Temurhan Yıldız “Kentsel dönüşüme karşı çıkanlar, Müteahhitlerle beraber komisyonculuk yapıyor!“

Kartal Ak Parti İlçe Teşkilatı Geçtiğimiz günlerde Köz Kanat Restaurant’ta basın toplantısı düzenlemişti.

Temurhan Yıldız “Kentsel dönüşüme karşı çıkanlar, Müteahhitlerle beraber komisyonculuk yapıyor!“

Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Avukat Temurhan Yıldız'ın uzun açıklamalarını üç bölüme ayırıp iki bölümünü yayınladık. İşte Yıldız'ın açıklamalarının üçüncü ve son bölümü;

Partimizde Sevindirici Üye Artışı Var

Kartal’da 55 bin kayıtlı üyeleri bulunduğunu ifade eden Yıldız “Seçmenin yüzde 16’sı üyemiz her hafta 1000 – 1500 kişi partimize katılmaktadır, önümüzdeki dönemde önemli şahsiyetlerin partimize katılacağı tören gerçekleştireceğiz. Hedefimiz 65.000’in üzerinde üye kaydı yapmak yani %20 üye sayısını arttırmaktır.

Kartal büyük bir meydana kavuşacak!

Merkezi hükümet tarafından yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Yıldız, Kartal Merkez Tren yolu projesinin kesinleştiğini belirterek “ Tren yolu üstten geçecek, Söğütlü Çeşme viyadüğü şeklinde üstten geçecek altı açık bir şekilde İstanbul’un en büyük meydanı haline gelecek, istasyonun yeri değişecek, Maarif Caminin karşısına geçecek, oradan kilisenin olduğu yere kadar viyadük şeklinde üstten gelecek ve Kartal Baba geçidinin olduğu yerde de yine yüz metrelik viyadük şeklinde devam edecek”

Araştırma Hastanesi yeniden yapılıyor!

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi için ihaleye çıkıldığını belirten Yıldız “ 920 yataklı bir hastane yapılıyor, şu anda acil servisin arkasında bulunan otopark alanına yapılacak, yeni hastane bitinceye kadar eski hastane hizmet vermeye devam edecek. Bir afet durumunda 1800 yatak kapasitesine çıkacak bina olacak” dedi. Kartal Koşuyolu Kalp Damar Hastanesine yeni acil servis yapılması ve yatak sayısının artırılması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Yıldız bunun yanı sıra Adalet Meslek Lisesi Sağlık Meslek Lisesi, Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi yapılması konusunda çalışmaların son noktaya geldiğini söyledi.

Hürriyet Mahallesi tapu dağıtımımız devam ediyor!

Hürriyet Mahallesi’nde tapu dağıtımıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yıldız “Buralarda kadastral sıkıntılar var, binalar kadastral yol üzerinde yapılmış onunla ilgili çalışmalar yapılıyor, imarla ilgili sıkıntılar var, emsal artışıyla ilgili sıkıntılar var, onlarla ilgili çalışmalar yapılıyor” dedi. Sahilden E-5 bağlantısıyla ilgili sıkıntı bulunduğunu belirten Yıldız, Çanakkale caddesi Köy Hizmetlerinin olduğu yerden Soğanlığa bağlantı kavşağı yapılacağını, E-5’ten Hürriyet mahallesine de giriş sağlanacağını söyledi.

Birileri, Müteahhitlerle beraber komisyonculuk yapıyor!

Yıldız Kentsel yenileme konusunda ise şunları söyledi  “biz geçmişte kentsel yenilemeden bahsederken birileri karşı çıkıyordu, şu anda geldiğimiz noktada şunu görüyoruz ki,  karşı çıkmayı bırakın bir tarafa müteahhitlerle beraber hareket edip nasıl komisyonculuk yaparız bu noktaya gelindi. Sitelere gidip bizim dediğimize buraların müteahhitliğini verin, buraları şunlar yapsın işte bunlar yaparsa biz bunların takipçisi oluruz noktasına gelmek ne kadar istikrarsız bir siyasi anlayış veya yönetim anlayışı olduğunu anlama adına yeterlidir.

Kentsel dönüşüm konusunda zihinsel değişim dönüşüm var!

Geçmişte Hürriyet Mahallesi’ne gidip evlerinizi yıkacaklar diyenler, şimdi Hürriyet Mahallesi’ndeki derneklere gidip sizin bu alanlardaki inşaatlarınızı şu müteahhit yapsın, şu daha iyi yapar diyebilecek bir değişimi yaşamak, aslında kentsel dönüşümden daha hızlı bunlarda zihinsel değişim dönüşüm var, üzülsek mi ağlasak mı bilmiyoruz..

Yunus Mahalle halkı yerinize sahip çıkın!

Özellikle Yunus Mahallesine şunu söylüyoruz, yerinize sahip çıkın, kandırarak korkutarak yerlerinizi sattırmaya çalışıyorlar, bir başka ekipte toplamaya çalışıyor. Tapusu olan hiçbir vatandaş mağdur olmayacak, hiç kimsenin evi yıkılmayacak. İsterse tek başına da yapabilecek.Aynı durum büyük sitelerde yaşanıyor. Bunlarla ilgili Kartal’da müteahhit listesi yapılmış ve o müteahhitlere siteler paylaştırılıyor”

“Biz hayatımızı hurdacılıkla kazanmıyoruz”

Ak Parti İlçe Başkanının dava açtığı konusundaki bir soruya Yıldız  “Ak Parti ilçe başkanının dava açtığı söyleniyor. Bu davaları vatandaşlar açar vatandaş açacağı davayla ilgili vekil olarak Avukata gider. Bu davalar haksız davalar olsa devletin mahkemesi de kararını vermez. Eline bir liste alıp işte şu davalar demek doğru değil açıklasın listeyi. Devletin mahkemesinin verdiği kararı siyasi malzeme haline getirmek doğru bir davranış değil.

Ben kendisine söylüyorum yaptığımız bir yanlışlık yok, dışarıda telaffuz etmiş olduğu gibi bir şey de mümkün değil. Biz hurdacılıkla hayatımızı kazanmıyoruz biz mesleğimiz neyse mesleğimizi yapıyoruz.

“Biz kimin hangi Avukatla çalıştığını biliyoruz. O Belgeleri size biz vereceğiz!”

Yıldız “Biz kimin hangi Avukatlarla ilgili çalıştığını, kimlere nasıl para ödediklerini onları da çok iyi biliyoruz. Kimlerin daha önceden gelip belediyenin ilk döneminde sırf bu paraları ödemek için kimi danışman tuttuklarıın hangi Avukatın oradaki paraları paylaştırdığını kimlerin alacakları olduğunu ve bunları dağıttığını da çok iyi biliyoruz. (Gazetemiz sahibi Aytekin Yaşar'ın "Kamuya el atmaları bilgi edinmeden istedik vermediler" demesi üzerine) Bizde o belge var. O belgeleri size biz vereceğiz. Kimin, hangi avukatın ne aldığını belirten belgeyi vereceğiz. Onların hepsi bizde var. Bu işin yapan arkadaşlarla ilgili meslek olduğu için orada cezai bazı sıkıntılar var, yani vermenin sıkıntıları var. Yoksa karşı tarafın belge var dediği herşey bizde var." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2012, 21:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17