Çelebi “Bu parti de yeri geldiğinde herkes haddini bilecek!”

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, basına dobra dobra konuştu.

Çelebi “Bu parti de yeri geldiğinde  herkes haddini bilecek!”
banner46

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi ve Yönetimi Kartal Mavi Kafe’de yerel basınla tanışma kahvaltısı düzenledi.


Gerçekleştirilen tanışma toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Cumhuriyet Halk Partisi Başkan Yardımcıları Süleyman Ülger, Özer Aydın, Binali Atmaca, Mert Polat, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Kadın Kolları Başkanı Necla Erdem ve Yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Gençlik Kolları Başkanı Tolga Gökçe ve Yönetimi katıldı. 

Niye aday oldum?

Basınla tanışma amacıyla bir araya geldiklerini belirten Çelebi, basını teker teker dinledikten sonra kısaca kendisini tanıttı. Çelebi “1997 ile 2000 yılları arasında CHP’de ilçe Başkan yardımcılığı görevini 3 yıl süre ile yaptım. O Süreçlerde kurultay delegeliği de yaptım. Niye bu süreçte siyasete dâhil oldum? Bu soru örgütte de çok soruldu. Öncelikle ben CHP’liyim. Gençlik yıllarımda da aynı düşüncedeydim. Partime hizmet etmek istiyordum. Daha sonra ki dönemde biz baraj altında kaldık. Sonra ki süreçte başka genç arkadaşlarımıza da yer vermemiz gerektiğini düşündüm. Türkiye’de birileri bilinçli olarak siyasi partiler yasasının çıkartılmasını istemiyor. Bu süreçte niye aday oldum? Bu süreçte Türkiye’de iyi gitmeyen birçok şeyler var. Bu sorunlar beni de ilgilendiriyor diğer yurttaşlarımız gibi. Bende sorumluluk alma gereği duydum ve ilçe başkanlığına aday oldum. Bu süreçte çok şeyler yazıldı çizildi. Yok iş adamı ne diye ilçe başkanı aday oldu? Rant peşinde mi? Kat peşinde mi? Denildi. Ben 27 yıldır inşaat sektörünün içindeyim. Devlet kapısına hiç gitmedim. Devlete dosya dahi vermedim. Belediyeler de dahil bütün kurumlar. Kendi işimi kendi mecramda layığı ile yapmaya çalıştım. Binlerce konut sattım. Bir arkadaşımdan benim hakkımda konut aldım, yazıklar olsun. Zarar ettim veya beni kandırdı. Keşke almasaydım diyebilecek bir tane arkadaş yok.

Siyasi partiler yasası, seçim yasası olgunlaşmış olsaydı.


Ben ne bir yere aday olmak için, nede kendime bir yere payda çıkarmak için aday oldum. Sadece bu zor süreçte partime hizmet etmek için aday oldum. Siyasi özgürlük siyasi partilerde tabandan tavana her yerde olmalı. Ama maalesef siyasi özgürlük Türkiye’de birçok parti de yok. Parti içi demokrasi de yok. Lider hegemonyası bir çok parti de var. Siyasi partiler yasası, seçim yasası olgunlaşmış olsaydı. Bu gün yüzde 10 barajı olmasaydı belki TBMM de 2,3 parti daha olacaktı. Umarım bundan sonra ki seçimlerde bu baraj yüzde 5 seviyelerine çekilir. Daha demokratik bir yarış olur. Temsiliyet hakkını herkese vermek lazım. Genel başkanımız ben siyaseti yapan anlayışı kapattı. Arkadaşlar ben siyaseti yapanları partimde istemiyorum. Sen CHP için siyaset yapacaksın. Ülken için siyaset yapacaksın. Ben bu duygularda olan biriyim. Birazda sizleri dinlemek istiyorum. Sizler bizim Kartal’da öncülerimizsiniz. Yön verensiniz. Medya çok önemli. Bir şey daha var buna değinmeden geçmeyeyim. Geçen gün Türkiye’nin en güçlü medya kuruluşu birisine satıldı. Bu gün Türkiye Medyası tamamen bir kişinin eline geçmiş durumda nerdeyse. Bu Türkiye için çok sağlıklı değil. Sorularınız var ise cevaplayayım.” Dedi.

