CHP'nin Başına Kim Geçer? Batum mu! Sarıgül! Feyzioğlu!

CHP'nin Başına Kim Geçer? Batum mu! Sarıgül! Feyzioğlu!


Başkent gazetecileri, kendi içinde büyük tartışmalar yaşayan CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine kimin getirilmek istendiği konusunda adeta spor toto oynuyor. Hele biri var ki, çok değil daha üç beş ay önce Feyzioğlu diyordu, bugün ise “Sarıgül Sarıgül” diye yazdı.

Bu isim Yeni Şafak'tan Abdülkadir Selvi. 

KCK muhibi Hüseyin Yayman'ı savunarak gazetesiyle ters düşen Selvi, şimdi de papatya falına bakar gibi CHP'ye genel başkan arayışına girdi.

Selvi bugün köşesinden, çeşitli grupların oluştuğu CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün getirilmek istenildiğini ileri sürdü. Selvi yazısını “Sermayenin yeni gözdesi Sarıgül...” diyerek bitirdi.

Aynı Yeni Şafak Yazarı Abdülkadir Selvi, çok değil daha üç beş ay önce ise (17 Şubat 2011), Kılıçdaroğlu'nun yerine Süheyl Batum'un getirilmek istendiği konusunu değerlendirirken, “Aslında Kılıçdaroğlu'nun yerine Sarıgül getirilmek isteniyor” diye yazmıştı.

ŞUBAT 2011: BATUM DEĞİL, FEYZİOĞLU

Selvi'nin, bugün aktardığı bilgilerden çok farklı görüşler içeren o yazısı şöyle:

“Süheyl Batum için, "Kılıçdaroğlu sonrasına oynuyor. Partideki ulusalcı kesimin liderliğine göz kırpıyor" şeklinde değerlendirmeler yapılıyor. Bir kısmı doğru. Ancak, ulusalcı cephede yeni gelişmeler var.
Batum'un aileden CHP'li olmaması nedeniyle partideki ulusalcılar kendisine şaşı bakıyormuş. Önder Sav grubu, onun yerine Ankara Barosu Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nu hazırlıyormuş.
Dedesi Turhan Feyzioğlu, darbe dönemlerinde askerin banko Başbakan adayı ve akıl danıştığı kişiydi. Metin Feyzioğlu kökü itibariyle CHP'li damardan askerci. Turhan Feyzioğlu 27 Mayıs'a giden sürecin en önemli simalarındandı. CHP'nin gelecekteki lideri olarak gösterilen birkaç isimden biriydi. Ancak CHP'nin ortanın soluna savrulmasını hazmedememiş, Güven Partisi'ni kurarak mücadelesini sürdürmüştü. Son olarak 12 Eylül'de Kenan Evren kendisine başbakanlık teklif etmişti.
Siyasi birikimi yüksek bir aileden gelen Metin Feyzioğlu, Ankara Barosu seçiminde olduğu gibi bir performans gösterirse 12 Haziran'dan sonra Kılıçdaroğlu'nun karşısındaki en güçlü aday olabilir. Süheyl Batum'a göre aileden demokrat, sonradan darbeci değil. Dededen CHP'li, damardan asker yanlısı. Dedesi darbecilerin potansiyel başbakan adayıydı diye, Metin Feyzioğlu'da askerci olacak değil elbette ki. Kendi geleceğini kendisi tayin edecek.”

HANGİSİ, KARAR VER

Bu çelişkili aktarımın Yeni Şafak okuyucuları arasında “Hangisi doğru Sayın Selvi? Batum mu, Feyzioğlu mu, Sarıgül mü, bir karar ver” yorumlarına neden olduğu belirtiliyor.

Habervaktim.com

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2011, 22:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17