Ergenekon'un 1 Numaralı Başı!

Ergenekon'da 1 Numaranın yerini bilen tanık, mahkemeden...

Ergenekon'un 1 Numaralı Başı!

Ergenekon'da 1 Numaranın yerini bilen tanık, mahkemeden önce çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ergenekon'da 1 Numarayı bilen tanık, Mahkemeden önce konuştu:

Ergenekon'un 1 numarasının peşine düşen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tanık olarak dinleyeceği Talip Doğan Karlıbel, 1 numaranın halen Alman derin devletinin himayesindeki Bedrettin Dalan olabileceğini öne sürdü. Karlıbel, Ergenekon'la Alman derin devleti arasında bağlantı olduğunu da iddia etti.

Bir dönem Alman istihbaratında görev yapan Karlıbel, mahkeme heyetine önemli açıklamalarda bulunacağını açıkladı. Alman derin devleti ile Ergenekon arasında bağlantı olduğunu öne süren Karlıbel, herkesin merak ettiği 1 numaranın da Bedrettin Dalan olabileceğini öne sürdü. Operasyonu haber alan ve Almanya'ya kaçan Dalan'ın, Alman istihbaratı tarafından kendisine temin edilen sahte kimlik ve pasaport ile dolaştığını söyleyen Karlıbel, “Lobi ve güç ortada. Düşüncelerimi ayrıntılı bir biçimde mahkeme heyeti ile paylaşacağım” diye konuştu.

ADD İLE ERGENEKON AYNI KATTA!

Nürnberg'de bulunan ADD şubesiyle “Ergenekon” isimli bir derneğin aynı binada hizmet ettiğini iddia eden Karlıbel, iki kuruluşun da aynı amaca hizmete ettiğini söyledi. Alman vakıf ve derneklerinin yanı sıra Alman derin devletinin de “Ergenekon” ile direk temasının olduğunu öne süren Karlıbel, Alman Faşist gruplar hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.


İDDİANAMEDE DE DALAN 1 NUMARA

Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in ıslak imzası olduğu öne sürülen “Demokrasiye Müdahale Eylem Planı”yla ilgili soruşturmanın iddianamesinde Ergenekon'un firari şüphelisi Dalan, 1 numaralı sanık olarak yer almıştı. 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama emri çıkartılan Dalan için “ağırlaştırılmış müebbet” hapis cezası isteniyor.
Ergenekon'da '1 Numara'nın kim olduğunun ortaya çıkması için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin harekete geçmesi ve Talip Doğan Karlıbel'in tanık olarak dinlenmesine karar vermesi önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Ergenekon'un 1 numarasının peşine düşen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin tanık olarak dinleyeceği Talip Doğan Karlıbel, ‘Milat'a konuştu.

Bir dönem Alman istihbaratında görev yapan Karlıbel, mahkeme heyetine önemli açıklamalarda bulunacağını açıkladı. Alman derin devleti ile Ergenekon'un arasında bağlantı olduğunu öne süren Karlıbel, herkesin merak ettiği 1 numaranın Bedrettin Dalan olabileceğini öne sürdü.

İPUCU ‘MİLAT'A AYRINTILAR MAHKEME HEYETİNE

Almanya'nın Ergenekon davasının firari sanığı Bedrettin Dalan'ı iade etmeyeceğini açıkladığını hatırlatan Karlıbel, “Öncesinde de hepimiz biliyoruz ki gözaltına alınacağı operasyondan haberi olmuş ve Almanya'ya kaçmıştı. Yine Dalan'ın Alman istihbaratı tarafından kendisine temin edilen sahte kimlik ve pasaport ile rahat dolaşımının sağlandığı da bir gerçek. Lobi ve güç ortada… Ben Dalan'ın Ergenekon şemasındaki yerinin üst sıralarda olduğunu düşünüyorum. Hatta 1 numaranın Dalan olma ihtimalinin yüksek olduğuna inanıyorum. Düşüncelerimi ayrıntılı bir biçimde mahkeme heyeti ile paylaşacağım” diye konuştu.

ÇOK DERİN İDDİALAR

Nürnberg'de bulunan ADD şubesiyle Ergenekon isimli bir derneğin aynı binada hizmet ettiklerini öne süren Karlıbel, “Derinlik buradan bile anlaşılıyor. Düşünsenize Ergenekon isimli bir dernek ve ADD aynı binada çalışıyor. Yaptıkları ise hükümet aleyhtarlığı… Bunların hiç biri tesadüf değil. Sanıkların gözü Almanya'da… Alman vakıf ve derneklerinin yanı sıra derin devletinin de bunlarla direk teması var. Alman Faşist gruplarının oluşturduğu derin devlet yapısı ile Ergenekon arasında da yapı olarak büyük benzerlikler var. Hatta yapının aynı olduğunu söylemek bile mümkün. Lobi desteğinin bitmediğini Bedrettin Dalan olayından da anlıyoruz” dedi.

İDDİANAMEDE DALAN 1 NUMARA

Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in ıslak imzası olduğu öne sürülen “Demokrasiye Müdahale Eylem Planı”yla ilgili soruşturmanın iddianamesinde Ergenekon'un firari şüphelisi Dalan, 1 numaralı sanık olarak yer almıştı. 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama emri çıkartılan Dalan için “ağırlaştırılmış müebbet” hapis cezası isteniyor.

ALMANYA DALAN'I NEDEN İAEDE ETMİYOR?

İçişleri Bakanlığı'nca, 1 Haziran 2011'de difüzyon mesajı çıkarılarak Dalan'ın uluslararası düzeyde arattırılmasına başlandı. Bu dönemde Dalan'ın Almanya'da olduğunun ihbar edilmesi üzerine, İçişleri Bakanlığı'na gönderilen 15 Haziran 2011 tarihli yazı ile Dalan'ın iadesi amacıyla geçici tutuklanmasının Alman makamlarından talep edilmesi istendi. İçişleri Bakanlığı hemen Alman interpolü ile irtibata geçti. Alman makamları İçişleri Bakanlığı'na gönderdikleri cevapta, “Dalan'ın suçuna öngörülen cezanın ağırlaştırılmış müebbet hapis olması nedeniyle Federal Adli Ofis tarafından iade talebinin reddedildiğini” bildirdi.

FİRAR ANI…

Tuğgeneral Nurettin Işık`ın, bir ziyareti sırasında Aydın Doğan`a, yeni bir operasyonla ilgili tüyo verdiği ve Doğan`ın da Dalan`a `Seni de içeri alacaklar` dediği iddia edilmişti. Yeğeninin uyuşturucu olayı sebebiyle gündeme gelen Tekirdağ Şarköy 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Nurettin Işık`ın, Ergenekon dalgası öncesi Aydın Doğan`la görüşerek, `Dalan`ı da içeri alacaklar` dediği ve Doğan`ın da Dalan`a haber göndererek kaçmasına sebep olduğu ileri sürülürken, operasyondan haberdar olan Dalan`ın, 1 ay öncesinden İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi`ndeki tüm yetkilerini vekil tayin ettiği Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Üyesi Namık Kemal İzler`e bıraktığı ortaya çıkmıştı. Hakkındaki iddialar sebebiyle çok önceden tüm resmî işlerini halleden Dalan, kendisine gelen `kaç` ihbarından sonra ülke dışına çıktığı belirtilmişti.

MİLAT

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2011, 06:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17