DSP Genel Başkanı AKSAKAL’dan, Kılıçdaroğlu'na ziyaret

AKSAKAL, CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU’na “Siyasi Partiler Kanunu ile Seçim Kanunu’na ilişkin önerilerinin yer aldığı çalışmayı sundu.

DSP Genel Başkanı AKSAKAL’dan, Kılıçdaroğlu'na ziyaret

DSP Genel Başkanı Önder AKSAKAL, Siyasi Partiler, Milletvekili ve Yerel Yönetim Seçimleri ile Yüksek Seçim Kurulu Kuruluş Kanunlarında değişiklikler konusunda hazırlanan DSP ÖNERİLERİ çalışmasını paylaşmak üzere TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Adalet Bakanı, Seçimlere katılma yeterliliğindeki siyasi partilerin Genel Başkanları ve Barolar Birliği Başkanından randevu talep etmişti.

Bu kapsamda bugün, Cumhuriyet Halk Partisini ziyaret eden DSP Genel Başkanı AKSAKAL, CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU’na “Siyasi Partiler Kanunu ile Seçim Kanunu’na ilişkin önerilerinin yer aldığı çalışmayı sundu. AKSAKAL görüşmede, “Seçimler ve Siyasi Partiler Kanunlarındaki antidemokratik hükümlerin değiştirilmesi ve mevcut yasalarda yer alan bazı konuların yeniden düzenlenebilmesi için partimizin hukukçularınca hazırlanan bir dizi öneriyi kitapçık haline getirerek önümüzdeki süreçte meclisteki çalışmalara katkımızı sunmak istedik. Bugün de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’na takdim ettik, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarının başında gelen siyasi partilerin eşit ve hakkaniyetli bir şekilde yapılacak seçimler sonucunda oluşacak parlamentoda ülkeye ve halka daha iyi hizmet edecektir.” dedi. AKSAKAL’a ziyarette Genel Başkan Yardımcısı İbrahim YUMUŞAK ve Genel Sekreter Yardımcısı Ejder ONURSAL eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2020, 20:50

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17