Haydar Göksoy, "Allah CHP'ye fırsat vermesin! Türkiye'yi Myanmar'a çevirirsiniz!"

Kartal Belediye Meclisi Yılmaz Tuncer başkanlığı'nda toplandı.

Belediye Meclisinde söz alıp kürsüde konuşma yapan AK Parti Kartal Belediye meclis üyesi Haydar Göksoy, çok çarpıcı açıklamalar da bulundu.

-

-

Arif Dağlar'a ve AK Partililere ayıp ettiniz!

Göksoy, "Sayın meclis üyeleri, kıymetli hazirun hepinizi selamlıyorum. Konuşmama gündem dışı bir konu ile başlamak istiyorum. Ölüm haktır hepimiz için. Yalnız biz yıllarca Devlet büyükleri, kamu personellerinden birisi vefat ettiği zaman bizim öğrendiğimiz bizim bildiğimiz üst düzey yöneticilere anma töreni yapılır. 2004 ve 2009 yılları arasında Kartal belediye başkanlığı yapan Arif Dağlar 11 Şubat'ta Geçen sene vefat etmişti. Bekledik ki Kartal Belediyesi nasıl yıllarca Kartal'a hizmet etmiş Mehmet Ali büklü her sene anma töreni yapıyorsa, muhakkak Arif ağabeyimizinde hakkıydı diye düşünüyorum. Arif Dağlar'ın kişiliğini burada konuşmamıza hiç gerek yoktur dört dörtlük bir insandı. Kartal'a yıllarca hizmet etmişti. Allah mekanını cennet etsin. Bugün Arif Dağlara yapılan ayıp bütün AK Parti ailesine yapılmıştır. Bu ayıp da Başkan Gökhan Yüksel'e ve yönetimine ömür boyu yetecektir.
-
Değerli meclis üyeleri böyle bir acziyet olabilir mi?
Kıymetli meclis üyeleri ile değerli katılımcılar. Hani Kemal Sunal'ın bir filmi vardı ya Ben buraya niye çıktım? Neden çıktım? Niçin çıktım? Yürüyerek çıktım! Şimdi bu ilgili maddede Haydar Göksoy olarak, komisyon üyesi olarak neden çıktım? Niçin çıktım? Vallahi bilmiyorum! Niye biliyor musunuz? Pazartesi günü Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden 37 milyon 500 TL. bir borçlanma geldi. Biz bunu nereye yolluyoruz? Doğal olarak Plan bütçe komisyonuna ve hukuk işleri komisyonuna. Plan bütçe Komisyonu üyesi olarak, Pazartesi bitti ses yok. Salı bitti ses yok. Çarşamba geldi ses yok. Merak ettim, arayayım dedim. Komisyon Başkanı Yusuf Altay. Her şeyi çok ince, narin düşünür ya! Ya Biz o toplantıyı yaptık! Diyor. Siz o toplantıya nasıl yaparsınız? Komisyon üyesiyim haberim yok. Denetim komisyonu üyemiz Arzu Şimşek Öğüt başkanımızla denetim komisyonundan çıktık. İmza attık! Kararı mecliste imza alırız. Ben onu imzalamayacaktım. Grup başkanımızın isteğiyle imzaladım. Böyle bir şey olabilir mi? Değerli meclis üyeleri böyle bir acziyet olabilir mi? Eleştiri anlamında söylüyorum. Vicdanınıza da bırakacağım da, bir tanesi de çıkın haklısın diyin. Plan bütçe komisyon toplantısı yapılıyor, komisyon üyesi olarak benim haberim yok. Bu niye biliyor musunuz? Ya Bilmiyor ki. Geçen ne dedi mecliste? Faaliyeti sunarken ne yaptım? Ne ediyorsa onu getiriyor. Baba imzalayın! Bu çıkıyor ortaya.

-

12 yılda borçlanma ve açık ile birlikte 685 milyon TL zarar!

Evet, bana geçen yıl faaliyeti sunarken konuşmamda bağıran saldıran kıymetli Ablama da şimdi şunu söyleyeceğim. Ne oldu? Bak o borçlanma bugün geldi. 37 milyon 500 TL. Ona geçmeden Kartal Belediyesi 2009 yılında 13 milyon TL 2010 yılında, 7,5 milyon TL bütçe açığı. 18 milyon TL bütçe açığını hiç söylemeden, size Geçmiş dönemde belediye başkanımızın sizin yönetiminizin borçlandırmalarından bahsedeceğim. 2011 yılında 12 milyon 800 bin. 2012 yılında İller Bankası'ndan 3 milyon 500 bin TL. 2013 yılında 14 milyon TL. Tekrar yetmedi 2014 yılında 18 milyon 600 bin TL. 2016 yılında 23 milyon TL. 2017 yılında 28 milyon TL. 2018 yılında 33 milyon TL. 2019 yılında 38 milyon 500 bin TL. 2020 yılında 39 milyon TL. borçalndı. Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belli olur. 615 milyonluk bütçeyi 520 milyon liraya indirip siyasi şov yaparsan, hemen akabinde bir sene sonra yaşanacak olay budur. Bakın Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediyesi, 12 yılda borçlanma ve açığı ile birlikte 685 milyon TL Kartal belediyesine ekstradan zarara uğratmıştır. 12 yıllık toplamda 3 milyar TL harcamıştır elle tutulan hiçbir şey yoktur.

-

Kartal Belediyesi arazisi üzerinde 25 milyon lira var.

Sevgili arkadaşlar, Gökhan Yüksel yönetimi '37 milyon 500 bin lira borçlanma ile Bismillah!" dedi. Dönem sonunda göreceksiniz. Geçen sene de söyledim şimdi de söylüyorum. Dönem sonunda 1 milyar civarında Kartal'a bırakacağınız bir borç yükü olacak. Personel maaşlarını ödeyemediğiniz pozisyona getirdiniz bir Kartal belediyesini, Burada hep beraber göreceğiz. Yani var ya sosyal medyaya, reklamlara baskıları oraya buraya verdiğiniz paralar var ya, bu vaziyetin yüzde yirmisini hafifletir. Arkadaşlar muhalif olmayalım da ne yapalım? Sayın Yusuf Altay, hiç biz niye burada sürekli tekrarlıyor biliyor musunuz? Siz bilmediğiniz için. Siz mali müşavirsiniz. Biz burada sürekli hatırlatmak zorunda kalıyoruz. Plan bütçe Komisyonu üyesi olarak arayıp da toplantımız şu günü, dahi demeye tenezzül etmiyorsunuz. 37 milyon 500 bin lira gerçekleşmeyecek. Onu size verebilecek bir bankada yok, yerde kalmadı. İşte geçen gün gördünüz 25 milyon lira üzerinde bir haciz, Kartal Belediyesi arazisi üzerinde var. Bakalım bu süreci nasıl çekeceksiniz. İnşallah çekemezsiniz. Saygılar sunuyorum." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
-
Daha sonra Yerine oturan Haydar Göksoy'a CHP meclis üyelerinden sözlü sataşma oldu. Haydar Göksoy, "Allah CHP'ye fırsat vermesin. Türkiye'yi mi Myanmar'a çevirirsiniz." Diyerek tepki gösterdi.
Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2021, 15:15

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17