CEMAL DEMİRAY “BORÇSUZ BELEDİYE DEVRALMAK İSTİYORUM”

Kartal Belediye başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal MHP İlçe Başkanlığını ziyaret etti. MHP...

CEMAL DEMİRAY “BORÇSUZ  BELEDİYE DEVRALMAK İSTİYORUM”

Kartal Belediye başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal MHP İlçe Başkanlığını ziyaret etti. MHP Kartal İlçe Başkanı Cemal DEMİRAY ve yönetim kurulu, Belediye Başkanı Öz’le sohbet ortamında belediye çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

 

Balıklı Göl’ün etrafını çevireceğiz

Gazetemiz sahibi Aytekin Yaşar’ın “Başkanım bir akşam balıklı göl’ün önünden geçtim, Biracılar, şarapçılar piyizlenmeye devam ediyorlar, muhtemelen şişeler de aynen göle fırlatıyorlar. Siz orayı temizletmiş ve koruma altına almıştınız, ne olacak göl’ün hali” sorusuna Başkan Öz “Göl’ün etrafını çevireceğiz, kirletmelerine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

Öz , Ülkücü gençlerin anıtı sahiplenmeleri doğru karardır.

Ülkücü gençlerin gündeme getirdiği Türk Devletlerini simgeleyen anıtın tadilatı konusunda belediyenin desteği olacak mı diye sorulan soruya, Öz, “ Ülkücü gençlerin bu anıtı gündeme getirip sahiplenmesi doğru bir adımdır. Belediye olarak üzerimize düşen desteği veririz, ayrıca bir heykel daha yapacağız, onun adınıda ilk defa burada açıklıyorum.

 

Kartal’lı Kazım’ın heykelini yapacağız.

Kartal’lı Kazım’ın ailesine ulaştık, resimlerini bulduk. Anıtını yaptıracağız” dedi.

Cemak DEMİRAY “ Borçsuz Belediye Devralmak İstiyorum”

Cemal Demiray’ın, Kartal’ın 56 trilyon borcu olduğunu kamuoyundan duyduk ama ilk ağız sizden öğrenmek isteriz. Belediyeyi borçlumu aldınız, tam olarak borç ne kadardır. Bu borcun ne kadaraını ödediniz ve ya ödüyorsunuz” Sorusuna

Öz , 56 trilyon borç ve 3,5 trilyon da şirketlerin borcu vardı yani 59,5 trilyon borçla devraldık. Borçlar bir ara 33 trilyona kadar indi. Bizim hedefimiz kartal Belediyesini borçsuz hale getirmek. Şu an 46-47 trilyon borç var.” Dedi.

Cemal DEMİRAY  “Başkanım o borçları da ödeyin çünkü sizden sonra belediyeyi ben alacağım ve borçsuz Belediye devralmak istiyorum” dedi.

 Neyzen Tevfik heykeli daha estetik olabilirdi

Cemal Demiray’ın, Neyzen Tevfik heykeli daha estetik olabilirdi önerisine Öz “ Bu heykeli Kartal’lı heykeltıraş sanatçılar yaptı. Ben sanatçının sanat anlayışına yorum yapamam” dedi.

Cemal Demiray, yenilenebilir nükleer enerjiye bakışınız nasıl, Kartal’da güneş ve rüzgar enerjisinden daha fazla faydalanmak için ciddi bir takım çalışmalar yapılamaz mı?

Öz, “ Rüzgar enerjisi ve güneş enerjisini daha yaygın kullanabilmek için hükümetin enerji konusuna bakışı teşvik edici olmalıdır. Binaların enerji ihtiyacını güneş enerjisinden elde etmek için ciddi çalışmalar yapılmalıdır” dedi.

Kentimizde park yok

Kent parkı en az 10 -15 dönüm alan üzerine yapılan parklar şeklinde olmalıdır. Batıda köklü şehirlerde park anlayışı böyledir. Hatta bizim ecdadımızın bizlere bıraktığı çok güzel miraslar vardır. Bunlardan güzel bir örnek Edirne Selimiye camiinin külliyesidir.

İnsanların rahat nefes alabileceği çocukların spor yapabileceği oyunlar oynayabileceği şekilde düzenlenmelidir.

Bizim parklar imar artığı şeklinde 300 – 500 m2 lik göz boyamak için yapılan parklardır.

Yeni konut sitelerine sarnıç zorunluluğu getiriyoruz

Yağmur sularından faydalanmak için yeni yapılan konut sitelerine sarnıç yani 20- 30 tonluk yer altı su depoları yapma zorunluluğu getiriyoruz.

Bu depolarda biriken sular bahçe sulamalarında vs. işlerde kullanılsın istiyoruz.

Acilen Büyükşehir yasası değişmeli…

Kartal’ı Büyükşehir yönetmemeli, Kartal Kartal’dan yönetilmeli

Büyükşehir bünyesindeki ilçe belde belediyeleri kendi kendini yönetmeli. Büyükşehir elini çekmeli buralardan. Milli emlak işletmeci vasfıyla yaptığı parkların kirasını belediyemizden almamalı. Milli emlak, Kartal sınırları içinde bulunan bir alana park yapıyor Kartal Belediyesinden o alan için kira alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kartal içinde tesis yapıyor, Bülent Ecevit Kültür Merkezi gibi Hasan Doğan Spor kompleksi gibi ama kendi yönetiyor.

Fakat bu tesislerden Kartal halkı faydalanmalı ve bu uygulamayı kent belediyesi yapmalı. Tesisler Kartal sınırları içinde ama yönetimi Büyükşehir Belediyesinde.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi denetleyici olmalı, yönetici ve işletmeci olmamalı” dedi.

Ankara caddesinin ana arter ilan edilmesi yanlış

Kartal merkezinde bulunan Ankara caddesi trafiğe kapalı olmasına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu caddeyi ana arter ilan etmiş.

Bu caddenin ilan ve reklam gelirini alabilmek amacıyla böyle bir uygulamaya gidilmiş ben doğru bulmuyorum” dedi..

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2010, 07:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17