok. Üçüncü köprüde, devletin kasasından, kesesinden para çıkmadan bunu yaptırıyoruz. Bedeli ne? 2.5 milyar dolar. Önümüzdeki yıl açıyoruz. Bitmedi, çok daha önemli bir şey var. Üçüncü havalimanını yapıyoruz. Çünkü, artık Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı yetmiyor. İhtiyacımızı karşılamıyor. Artık havada yarım saat, 45 dakika, uçaklar inemiyorlar. Dolayısıyla kalkışta, tehirler var. Sonunda dedik ki biz çok daha büyük bir havalimanını yapalım, dünyada ilklerin arasına girsin. 100 milyon yıl/yolcu kapasiteli bir havalimanı yapalım dedik. 100 milyonun üzerinde olacak. Maliyeti ne biliyor musunuz? 42 milyar dolar. Yine biz, cebimizden para vermiyoruz. Tamamıyla para, yüklenici firmalardan çıkıyor. Eğer İstanbul'u bir dünya başkenti yapacaksan, bu eserlere ihtiyaç var.



    “11 Yılın En Önemli Seçimine Gidiyoruz”

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinin önemini vurgulayan Başbakan Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “11 yılın en önemli seçimine giriyoruz. Sadece İstanbul için değil, Türkiye için, hatta tüm dünya mazlumları için son derece önemli bir seçime giriyoruz. Bir anlık ihmale bile tahammülümüz yok. Bir anlık rehavete dahi fırsatımız olamaz. Bizim seçim stratejimiz, her zaman, her seçimde, gönülden gönüle irtibat kurma üzerine inşa edilmiştir. Bizde proje var. Bizim eserlerimiz var. Muhalefetin anlatacak hiç bir eseri yok. Projelerimiz, bu seçimde de bizim avantajımız, bizim alameti farikamız olacak. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, tüm altyapı üstyapıda, enerjide, gıdada, tarımda, sosyal yardımda anlatacaklarımız var. Bütün bunların yanında, düşmüşün yanında oluşumuz, yoksullukla, yasaklarla, yolsuzlukla mücadelede anlatacaklarımız var. Biz popülizmle işi idare edenlerden olmadık, olmayacağız. Biz, Kaf Dağı'nın ardındakileri vaad edenlerden olmayacağız. Biz, ilkesiz, ufuksuz, plan ve projesiz, yerel ve küresel ölçekte vizyonsuz söyleme, üsluba başvuranlardan olmayacağız. Bizi, eserlerimiz anlatıyor ve anlatacak ama yetinmeyeceğiz, yeni projelerle, yeni ufuklarla İstanbul'un ve İstanbulluların huzuruna çıkacağız."


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından, 39 ilçe belediye başkan adayları tek tek sahneye çıkarak salonu dolduran binlerce İstanbullu’ya tanıtıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in sahneye çıkışında Keskin’e destek vermek için gelenlerin sevinç çığlıkları yükseldi. Başkan Keskin’e destek vermek için gelen binlerce Sultanbeylili açtığı pankartlarla Keskin’e olan desteklerini gösterdiler.


Adaylık tanıtımından sonra konuşan Başkan Keskin “Sultanbeyli’ye beş yılda çok sayıda proje kazandırdık. Halkımıza seçimden önce verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Sultanbeyli’nin ilk dönemimizde acil ihtiyaçlarını karşıladık” dedi. Adaylık sürecinde kendisine destek veren ilçe halkına, teşkilat mensuplarına ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Başkan Keskin, “Bundan sonraki çalışmalarımızda Sultanbeylimizi daha da ilerilere taşıyacak projelere imza atacağız. Yakında projelerimizi halkımızla paylaşacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 23:30

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17