Zeki Alasya Hakkında Yepyeni Bilgiler, Nazır seçilmiş!

Zeki Alasya Hakkında Yepyeni Bilgiler, Nazır seçilmiş!

Namaz karşıtı çıkışıyla gündemde olan oyuncu Zeki Alasya'nın henüz 10 Ocak 2011'de masonlukta 1. Nazırlığa seçildiği ortaya çıktı. Kıbrıs'lı bir ailenin çocuğu olan oyuncunun, soy ismini adanın eski adı Alasia'dan aldığı ileri sürüldü.

Yeni Akit yazarı Yener Dönmez'in haberine göre namaz karşıtı çıkışıyla gündemde olan oyuncu Zeki Alasya'nın henüz 10 Ocak 2011'de masonlukta 1. Nazırlığa seçildiği ortaya çıktı. Kıbrıs'lı bir ailenin çocuğu olan oyuncunun, soy ismini adanın eski adı Alasia'dan aldığı ileri sürüldü.

Namaz karşıtı açıklamalarıyla Müslümanları rencide eden oyuncu Zeki Alasya'nın, henüz bir iki ay önce masonlukta 1. Nazırlığa seçildiği ortaya çıktı. 30. Uluslar arası İstanbul Film Festivalinin açılış töreninde ödül alan oyuncusu Zeki Alasya, Emek Sineması açılışından konuyu namaza getirmeyi başarmış ve “Emek sinemasının sahnesinde namaz kılınacaksa hiç açılmasın daha iyi” demişti.

AİLESİ KIBRIS'LI
Bu çıkışıyla bir anda ülkenin gündemine oturan Zeki Alasya'nın geçmişi ve şu anki ilişkileri hayli dikkat çekici bulunuyor. 1943'te İstanbul'da doğan Alasya'nın ailesi Kıbrıs'tan Türkiye'ye göç etmiş. Soy isminin Kıbrıs'ın M.Ö 14. Yüzyıldaki adı olan Alasia'dan geldiği iddia ediliyor 1969 yılında Zeynep Oya Hanım'la evlenmiş, 1976 yılında kızları Zeynep dünyaya gelmiş. Ancak bu evlilik 1988 yılında sona ermiş. Zeynep Oya Hanım bir süre sonra Ermeni kökenli Kevork Kaya ile evlenmiş.

DALAN'IN PARTİSİNE GİRMİŞ
Genellikle azınlıkların eğitim gördüğü Robert Koleji'nden mezun olan Zeki Alasya, Ergenekon'ın firari sanığı Bedrettin Dalan'ın 17 Mayıs 1990'da kurduğu Demokrat Merkez Partisi'ne girmiş ancak bir süre sonra Kastamonu'da yaptığı bir konuşmayla siyasetten uzak kalmaya karar vermiş.

BEŞ TAVUK BİR HOROZ
70'li yıllarda Yeşilçam'da esen erotik film çevirme rüzgarına Alasya da kapılmış. 1974 yapımı “Beş Tavuk Bir Horoz” isimli erotik filmde rol almış.

DAHA YENİ NAZIRLIĞA TERFİ ETMİŞ
2008 yılında kendisinden 29 yaş küçük Jülide Hanım'la evlenen Zeki Alasya'nın sıkı bir mason olduğu biliniyor. Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası İstanbul Vadisi Akkan Locası üyesi olan Alasya, aktif bir şekilde Locanın faaliyetlerine katılıyor. Alasya 08 Nisan 2009'da Cumhuriyet Yıldızı Locasında "Sanat ve Masonluk" konulu konferans bile vermiş. Zeki Alasya 10 Ocak 2011'de de Türkiye'deki Masonların en üst organı Türkiye Yüksek Şurasına bağlı olarak 4. ve 14. derece masonların faaliyet gösterdiği Görev Olgunlaşma Locası'nın sorumlularından 1. Nazır'lığa seçilmiş. Alasya'nın Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locasının 2007 ile 2010 yılları arasında Büyük Üstatlığını yapan Salih Evcilerli ile oldukça samimi olduğu biliniyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2011, 05:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17