Ak Parti'ye yeni vizyon. Başbakan Erdoğan düğmeye bastı.

Ak Parti’de yeni yılda yeni kabine beklentisi var. Erdoğan, yerel seçimi de düşünerek performans değerlendirmesi yapıyor.

Ak Parti'ye yeni vizyon. Başbakan Erdoğan düğmeye bastı.

Ankara kulislerinde, Başbakan Erdoğan’ın yeni yılda yeni bir kabine ile yola devam edeceği konuşuluyor. Erdoğan’ın, 4-5 bakanı değiştireceği ve yerlerine Grup Başkan vekilleri ile TBMM Komisyonu Başkanları ve AKP Genel Başkan yardımcıları arasından, yeni isimler atayacağı belirtiliyor. 



Başbakan Erdoğan’ın performans değerlendirmesi yaptığı ve buna göre kabinede değişiklik konusunda karar vereceği bildirildi. Bu değerlendirme sırasında ‘’Yorulan’’ Bakanların da dikkate alınacağı ve uzun süredir bakanlık görevi yapan isimleri de dinlendireceği kaydediliyor.



YEREL SEÇİM VE SANDALYE SAYISI



2014’deki yerel seçimleri de göz önüne alan Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerde bazı büyükşehirlere aday olması beklenen AKP’li bakanlar açısından da durum değerlendiresi yapıyor. AKP’de 3 dönemi tamamlayıp yeniden milletvekili adayı olamayacak isimler arasında, 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını düşünen çok sayıda isim var.



29’a çıkan Büyükşehir Belediyelerine aday olacak isimler seçildikleri taktirde, 2015’e kadar sürdürebilecekleri milletvekilliği görevinden ayrılacak. Bu durum da, halen TBMM’de 326 milletvekili olan AKP’nin, sandalye sayısı azalacak.



Başbakan Erdoğan, bu nedenle özellikle Anayasa değişikliği oylamasında sıkıntıya girilmemesi için, belediye başkanlıklarına aday olacak AKP’li milletvekili sayısını düşük düzeyde tutmayı hedefliyor. Sadece İzmir, Antalya, Adana gibi bazı iller için onay vereceği belirtiliyor.

(Gazeteport)
 
Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2013, 09:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
kartal can
kartal can - 11 yıl Önce

taneri savunacağınıza kendi bakanlarınızı savunmamızı tavsiye ederim

SIRADAKİ HABER

banner17