CHP ile ilgili bir dosya mı çıkacak?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP eski Genel Başkanı Deniz...

CHP ile ilgili bir dosya mı çıkacak?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasına yol açan kasete “örgüt” soruşturması açılması konusunda yeni gelişmelerden sözetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasına yol açan kasete “örgüt” soruşturması açılması konusunda, “Önümüzdeki günlerde göreceksiniz, özel yetkili bir savcı CHP ile ilgili gene bir dosya çıkaracak. Ortalık, belgeler birbirine girecek” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, CHP tarafından Adalet Bakanı Sadullah Ergin hakkında verilen gensorunun gerekçesini açıklarken, “CHP'nin verdiği soru önergeleri iktidarı yıpratmak amaçlı verilmiştir' diye bir davada savcı tarafından delil olarak kullanıldı. Bu hangi demokrasi? Böyle bir anlayış olabilir mi? Bu savcı hakkında soruşturma açılması lazım. Sen muhalefetin verdiği soru önergelerini, ‘hükümetin aleyhine verilmiş belgeler' diye, nasıl iddia dosyasına koyabilirsin? Bu kişi hukuk eğitimi almamıştır, ön yargıdır, siyasi otoritenin emrindendir bu kişi.

Bizim muhatabımız burada o savcı değil, siyasi otoritedir yani Adalet Bakanıdır, Adalet Bakanının da HSYK'nın Başkanıdır” diye konuştu. (ANKA)

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2012, 20:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17