Temurhan YILDIZ "KARTAL HALKI ARTIK HİZMET BEKLİYOR"

Temurhan YILDIZ

      21-02-2011 Tarihinde Kartal İlçesi Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Danışma Meclisi Toplantısı AK Partililer arasında heyecan içerisinde geçti.

     Kartal Bülent ECEVİT Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıyı Divan Başkanı olarak Ahmet KARAKIŞ yönetti.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Silah Arkadaşları için yapılan 1 dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okunarak toplantı başlatıldı.

Konuşmacı olarak Kürsüye Ak Parti İlçe Başkanı Av. Temurhan YILDIZ davet edildi.

YILDIZ  ilk olarak Libya’da vuku bulan olaylar ve orada bulunan 25.000 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının durumları hakkında bilgi verirken bu vatandaşların tahliyesi için İDO dan 2 feribot ve THY den 4 uçak hazırlatıldığını ve bu tahliyelerin başladığı bilgisini verdi.

Bu günün Şubat 2001 krizinin yıl dönümü olması nedeniyle o döneme ait bilgiler sunuldu. Krizin ilk gününde piyasaların %18 değer kaybettiği ikinci gününde ise %14 değer kaybettiği ülkenin büyümesinin -%8.5 olduğu bu gün ise büyüme hızının +%9 ları bulduğu bankaların o an %7500 gecelik faiz verdiği sağlık harcamalarının bütçede % 2.9 larda kaldığı bu gün ise %14 lerde olduğu gibi örnekler verilerek o acı gün yâd edildi.

Daha sonra güncel 236 maddelik torba yasanın yürürlüğe girmesi ile değişen bazı maddelerden örnekler verildi. Polislerin artık askerlik yapmayacağı çalışan kadınların doğumdan sonra 2 yıl çalışmayacağı, su borçlarının, vergi borçlarının,b ağ kur borçlarının, taksitlendirileceği bilgisi verildi. Akabinde ise merkez bankasının 2001 de 22 milyar dolar bir nakitte iken 2010 itibari ile 82 milyar dolara geldiği daha önceki ikdilarlar zamanında IMF den alınan borcun 5 milyar dolara kadar gerilediği ve IMF ile yeni antlaşmaların yapılmadığı vurgulandı.

Kartal Belediyesi'nin yaptığı işlerden örnek veren İlçe Başkanı bunlara örnek olarak Barlar Sokağı çalışmasını Neyzen Tevfik heykelini asfaltlama işleri ile bazı parklara döşenen futbol sahalarında bile az görülen çimleri söyleyerek Kartal Halkının artık hizmet beklediğini belediyenin paraları çarçur etmemesini rica ederek konuşmasını bitirdi.

         Daha sonra Kürsüye Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Başkanı  Hüsna BALCI davet edildi. Balcı ilçede yapılan seçim faaliyetleri hakkında bilgi verirken Ana Kademe tarafından 901 Kadın Kolları tarafından 201 Gençlik Kolları tarafından 89 toplam 1191 ev sohbeti yapıldığı ve önümüzdeki günlerde bunların artarak devam edeceğini söyledikten sonra Aile Hekimliği hakkında salonda bulunan hazirunu bilgilendirdi.

Diğer bölüme geçildiğinde ise Başbakan Recep Tayyib ERDOĞAN’ın sinevizyon gösteresi ile ilçe faaliyetleri hakkında sinevizyon gösterisi sunundu.

 Dilek ve temenniler kısmında ise İlçe genelinde görev yapan Mahalle Başkanları ile Teşkilat Başkanlarından 12 si konuşmalarını yaparken bazı konuşmacıların sunumlarından sonra Şanlı TÜRK BAYRAĞI’NI açarak konuşmalarını sonlandırması ile iyice coşan salonu sakinleştirmeye çalışan Sayın Divan Başkanını saatin 22.30 olduğu uyarısı bile fayda etmeyince  İlçe Başkanı Sayın Av. Temurhan YILDIZ kapanış konuşması için kürsüye geldi.Bu konuşmasında herkese teşekkür eden Başkan üye çalışmalarında % 15 lik barajı aşan mahalleleri altın ile ödüllendirdi ve toplantının bittiğini bildirdi. Buna rağmen Bu coşkulu kalabalığın Bülent Ecevit Kültür Merkezini terk etmeleri saat 23.30’u buldu.

 

 

  

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2011, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17