Kartal’da Lider Hegemonyası yok mu?


Çelebi’den sonra gazeteciler sorular sordular. İlçem Gazetesi sahibi Aytekin Yaşar söz aldı ve sordu; “Sizin demin söylediklerinizi not aldım. Siz ‘Tepeden inme siyaseti sevmiyorum! Siyasi özgürlük, Demokrasi’ Dediniz. ‘Lider hegemonyası birçok partide var. Ülkem için siyaset yapıyorum.’ Dediniz. Kartal’ı yönetenler Kartal’ı geriye doğru götürdüler. Ben şunu merak ediyorum. Bir Kartallı olarak masaya yumruğunuzu vurabilecek misiniz? Neden diyeceksiniz. Onu da söyleyeyim. Sizden önce ki dönemde bir karar geldi meclise. Esas Holding ile ilgili. Biz o zaman 300 daire rant diye manşet yaptık. Meclisin gündemine geldi. Kartal Belediye Meclisinde 3 CHP’li meclis üyesi ve AK Parti’li meclis üyeleri red oyu verdi. Sizin belediye başkanınız tarafından bu arkadaşlar hain ilan edildi. Gazeteci arkadaşlarımızda yazdı bunu. Sonra eski ilçe başkanınız Erdal Kıskanç bu dosya ile ilgili grup kararı aldırdı. Baktık ki Erdal beyin de önü kesildi. Akabinde kongreye gittiniz. Kongreye gitmeden önce sizin partilileriniz, belediye başkanının danışmanı da olmak üzere. Belediye başkanı dizayn ediyor dediler. Demek ki lider hegemonyası bir tek Türkiye’de olmuyor. İlçelerde de oluyor. Basından bahsettiniz. ‘Bu gün Türkiye Medyası tamamen bir kişinin eline geçmiş durumda nerdeyse.’ Dediniz. Kartal’da da sayın belediye başkanı gazetecileri dizayn etmeye çalışıyor. 5 yada 6 yıldır bir çok gazeteci benim istediğim gibi yazmıyor diye belediye başkanı düşman ilan etti. Reklam sopalarıyla yıldırmaya çalıştı. Kendi gazetemizden bahsedeyim. Bir müteahhit firma bize reklam vermeye korktu. Gazete satın aldı. 3 ay sonra firma yetkilisi beni aradı. Dedi ki; ‘Kartal Belediye Başkan Yardımcısı beni aradı. Bu gazeteden nasıl gazete satın alırsınız?’ Dedi. Size sorum şu. Kartal’da konulara hakim olacak mısınız? Mesela Kartal’ın Yavuz Selim Hastanesi gitti. Kartal’ın tarihi tren istasyonu varken, istasyonu ileriye aldılar. Şimdi o istasyonu da yıkamıyorlar. Niye? Tarihi eser olduğu için. Kartal’a yazık değil mi?” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu parti de herkes yeri geldiğin de haddini bilecek!


Sorulara cevap veren ilçe başkanı Çelebi; “Neye göre yumruğumu masaya vuracağım? Bu biraz görecelidir. Yerine göre eğer yanlış bir şey var ise yumruğunuzu masaya vurursunuz. Ama burada eli sopalı bir ilçe başkanı da olmak istemiyorum. Bizim içimizde demokrasi var, hukuk var. Kişiselleştirmeden biz her türlü eleştiriye açığız. Demokratik soluz biz. Disipline olma anlamında diyorsanız, evet herkes disiplinli olmak zorunda. Bu parti de herkes yeri geldiğin de haddini bilecek. Özgürlükler sınırsız değil, özgürlüklerin de bir sınırı vardır. Siyasette onur olmalı. Siyasi değerler olmalı. Bunları olgunlaştırırsak sıkıntı olmaz.

