Kartal Kadın Kooperatifi Biga ve Karabiga’daki Kadın Kooperatifleri’ni ziyaret etti.

Kartal Kadın Kooperatifi Biga ve Karabiga’daki Kadın Kooperatifleri’ni ziyaret etti.

Kartal Belediyesi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı işbirliği ile yürütülmekte olan Kartal’da Kadınlar Yerel Yönetim Sürecine Katılıyor Projesi kapsamında mahalle sorunlarına karşı duyarlı kadınların gönüllü katılımıyla bir araya gelen Mahalle Kadın Komiteleri ve Kadın Ürünleri Pazarı güçlerini birleştirerek; Haziran ayında Kartal Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi’ni kurmuşlardı.

 Kartal Kadın Kooperatifi geçtiğimiz hafta tanışmak ve karşılıklı deneyim aktarımında bulunmak üzere Biga ve Karabiga’daki Kadın Kooperatifleri’ne inceleme ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ilk gününde Karabiga ve Biga Kadın Kooperatifleri tarafından işletilen kafeteryalar, esnaf lokantaları, içinde çocuk yuvası ve unlu mamuller üretim atölyesi bulunan Kadın ve Çocuk Merkezleri gezildi. Kartal Kadın Kooperatifi’nden kadınlar bu ziyaretlerde kooperatiflerde aktif olarak çalışan kadınlara kooperatifçilik deneyimleri konusunda sorular yöneltti. Ayrıca Kadın Kooperatifi’nden kadınlar Karabiga Belediye Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdi.

 İkinci gününde ise Seferihisar Belediyesi ve Aydın Belediyesi yetkililerinin, Biga, Karabiga ve Kartal Kadın Kooperatifi temsilcilerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi. Kartal Kadın Kooperatifi, kadınların karar mekanizmalarına katılımının önemini vurgulayarak örnek model olarak başarıyla uyguladıkları Kartal’da Kadınlar Yerel Yönetim Sürecine Katılıyor Projesi deneyimlerini  görsel sunumlarla aktardı. Toplantıya katılan belediye ve kooperatif temsilcileri projenin uygulanmasından çok etkilendiklerini ve bölgelerinde kadınların yerel yönetim sürecine katılımı konusunda çalışmalar başlatacaklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2011, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17