Zeynep Gülru Özkan Kartal Belediye Başkan Aday Adaylığı açıkladı

CHP İlçe binasında tertiplenen programla, Zeynep Gülru Özkan Kartal Belediye Başkan Aday Adaylığı açıkladı

Zeynep Gülru Özkan Kartal Belediye Başkan Aday Adaylığı açıkladı
CHP Kartal İlçe Başkanına başvuru dosyasını veren Zeynep Gülru Özkan partililere selamlama konuşması yaptı.


Zeynep Gülru Özkan " Sayın İlçe Başkanım ve Yönetim Kurulu Üyelerim,  Kadın Kolları Başkanı ve Yönetimi , ilçemizin hoşgörülü mert cesur kadınları, sevgili gençler, buraya kadar gelen duyarlı yurttaşlarım, tüm Kartallı hemşehrilerim hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.


Saygıdeğer Kartallılar:


İlk olarak kendimi sizlere kısaca tanıtmak istiyorum.1968 İstanbul doğumluyum. Ortaokul ve liseyi


Kadıköy Anadolu Lisesinde okudum. Daha sonra İstanbul Üniversitesi  İktisat Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdim. Mezun olduktan sonra 3 yıl uluslararası bir firmada müdür yardımcılığı yaptım.


Bankacılığa Yaşarbank’ta başladım. Arkasından Bank Ekspres ve en son HSBC Bank ta çalıştım.


1 kız çocuğu annesiyim.


Sizlerle hep beraber partimizin başarılı olması için neler yapabileceğimizi konuştuk.  Kartalımızda halkçı bir Belediye Başkanının nasıl olması gerektiğini konuştuk. Söz verdim sizlere. Her zaman toplumcu, katılımcı, dayanışmacı ve herkesi kendi değerleriyle kucaklayan bir partili olacağıma söz verdim. Bugün burada coşkunuzu görüyorum, sizlerin coşkusunu ve özlemini anlıyorum.



Yerel seçimlerin alınmasını istiyorsunuz. Söz veriyorum. Kartal semalarında Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını hep beraber dalgalandıracağız. Sizlerin inanç ve desteğiyle 30 Mart 2014’te yapılacak seçimde belediyenin bizim olacağını görüyorum. Çünkü bu hareket, halk hareketi. Halk hareketlerinin önünde hiç kimse duramaz. Bu sıradan rüzgâr değil, bu dipten gelen bir kasırga.



Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içinde Kartalımızın 20 mahallesinde yaşayan herkese içtenlikle sesleniyorum; gelin beraber yönetelim. Birlikte yapacak çok iş var. Hiç kimse kendini dışarıda görmesin. Şu andan itibaren “BEN” kavramını reddediyorum, “BİZ” kavramında buluşalım diyorum.



Partimizin aday belirleme yöntemi ne olursa olsun;  ben adayım. Ben ve yol arkadaşlarım, aynı inanç ve aynı kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz.



30 Mart 2014’e kadar yapılacak tek şey var çalışmak, çalışmak ve yine sevgili yol arkadaşlarım çalışmak. Partimin hizmetinde olduğum sürede ziyaret ettiğim insanlarımızın evlerinde gördüğüm şey ne yazık ki yokluk ve yoksulluk.


15 yıllık yerel AKP yönetimde, 11 yıllık AKP’nin genel iktidarında vatandaşın geldiği hale bir bakın, vatandaşımın evleri, arabaları hacizli; vergi mükellefi olan esnaf vergilerin ağırlığı altında inim inim inlemekte. Hesaplarına haciz konan esnafı üreten toplum olmaktan uzaklaştırıp; bankalara köle yaptınız. Herkesin en az bir bankaya borcu var. Bu nasıl tesadüftür ki sizin döneminizde kadın cinayetleri arttı. Toplumun yapı taşı olan aile düzenini temelinden sarstınız.



İnsanlar işsiz, iş bulanlar işlerinde mutsuz, gelecekten umutsuz. Çalışanlar da; açlık sınırının altında taşeronluk uygulaması ile ezilmektedir. Taşeronluk modern köleliktir, kölelik.



Belediyemizde, çalışan tüm işçilerimize sesleniyorum; size ne söylerlerse söylesinler, sakın korkmayın. biz gelince; sendika özgürleşir, biz gelince; sesiniz yükselir, biz gelince; var olan ekmeğiniz büyür. Size söz veriyorum; üzerinizdeki korku ve baskı zincirlerini kıracağım. Mutsuz, umutsuz insanlar olmaktan çıkarıp; umudunuz olacağım.



Sevgili Kartallılar, bir Kentsel ve depremsel dönüşüm sözleridir gidiyor. Tabii ki kentsel dönüşüm yapacağız ama asla kentsel dönüşümün ranta dönüşmesine izin vermeyeceğim, verdirmeyeceğim. Kentsel dönüşüm konusunda, halkın yararını görmediğim her yerde bu halkın hakkını kimseye  yedirtmem.



Yol arkadaşlarım bu yolda hareket ederken birçok ailelerin evlerine gittim.AKP’nin oy oranı yüksek olan mahallelerde halka ne vermişler? Ne acıdır ki aşırı yoksulluğu gördüm. Evine ekmek götüremeyen insanlar gördüm. Haberdar mısınız?BazıKartallılar kışı doğalgazsız geçirdi. Yaşlılar kışı battaniye altında geçirdi. Elektriği kesilmiş, karanlıkta oturan aileler var. Ben de şu kararı verdim; Allah kısmet ederse, adayınız olursam buraları AKP’nin soğuğundan ve karanlığından kurtaracağım.



Sevgili Kartallılar; evinizden biri; içinizden biri; sizden biri olacağım. Buna söz veriyorum.

Diyoruz ki , Yeniden Kartal, Yeniden CHP.



“Başkan bir kez söz vermişse mutlakayapar” denilen “Sözüne inanılan” bir Başkan olacağım.



Yeter, Bu düzen değişecek, yolsuzluk bitecek, Kartalımızın hiçbir mahallesinde, bir tek insan yatağa aç girmeyecek. Göreve gelir gelmez yoksulluk envanterini çıkaracağız, yoksulumuzu asla teşhir ettirmeyeceğiz. Yardım alan aileler; size söz veriyorum, yardımınız artacak, ama asla kesilmeyecek sizi namerde muhtaç ettirmeyeceğim.



Tüm Kartallılara sesleniyorum. Hadi gelin! Hadi gelin hadi şimdi gelin. Gelin ki Kartalrantçıların değil halkın olsun. Şartsız, koşulsuz, çıkarsız birliğe, dayanışmaya gelin.


Sevgili Kartallılar ben sosyal demokrasiye, halka, emeğe, yurttaşa sevdalıyım.



Sevgili Kartallılar; sevgili Kartallıhemşehrilerim açın yüreğinizi dostunuz olacağım . Ben size söz veriyorum; Hak’ka yürüyünceye kadar halkımla yürüyeceğim.



Kartal için, halk için, kadınlar ve çocuklar için, gençler için, engelliler için, herkes için, yola çıktık ve çalışıyoruz.


Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  dünyadaki birçok ülke kadınından önce Türk kadınlarına bahşettiği seçme ve seçilme hakkımdan aldığım yetki ile yürüyorum. Mustafa
Kemal ATATÜRK’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi onun yolunda laiklik yolunda ilerleyecektir.



Yaşasın örgütlü toplum. Yaşasın demokrasi. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın CHP


Saygılar sunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2013, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17