Danışman bunu yapamaz!


Belediye dizayn ediyor dediniz. Arkadaşlar bir çok bilgi kirliliği var. Benim yanıma birisi geliyor sonra gidip ilçe başkanı şöyle diyor. Diye konuşuyor. Allah Allah ben böyle bir şey demedim. Bir belediye başkan yardımcısı müteahhidi arayıp ta bu gazeteyi niye destekliyorsunuz? Diyemez. Var ise böyle bir şey bana söyleyin gerekeni yaparım. Biz kongreye giderken 80 kişinin işine son verilecek denildi. Bunlar asparagas haberler. Bizim belediye başkanının danışmanının işine son verildi. Bu belediye başkanının yetkisindedir. Ben belediye başkanı olacam. Danışmanıma diyeceğim ki mahalle de şöyle yapacağım. Danışmanım diyecek ki hayır! Ben gidip şunu yapacağım! Danışman bunu yapamaz. Danışman çalıştığı insana entegre şekilde çalışır. Danışman denilen kişi belediye de çalışan değil, işçi değil. Genel başkanımızın da danışmanı var ama bakıyorsunuz 6 ayda bir danışman değiştiriyor. Kartal Belediyesinde ne kimsenin işine son verilmiştir. Ne de tehdit edilmiştir. Bu yaygaralar çokça yapıldı.

Şuan meclis grubumuzda kesinlikle bir sorun


Belediyemize gelelim. Belediyemiz iki caddeyi 50 milyon küsur borçla satın aldı. Bizim belediyemizin en büyük eksiği yaptığı hizmetleri pazarlayamıyor, duyuramıyor.  Çok güzel işler yapıyor aslında. Huzurevinden tutun, Cevizli de bir park yapıyor. Muhteşem bir şey ama Kartal halkı bilmiyor bunu. Yakacık’ta ki Havuz Parkı bilmiyor. Huzurevi Muhteşem bir proje. İstanbul da böyle bir proje yok. Ben tarafsızlığımı parti içinde ve parti dışında da mutlaka koruyacağım. Ben 3 aydır meclis grubuna başkanlık yapıyorum. Gayet uyumlu geçiyor. Gayet ahenkli geçiyor. Bu biraz da yönetmekle ilgili bir şey. Bizim şuan meclis grubumuzda kesinlikle bir sorun yok. Her kes birbiriyle uyumlu geçiniyor. Hem sevgi dolu, hem de ahenk içerisinde geçiyor. Geçmiş dönemde bir şeyler olmuş. Ben bu konulara girmek istemiyorum. Kartal Belediyesi İstanbul’da en şeffaf belediyelerden birisidir. Belediyeye gelen müfettişler yanlarında mimar ve mühendisler getirdiler. Bazı projelere de bizzat gidip incelediler. Tutanak tutulmuş projeler vardı. Gittiler onları incelediler.

Tek kişi çıksın ispatlasın ben istifa edeceğim.  


Belediye başkanım benim kıymetlimdir. Yeri geldiğinde oturup fikir alışverişi yapıyoruz. Ama dizayn anlamında hayır. Ben kendi dizaynımı yönetimimle birlikte kendim yaparım. Burada ki hiçbir arkadaşımla, Benim 16 kişilik kadın kolları yönetimimle ve gençlik kolları yönetimimle belediye başkanının şunu alın, şunu almayın işareti dahi olmamıştır. Şu olsun, şu olmasın dememiştir. Tek kişi çıksın ispatlasın ben istifa edeceğim.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.  

Toplantı sonunda CHP Kartal İlçe Yönetimi basınla fotoğraf çekilip ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 00:45

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17