Ahmet TÜRKCAN "Ayrılanlar istişare ve itaat bize uymaz dediler."

Saadet Pendik Yeni İl Başkanı ile İlçe Divanını yaptı…

Ahmet TÜRKCAN

Saadet Pendik Yeni İl Başkanı ile İlçe Divanını yaptı…

Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanlığının olağan ilçe divan toplantısına katılan yeni İl Başkanı Selman Esmerer Saadet Partisinin dimdik ayakta olduğunu belirtti.

Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanlığı çalışmalarına tökezlemeden devam ediyor.

30 Ekim 2010 Cumartesi günü Pendik Atatürk Kültür Merkezinde aylık olarak gerçekleştirdiği ilçe divan toplantısını Mahmut Kılıç başkanlığında yaptı. Toplantıya yeni İl Başkanı Selman Esmerer, İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, Eğitimci-Yazar Rasim Kökmen, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve mahallerden yoğun katılım sağlandığı gözlemlendi.

Toplantının açılış konuşmasında gündemi değerlendiren İlçe Başkanı Ahmet Türkcan, “bildiğiniz gibi partiden ayrılanlar oldu, ve ayrılan arkadaşlar biz medeniyet siyaseti yapacağız diyorlar. Genel anlamda baktığımızda iki medeniyet olduğunu görüyoruz. Birincisi İslam medeniyeti, ikincisi Batı medeniyetidir. İslam medeniyetine baktığımızda istişare ve itaat önümüze çıkar. Ayrılanlar istişare ve itaat bize uymaz dediler. Batı medeniyetine baktığımızda demokrasi önümüze çıkar. Ayrılanlar 650 delegenin yeniden kongre yapalım istediğini görmezden gelip gündemimizde yok dediler. Medeniyet siyaseti yapacaklar önce bu medeniyeti görmeli, bunlara itibar etmelidir. Bu medeniyeti görmeyenler medeniyet siyasetinden bahsedemezler” dedi.

 İlçe başkanının açılış konuşmasının ardından devam eden toplantı, siyasi konuşmalar, aylık birim raporları ve raporların müzakereleriyle devam etti.

 Siyasi konuşmalar bölümünde konuşan İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer; “Saadet Partisi olarak 17 Ekim'de çok büyük bir katılımla coşkulu bir kongre gerçekleştirdik, bu kongre sonunda Prof Dr. Necmettin Erbakan'ın yeniden partinin genel başkanlığa seçildiğini ve seçim startının verildiğini belirterek, ''Bu kongreyle Milli Selamet Partisi döneminde birinci şahlanış, Refah Partisi döneminde ikinci şahlanışını yapmış olan milli görüş kadroları, bu kongreyle de inşallah üçüncü şahlanışını başlatmış bulunmaktadır ve 9-10 aylık çalışma, hazırlık süreciyle beraber yapılacak olan genel seçimlerde de inşallah iktidara gelecektir'' diye konuştu. Konuşmasına devam eden Esmerer; “İşin sahibi işin başındadır. Aziz milletimiz  dua ve hayırla yad ettiği muhterem hocamızın genel başkanlığını dört gözle bekliyordu. İnşallah önümüzdeki 7 ay süresince yoğun çalışma temposu ile aziz  milletimize en büyük hizmetleri yapacak, parlamentonun en güçlü grubunu oluşturmak için İstanbul’da daha aşkla daha çok azimle çalışacağız." dedi.

“Bu aşkla bu azimle yoğun çalışma temposuna var mısınız” diyerek Pendik teşkilatından söz aldı.

 Siyasi konuşmalar ve birim raporlarının ardından Eğitim gündemine geçildi. Teşkilat içi eğitimi Eğitimci-Yazar Rasim Kökmen yaptı. Eğitim esnasında dinleyicilerin eğitme odaklandığı dikkatlerden kaçmadı.

 Toplantı dilek ve temenniler maddesinde konuşan divan üyeleri birçok konuda öneri ve görüşlerini dile getirdi. Dilek ve temenniler konuşmalarının ardından kapanış konuşması için kürsüye çıkan ilçe başkanı Ahmet Türkcan, dilek ve temenniler bölümünde konuşanlara teşekkür eden Türkcan; “kürsüye çıkıp görüş ve önerilerini sunan her teşkilat mensubu bizim için deniz feneridir. Deniz fenerleri çoğaldıkça yolumuz daha aydınlık olacaktır” dedi. Konuşmasına yoklamaları değerlendirerek devam eden Türkcan, divan toplantısına katılması gereken üyelerin birçoğunun burada olduğunu ve bu yüksek katılımlarından dolayı teşekkür ettiğini dile getirdi.

 

Kapanış konuşmasının ardında divan başkanı katılanlara teşekkür ederek divan toplantısını kapattı.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2010, 05:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17