En İlginç Kurban Pazarı Kartal'da...

İlçem Gazetesi Kartal Kurban Pazarını mercek altına aldı.

En İlginç Kurban Pazarı Kartal'da...

Kartal Kaymakamlığı’nın himayesinde Kordonboyu Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde bulunan 48 bin metrekare büyüklüğe sahip olan alanda, Kurban satanlar kurbanlıklarını sergiliyorlar.

Kartal Belediyesi’nin web sitesinde ki habere göre “Satıcıların kurban satış ve kesim alanında bulunduğu süre boyunca konforlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak için mobil mescit, duş, tuvalet ve kafeteryalar Kartal Belediyesi tarafından kurulmuş bulunuyor. Boş arazide kurulan kurban satış ve kesim alanında zemin Kartal Belediyesi tarafından düzleştirilerek asfalt kırığı ve mıcır serildi, arazideki otlar temizlendi ve her kurban çadırına su ve elektrik ulaştırılması sağlanmış vaziyette.” Denilmekte. Kurban satıcıları ile yaptığımız görüşmede ise Çadırı 7.500 TL. ye Kaymakamlığın verdiği hesap numarasına para yatırarak kiraladıklarını ve kendilerine ayrılan alanın zeminine kendileri tarafından beton döküldüğünü ifade ettiler.

FİYATLAR YÜKSEK!

Kurban satanlarla yaptığımız görüşmede, kurban fiyatlarının yüksek olduğunu sorduğumuzda “Her şey geçen yıla göre çok zamlandı. Geçen yıl yem 57 TL. iken bu yıl 74 TL.’ye çıktı. Arpa geçen yıl 51 TL. iken bu yıl 72 TL.’ye çıktı. Geçen yıl burada çadır kiralamıştık. Ödediğimiz fiyat 6.500 TL. idi. Bu yıl ise 7.500 TL. ödedik. ” Dediler.

5’TE 1 DÜŞTÜ!

Kurban pazarında geçen yıl 127 çadır kurulurken bu yıl 96 çadır kuruldu. Geçen yıla oranla bu yıl Kurban Pazarının geç kurulması nedeniyle 5’te 1’e yakın çadır azaldı. Kurban satanlar bu yıl 96 çadır kurarak 7.500 TL.’den 720.000 TL. yer kirası bırakmış oldular. Kurban yerinde kurban satanların bir kısmı kurbanlıklarının çoğunu satıp bitirirlerken, bazıları ise satışların iyi gitmemesinden şikayetçi oldular.

KAYMAKAMLIK KURDU!

Kartal Kaymakamlığı Kamu Kurumları Derneği Başkanı Bayram Songur “Kurban yerini, Kartal Kaymakamlığı kurdu. Kurban satanların paralarıyla onlara en iyi hizmet vermek için Kaymakamımızın talimatıyla yaptık. Bütün yetki bizdedir. Denetimi ise İstanbul İl Tarım Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü yapıyor. Kartal Belediyesi sadece Temizlik ve zabıta hizmetlerini yerine getiriyor.” Dedi.

ŞOK İDDİALAR!

Kurban Pazarında yaptığımız incelemelerde İsimlerinin gizli tutulmasını isteyen vatandaşlar kurban yeri ile ilgili çok ciddi iddialarda bulundular. Kurban yerinde bazılarının ayrıcalıklı olduklarını, her yıl aynı kişilerin pazarın girişinde gelenlerin ilk görebilecekleri yerleri kiraladıklarını ve satışlarının iyi olduklarını belirttiler. Ayrıca geceleyin gelen araçlarla gizli gizli bazı çadırların sattıkları kurbanları tahliye edip, yerlerine yeni kurbanlar takviye ettiklerini iddia ettiler. Yetkililerin bu iddiaları dikkate almalarını ve gerekeni yapmalarını belirttiler.

EN İLGİNÇ KARTAL KURBAN PAZARI!

Kartal Kurban Pazarı bir gerçeği de gözler önüne serdi. Bir yanda hızla yükselen Gökdelenler, öte yanda hızla azalan yeşil ve donatı alanları var. Kartal Kurban Pazarında kurbanlık satanlar devasa gökdelenlere bakarak satışlarını yapıyorlar. Böyle yapılaşmalar devam ederse ilerleyen yıllarda kurban satacak yer dahi bulunamayacak Kartal’da.

Varsa sizinde ihbar, şikayet veya söylemek istediğiniz bize yazabilirsiniz...

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2019, 01:31

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17