Maltepe Belediyesi'nde suç iddialarını teyit eden bilgi ve belgeler saptanmış!

Maltepe Belediyesi'nde suç iddialarını teyit eden bilgi ve belgeler saptanmış!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi sitesinde Maltepe Belediye başkanı Mustafa Zengin ve beraberinde göz altına alınanlar hakkında çarpıcı açıklamada bulunuldu.

İşte İBB'nin Maltepe Belediyesi’ndeki ihale yolsuzluğu haberiyle ilgili açıklaması;

Bugün basında yer alan Maltepe Belediyesi’nde ihale yolsuzluğu baskını hakkındaki bazı haberlerde; “konunun Büyükşehir Belediyesi’ne de bildirildiği, ancak herhangi bir usulsüzlük saptanmadığı ve müfettişlerin yaptığı incelemeden bir şey çıkmadığı” belirtilmektedir.

Söz konusu bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır.

Konu, Başkanlığımız müfettişi tarafından Valilik Makamınca yapılan görevlendirmeye istinaden araştırılmış ve 10 Ocak 2011 tarihinde düzenlenen raporda; iddianın doğruluğu yönünde bulgu ve belgelerin bulunduğu tespit edilerek, konunun 4483 sayılı Kanun uyarınca İçişleri Bakanlığınca incelenmesi önerilmiştir.

Görüldüğü üzere haberlerde yer verilen bilginin aksine, konu Teftiş Kurulumuzca değerlendirilmiş ve suç iddialarını teyit eden bilgi ve belgelerin saptanması üzerine, 4483 sayılı Kanun uyarınca öninceleme yaptırmaya yetkili makam olan İçişleri Bakanlığı’na gönderilmesi önerilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2011, 05:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17