Pendik Belediyesi'nden ‘battaniye’ kampanyası. Telefon : 444 76 35

Pendik Belediyesi, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınanlar için ‘battaniye’ kampanyası başlattı.

Pendik Belediyesi'nden ‘battaniye’ kampanyası. Telefon : 444 76 35
Kampanya çerçevesinde dileyen herkes Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi yanı, Kaynarca Mahallesi Deniz Caddesi, Esenyalı Mahallesi ve Fevzi Çakmak Caddesi’ne kurulan yardım çadırları ile muhtarlıklar, camiler ve Hayır Çarşısı’na bağışlamak istedikleri battaniyeleri bırakabiliyor. Ayrıca battaniyeler belediye ekiplerince kapıdan da teslim alınacak.

Kampanya okullarda da gerçekleştirilecek. En çok battaniye toplayan ilk üç okula belediye tarafından 1000 kitaplık kütüphane yapılacak. Kampanyaya Kaymakamlık, Kızılay, Pendik Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve ilçedeki diğer sivil toplum kuruluşları da destek veriyor.

Toplanan battaniyeler tırlar aracılığı ile Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır kentlere gönderilecek. Kışın gelmesiyle ağırlaşan hava koşullarında hayatta kalma mücadelesi veren Suriyelilerin durumuna sessiz kalamayacaklarını belirten Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, herkesi kampanyaya davet etti. Ayrıntılı bilgi için belediyenin 444 76 35 numaralı telefonu aranabilir.

Yüz binlerce Suriyeli zor durumda

İç savaştan kaçarak ülkemize gelen 100 bini aşkın Suriyeli çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyor. Yine binlerce Suriyeli, ülkemizin çeşitli şehirlerinde akrabalarında kalıyor. Bu kardeşlerimiz son derece zor durumda. Çadırlarda çocuk, yaşlı herkes kışın soğuğunda ısınmakta güçlük çekiyor. Ülke genelinde birçok sivil toplum kuruluşu Suriyeli kardeşlerimiz için yardım için harekete geçti. Bu duruma kayıtsız kalmayan Pendikliler, kampanyaya yoğun ilgi gösteriyor.
Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2013, 22:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17