Kadın Koordinasyon Merkezi Bininci Misafirini Ağırladı

Kadın Koordinasyon Merkezi Bininci Misafirini Ağırladı

Sancaktepe  Belediyesi bünyesinde oluşturulan ve kadınların karşılaştıkları sorunların çözümü için çalışmalar yapan, toplumsal konumlarını güçlendirici faaliyetler gerçekleştirmek amacıyla kurulan Kadın Koordinasyon Merkezi sosyal sorumluluk alnındaki yaptığı güzel çalışmalarla dikkat çekiyor.  

Kadın Koordinasyon Merkezi, Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü ile birlikte yürütülen ihtiyaç sahibi ailelerin belirlenmesine yönelik çalışmaları ile gönüllerde yer ediniyor. Günümüz toplumlarının en karakteristik özelliklerinden bir tanesi yardımlaşma ve dayanışma düşüncesi ile bir araya gelip örgütlenmeleri. Bu örgütlenme sayesinde; insanların içinde bulundukları toplumun vazgeçilmez bir parçası oldukları duygusunu vermek ve imkânlar ölçüsünde maddi yardımda bulunmak veya manevi olarak destek sağlamak mümkün olmakta.  

Sancaktepe Kadın Koordinasyon Merkezi özellikle kadınların sosyal hayat içerisindeki yerlerini sağlamlaştırmaya yönelik olarak çok sayıda çalışma yapıyor. Çok sayıda kursun yanı sıra sosyal içerikli çalışmalar ile de ilçede yaşayan kadınlarla el ele veriyorlar.  Mahalli seçimlerden kısa bir süre kurulan Kadın Koordinasyon Merkezi oluşan birlik ve beraberlikten hareketle çalışmalarını sürdürüyor.   

 Kaliteli çalışmaları ilke Sancaktepeli kadınları en büyük destekçisi ve öncüsü olan merkez, kendinse gelen talep ve istekleri de titizlikle inceliyor ve imkanlar ölçüsünde sevgi mağazası ve sosyal işler müdürlüğünün gıda yardımını ihtiyaç sahiplerine ulaşmada yardımcı oluyor. Sancaktepe belediyesi Samandıra ek hizmet binasında çalışmalarını yürüten merkez ziyaretçilerini de kaydını tutuyor. 27 Eylül pazartesi günü merkeze gelen S.Ş 1000. kişi olarak bazı taleplerde bulundu. Yaşlı annesi ve kız kardeşi ile Abdurrahmangazi Mahallesi’nde oturan S.Ş’ ye kadın Koordinasyon Merkezi yetkilileri bazı hediyeler vererek taleplerini de yerine getirdi. 

Kadın Koordinasyon Merkezi yetkilileri bininci kişiyi ağırlamanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2010, 07:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17