Pendik Belediyesinden Pendikli çocukların dişine göre bir yarışma

Pendik Belediyesi tam çocukların dişine göre bir yarışma düzenliyor. Diş Güzelliği...

Pendik Belediyesinden Pendikli çocukların dişine göre bir yarışma

Pendik Belediyesi tam çocukların dişine göre bir yarışma düzenliyor. Diş Güzelliği Yarışması kapsamında ilçedeki 90 bin çocuk diş taramasından geçirilecek. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verileceği yarışmada aynı zamanda 1000 çocuğa dişlerini tedavi ettirme imkânı doğacak.

Pendik Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şifa Hastanesi’yle ortaklaşa düzenlenen etkinlikte 90 bin ilköğretim öğrencisine okullarda oluşturulan tarama merkezlerinde diş taraması yapılıyor. Taramalar esnasında tespit edilen bilgilerle bir veri bankası oluşturulup; aynı zamanda 1000 çocuğa tedavi imkânı doğacak.

 

 

 

Yarışma 3 kategoride gerçekleştirilecek

1.2.3. sınıflar, 4.5. sınıflar ve 6.7.8. sınıflar olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilecek yarışmada her okuldan öne çıkan 10’ar öğrenciye 14-18 Kasım tarihleri arasında Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde son eleme için tekrar tarama yapılacak. Yarışmanın değerlendirme kriterleri; dişlerin günlük temizliği, dişlerin doğal rengini koruması, diş etlerinin sağlıklı olması, dişlerin çürüksüz olması, diş eksikliği ve dişlerin dizilimi. Uzman hekimler, her başlığı 10 puan üzerinden değerlendirecek ve ortalaması alınarak genel puanı vermiş olacak.

Tüm öğrencilere macun, fırça ve kupa hediye

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında 19 Kasım Cumartesi günü Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde Milli Eğitim Bakanı ve Sağlık Bakanı’nın katılımıyla son eleme muayenesinde dereceye giren öğrenciler için ödül töreni gerçekleştirilecek. Dereceye giren ilk 32 kişiye Netbook, ikinci 32 kişiye MP4 çalar, üçüncü 32 kişiye ise flash disk verilirken; muayeneye katılan tüm öğrencilere kupa bardak, diş macunu ve diş fırçası hediye ediliyor. Gerekli bilgi belediyenin 0216 585 11 15 numaralı telefonundan edinilebilir.

DİŞ TARAMASI VE DİŞ GÜZELLİK YARIŞMASI

 KONU:
Diş Taraması ve Sonucunda Yapılacak Diş Güzellik Yarışması

 KAPSAMI:
Pendik İlçesi’ndeki tüm ilköğretim öğrencileri. (Yaklaşık 90 bin kişi)

 AMACI:
Diş taraması ve sonucunda yapılacak yarışma, ilköğretim seviyesindeki öğrencilerin dişlerinin muayene edilmesi, diş sağlığı ve diş bakımı konusunda kendilerini geliştirmeleri ve bilgilenmesi amacıyla düzenlenmiştir. Ayrıca yapılacak taramayla akademik alanda kullanılabilir bir veri dosyası oluşturulması amaçlanmıştır.

 PROJE ORTAKLARI:
Pendik Belediyesi, Pendik Kaymakamlığı, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pendik Şifa Hastanesi.

 SÜRESİ:
Muayeneler 26 Eylül 2011 tarihinde başlayacak 13 Kasım 2011 tarihinde sona erecektir. 14 – 18 Kasım 2011 tarihleri arasında dereceye girenler belirlenecektir.

 Ağız ve Diş Sağlığı haftası kapsamında 19 Kasım 2011 Cumartesi günü Yunus Emre Kültür Sanat Merkezi’nde ödül töreni gerçekleştirilecektir.

 UYGULAMA:
Öncelikle ilçemizdeki 59 ilköğretim okulunda eğitim gören yaklaşık 90 bin öğrencinin okullarda oluşturulacak muayenehanelerde ağız muayeneleri yapılacaktır. Ön eleme şeklinde yapılacak olan bu muayenede her okuldan öne çıkan 10 çocuk belirlenecektir. Bu esnada muayenelerle tespit edilen bilgilerle bir veri bankası oluşturulacaktır.Her okuldan seçilen 10 öğrenci (toplam 590 kişi)14 – 18 Kasım 2011 tarihleri arasında son eleme için ilçemizdeki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde son taramalar yapılacaktır.19 Kasım 2011 Cumartesi günü yine Yunus Emre Kültür Merkezinde Milli Eğitim Bakanı ve Sağlık Bakanının katılımıyla ödül töreni gerçekleştirilecektir.

 JÜRİ:
Diş hekimleri ve akademisyenlerden oluşan on kişilik bir jüri tarafından ödül alacak öğrenciler belirlenecektir.

 DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ:
Dişlerin günlük temizliği – plak miktarı (boyalı test)
Dişlerin doğal rengini koruması ve diş taşları
Diş etlerinin sağlıklı olması (kanamalı – kanamasız)
Dişlerin çürüksüz, müdahalesiz olması
Diş eksikliği (zamanından önce kaybedilen dişler, özellikle 6 yaş dişleri)
Dişlerin dizilimi

Konularında her başlık 10 puan üzerinden değerlendirilecek ve ortalaması alınarak genel puanı verilmiş olacak. Beraberlik hallerinde yarışmacıların yaşlarına göre diş durumları değerlendirilecektir.

 DEĞERLENDİRME:
Değerlendirme 1.2.3 sınıflar 4.5. sınıflar ve 6.7.8 sınıflar olmak üzere
3 ayrı kategoride yapılacaktır.

 ÖDÜLLER:
İlk 32 kişiye: Netbook
İkinci 32 kişiye: MP4 çalar
32 kişiye flash disk verilecektir.
Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere kupa bardak, diş macunu ve diş fırçası hediye edilecektir.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2011, 06:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17