Dersim Olayları İle İlgili Özür Diledi!

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda...

Dersim Olayları İle İlgili Özür Diledi!

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Başbakanlık'ın Dersim olayları ile ilgili arşivini açıkladı, 'Başbakan özür dilesin' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, ''Literatürde varsa, devlet adına özür dilemem gerekiyorsa dilerim ve özür diliyorum'' dedi.

İŞTE ERDOĞAN'IN DERSİM'LE İLGİLİ ÇARPICI SÖZLERİ

"Kılıçdaroğlu 'Dersim isyanında analar ağlamadı mı' diyen partiliye sahip çıktı. Sayın Kılıçdaroğlu, gece başka sabah başkasın. Klavuzlarını iyi seçemedin... Bizim Dersim'e ilgimiz siyasi bir ilgi değildir.

 

Biz Dersim meselesini Necip Fazıl'ın "Son Devrin Din Mazlumları" adlı kitabından öğrendik. Üstad, Kürt ya da Ermeni demeden din mazlumları diyerek bahsetmiş.

ANLINI KARIŞLARIM

 

Sana yazıklar olsun... T.C. Başbakanı Tayyip Erdoğan'ı, Ermeni diasposaı ile aynı yere oturtanın anlını karışlarım, haddini bileceksin.

 

BAHANELERİ HAZIRLANMIŞ BİR OPERASYON

Biz birileri gibi işine geleni ayyuka çıkarak işine geleni örten olmadık. Dersim'de adım adım hazırlanmış bir operasyon düzenledi, bu konuda raporlar var. Bahaneleri hazırlanmış bir operasyondur. Sayın Kılıçdaroğlu, Başbakanlığın arşivi açıktır. Görmek istiyorsan gelir incelersin, bilgisizliğini giderirsin.

DERSİM'E ÇIBAN DEMİŞLER

Belgelerde "Dersim çıbandır, bu çıban üzerinde amelliye yapmak farz-ı ayn'dır" deniliyor. Raporlarda göç ettirilecek aşiretlerin listesi ve yöntemi var.

1935'te çıkarılan bir kanun var, Tunceli'nin idaresi hakkında. İlk maddede vali ve kumandana aşırı yetkiler tanınıyor. İnsanları göç ettirme yetkisi bile var.

KADIN VE ÇOCUKLAR KATLEDİLDİ

Dersim'de kadınlar ve çocuklar katledildi. CHP bana fatura kesmeye çalışıyor ama bütün bu işlerin banisi sizsiniz. Devlet olarak özür dilememize mani bir şey yok ama bu işin başında CHP zihniyeti var.

Dersim olayları sırasında orada asker olan Muhsin Batur, "yaşantımın bu bölümünü anlatmaktan kaçınıyorum" diyor anılarında. Çocukların öldürülmeleri emri veriliyor ama bu emri yerine getirecek biri bulunamıyor. Ama sonra bir kişi 20 çocuğu öldürüyor.

KILIÇDAROĞLU'NA İNANAN SAF CHP'Lİ BİLSİN

Seyit Rıza'nın hikayesi yürek burkuyor. Anlattığım bu hikayeler mi Kılıçdaroğlu'nu rahatsız ediyor. Ben Kılıçdaroğlu'na inanan CHP'li temiz ve saf vatandaşlarım bilsin istiyorum.

Sayısız insan katledildi, göçe zorlandı. Rahatsız mı oldun Kılıçdaroğlu ? Sayısı bugün daha bilinmeyen binlerce insan katlediliyor. Yuvalar yıklıyor, binlerce kız çocuğu evlatlık veriliyor.

13 BİN ÖLÜ

1939 tarihli belgede Dersim'e yapılan operasyonun bilançosu veriliyor. Ve kati netice alınana kadar devam edilecek deniliyor. Sayın Kılıçdaroğlu bunlardan nasıl kaçıyorsun ? Belgede, 13 bin 806 kişinin öldürüldüğü yazıyor.

DEVLET ADINA BEN ÖZÜR DİLERİM

Eğer devlet adına özür dilemek gerekiyorsa, böyle bir literatür varsa, ben özür dilerim ve diliyorum... Hadi onurunu kurtar Sayın Kılıçdaroğlu.

KARARLARDA İNÖNÜ'NÜN İMZALARI VAR

23 Aralık 1938 tarihli belge. 11.683 kişinin sürüldüğünü belirten Bakanlar Kurulu kararı. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, Başbakan Celal Bayar. İnönü'nün imzaları var. Atatürk'ün vefatından 1 ay sonra İnönü cumhurbaşkanı oluyor.

İMZALARDAN BİRİ "KEL ALİ"NİN

İmzalardan biri de Bayındırlık Bakanı Ali Çetinkaya. İskilipli Atıf Hoca'yı düzmece kararla idam eden Kel Ali lakaplı Ali'dir.

Kılıçdaroğlu bu isme kahraman dedi, sizin kahramanlarımız buysa bu ülke biter. Bu Dersim belgesinin altında da Ali Çetinkaya'nın imzası var.

TUNCELİLİ GENEL BAŞKAN YÜZLEŞMELİDİR

Dersim yakın tarihin en trajik olaylarındandır. Cesaretle sorgulanmayı bekleyen bir faciadır. Bu kanlı eserin sahibi CHP'dir. Özür dilemesi gereken CHP'dir.. CHP'nin Tunceli'li vekilleri ve genel başkanıdır.

CHP'deysen doğruyu söyleyemezsin, hemen al aşağı ederler. Tuncelili bir genel başkan, CHP için bir fırsattır. Hakaret etmeyi bırakıp, partisinin geçmişiyle yüzleşmelidir.

CHP'Lİ BELEDİYEYE OPERASYON: YARGI KARAR VERİR

CHP'li İzmir büyükşehir belediyesine yapılan bir operasyon var.. Bunun gereğiniyargı yapar. Bu Tayyip Erdoğan'a yapılıyor da sana niye yapılmasın. Benim hakkımda 58 dosya hazırlandı, hepsi bitti. 2-3 dosya kaldı... Benim içeri girişim bile söylediler. Halbuki o benim düşünce özgürlüğüm ile ilgili bişeydi. Şiirden dolayı bana ceza verildi. Bana cezayı veren yargıçlar, CHP'nin hem adayıydı. Bana o cezayı verdiler..

BİZİM KAYSERİ'YE TAKTILAR

Bizim Kayseri belediyesine taktılar. Sen Kayseri'den bir şey çıkaramazsın. Delil diye sunduğun kişi bile kaç yıla mahkum oldu. Savcılık yaptığınız müracatları geri çevirdi.

KAĞITTEPE SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Sayın Kılıçdaroğlu işte müfterilerin sonu bu ! Aynı şeyi İstanbul'da belediye başkan adayı olunca aynı yanlışları yaptı. Kadir Bey ile ilgili dosyalarla dolaştı durdu. Arkadaşlar, hiç bir şey çıkmadı. Öyle bir takıntı haline geldi, Kağıthane'nin adını unuttu Kağıttepe dedi. İstanbul'da seçmen dahi olamadı, oyunu daha kullanamadı." (Haber3)



Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2011, 21:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17