Hüseyin Karakaya "Ukrayna’daki Türkler 'Evet' diyecek

Ukrayna-Kiev Petersburg Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Hüseyin Karakaya, Türkiye'ye döndü.

Hüseyin Karakaya "Ukrayna’daki Türkler 'Evet' diyecek

Kiev’deki seçim çalışmalarını tamamlayan Karakaya, Ukrayna’daki sandıklardan ‘Evet’ çıkacağını söyledi

Ukrayna’daki Türklerin tercihi Evet

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Karakaya, 16 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek halk oylaması için Ukrayna’daki seçim çalışmalarını tamamladı. Ukrayna-Kiev Petersburg Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak görevlendirilen Hüseyin Karakaya, Ukrayna’daki Türklerin seçime ilgisinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

KARAKAYA ‘EVET’İ ANLATTI

Seçim çalışmaları boyunca Kiev Petersburg’da teşkilat kuran ve eğitim çalışmasını gerçekleştiren Karakaya aynı zamanda sandık başkan ve sandık görevlilerini de oluşturdu. Kiev’de güzel bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade eden Hüseyin Karakaya, “Sürekli iletişim halinde olarak koordineli bir seçim çalışması gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızı evlerinde, işyerlerinde, derneklerinde ve etkinliklerinde ziyaret ettik. Esnaflarımız ve öğrencilerimizle de buluştuk. “Neden ‘Evet’ demeliyiz?” sorusunun cevabını anlattık.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

TİKA, THY, TUİK, Türkiye Büyükelçilik ve Konsolosluk çalışanlarıyla da bir araya geldiklerini belirten Karakaya, “Vatandaşlarımızın seçimi sağlıklı ve rahat bir şekilde tamamlayabilmesi için gösterdiği çabadan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“FARK BÜYÜK OLACAK”

Ukrayna-Kiev Petersburg Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Hüseyin Karakaya, “İnanıyorum ki Ukrayna’daki sandıkların tamamından ‘Evet’ tercihi büyük bir farkla çıkacaktır. 16 Nisan akşamı açıklanacak olan referandum sonuçlarını Türkiye, Ukrayna ve tüm dünyadaki vatandaşlarımızla birlikte kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA’DA 2734 SEÇMEN

Ukrayna’da toplamda 2 bin 734 Türk seçmen kayıtlı. Kiev’deki seçmen sayısı ise 1397. Seçmenlerin oy kullanması için Kiev’de ve Odesa’da sandıkların yerleştirilirken oy kullanma işlemlerinin sakin geçtiği belirtildi.

57 ÜLKEDE 1 MİLYON 400 BİN OY

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı sistemini öngören yeni anayasa değişikliği için yurtdışı temsilciliklerde oy verme işlemi tamamlandı. 57 ülkede 1 milyon 400 bin 46 vatandaş oy kullandı. Katılım yüzde 47 ile rekor kırdı.

Gümrük kapılarında kullanılan oylarla birlikte bu oranın yüzde 50'yi bulabileceği belirtiliyor. 1 Kasım 2015 genel seçimlerindeki katılım oranı yüzde 40,01 olarak gerçekleşmişti.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2017, 23:52

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17