Bu ne ciddiyetsizlik? Kartal Belediyesi Neleri gizliyor?

Kartal Belediyesi web sitesine girdiğinizde gördüklerinize inanamayacaksınız.

Gazetemize gelen ruhsatsız ve kanunsuz oldukları iddia edilen işyerleri ile ilgili ihbarların cevaplarını kamuoyunu bilgilendirmek üzere aradık.

İki haftadan uzun zaman önce Kartal Belediyesi'nin resmi web sitesine girip Ruhsat Müdürlüğü'nün iletişim numarasını ve elektronik posta edresini öğrenmeye çalıştık. Gördüklerimiz neticesinde hayretler içerisinde kaldık. 

Müdürler ve personelleri devlet sırrı mı?

Kartal Belediyesi web sayfasında kurumsal yapı linkini tıklayıp, müdürlükler linkini tıkladığınızda organizasyon şemasının gizlendiğini gördük. Ruhsat Müdürünün kim olduğu, özel kalem müdürünün kim olduğu ve hatta diğer müdürlerin kimler olduğu devlet sırrı gibi gizlenmiş. Müdürlüklerde çalışan personellerin isimlerinin de sitede gizlendiği gözlemledik. Önceki belediye başkanı döneminde müdürler fotoğrafları, elektonik posta adresleri ve birimlerde ki personeller fotoğrafları ile görülürken günümüzde ilginç şekilde gizlenmiş. Diğer ilçe belediyelerinin web sitelerinde müdürler öz geçmişleri ile ve personeller fotoğrafları ile belli iken, Kartal Belediyesi müdürleri ve birimlerinde ki personellerin isimlerini neden kamuoyundan ve halktan gizleme gereği duydu? Bu gizliliğin sebebi aynı soyadlarından bir çok isimlerin belediyede çalışması mı? Yoksa çocukken misket oynanan arkadaşların yada akraba ve köylülerin o listelerde olması mı? Diye kamuoyunda konuşulan iddialar bu gizemli durum ile iyice güçlenmiş oldu.

Kartal Belediyesi Ruhsat Müdürlüğü neleri gizliyor?

Ruhsat müdürlüğünün iletişim bilgilerini öğrenmek için Kartal Belediyesi whatsaap hattı 444 4 578 numaradan sorduğumuz sorumuza verilen cevapta "0216 280 55 55 numaralı santral hattımızdan ilgili müdürlüğe bağlanarak bilgi alabilirsiniz!" denildi. Santralden Ruhsat Müdürlüğü'ne bağlanıp müdürlüğün ruhsatdenetim@kartal.bel.tr elektronik posta adresini aldık. 09.09.2020 tarihinde gelen ihbarları email göndererek kamuoyu adına 11.09.2020 günü saat 17:00'ye kadar cevap verilmesini rica ettik. Cevap verilmemesi üzerine Ruhsat Müdürlüğünü arayarak mail attığımızı ve cevap verilmediğini belirttik. 17 gün geçmesine rağmen halen sorularımıza cevaplar verilmedi. 

Bu ne ciddiyetsizlik?

Kartal Belediye Başkanı Sayın Gökhan Yüksel'in web sitesinde ki gizlilikten haberi var mı? Ruhsat Müdürlüğü'nün sorduğumuz sorulara cevap vermeme sebebi nelerdir? Kanunsuzluklar ve Ruhsatsız yerlere göz yumulup, kamuoyundan saklanıyor mu? Bu ciddiyetsizliğin sebebi nedir? Mart ayında 2. yılını dolduracak Kartal Belediye Başkanı Sayın Gökhan Yüksel, mahalli basın ile sadece 1 defa bir araya geldi. Bu soruları ve daha nicelerini basın toplantısında sormak isterdik.

Kartal Belediyesi Ruhsat Müdürlüğü ve Kartal Belediye Başkanlığı gerekli şeffaf cevapları verir ise kamuoyuna buradan duyuracağız.

Bizi izlemeye devam ediniz...

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2020, 23:17

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17