CHP, CHP'li siteye savaş açtı!

CHP, CHP'li siteye savaş açtı!

CHP resmi internet sitesinden, CHP'ye yakınlığıyla bilinen gerçekgündem sitesini topa tuttu: ''Gerçek değil, hayali gündemlerle kamuoyu ile, CHP örgütünü yanıltmaya ve CHP'deki yenilenmeyle ilgili olarak kuşkular yaratmaya çalışan internet sitesinin haber ve yorumları maksatlıdır. Bu nedenle partililerimiz tarafından da ciddiye alınmamalıdır.''

Haftaya CHP ile bir internet sitesi arasındaki kavgayla başladık. Kavganın tarafları ise birbirinden ilginç isimler… Kavganın bir tarafındaki adres Barış Yarkadaş'ın sahibi olduğu “Gerçek Gündem” isimli internet sitesi. 

Gürsel Tekin'in daha önce yazarı olduğu, CHP'nin “gayri resmi yayın organı” diye bilinen, sahibinin gazetecilik diye yalnızca “CHP operasyonları” yaptığı bir internet sitesi.

Kavganın diğer tarafındaki isim ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Daha geçtiğimiz Nisan ayında favori siteleri arasında Gerçek Gündem'i de saymış, CHP'ye genel başkan seçildiğinde kişisel sitesinde Gerçek Gündem'in reklamını yapmıştı.

Gerçek Gündem'in Gürsel Tekin'le yakınlığı herkes tarafından biliniyor.

Gerçek Gündem'in CHP'deki iktidar savaşlarında da nasıl kullanıldığı başka bir gerçek.

Dolayısıyla CHP üzerine operasyonların Gürsel Tekin'le Barış Yarkadaş ilişkisi hesaba katılarak analiz edilmesi önem arzediyor.

Peki ne oldu da kavga çıktı?

Durduk yerde Barış Yarkadaş Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren bir yazı yazdı.

Yarkadaş, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atarak, Açık Toplum Enstitüsü kurucusu Soros'un desteklediği TESEV'in 183 no'lu kurucu üyesi olduğunu yazdı.

Yazısında Kılıçdaroğlu'na "TESEV üyeliğiniz halen sürmekte midir?" sorusunu da yönelten Yarkadaş, "Sürüyorsa,TESEV'in hangi görüşlerini sahiplenmekte, hangi görüşlerini paylaşmamaktadır? CHP'lilerin bunu bilmesi gerekmektedir. Çünkü; TESEV, Kanarya Sevenler Derneği değildir." dedi.

CHP de bugün internet sitesinden sert bir açıklama yaparak Gerçek Gündem'i yalan yazmakla itham etti ve partililere "Bu siteye itibar etmeyin" çağrısı yapıldı.


“TESEV Üyesi olan Kılıçdaroğlu, o çevrelerden olabildiğince etkilendiği için, şimdi kafasındaki değişim ve dönüşümü gerçekleştirebileceği bir ‘kadro harekatı' yaratmaya çalışıyor.” diyen Yarkadaş'ın CHP'ye yönelik operasyonu ise şu satırlarda gizliydi:

“Bu hafta yapılacak olan CHP MYK'da bu planın en radikal adımı atılacak. CHP İstanbul İl Başkanı eski SODEV'ci ve 10 Aralık Hareketi Üyesi Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul'daki 14 ilçenin başkanlarının görevden alınması ve yerlerine Karayalçın'la SHP'de çalışmış 14 ismin getirilmesi için 'yeni bir hamle daha' yapacak. Salıcı, ilk hamlesi perşembe günü başarısızlığa uğramasına rağmen, şansını yine deneyecek. Bu hamle gerçekleşirse, CHP'nin İstanbul'daki 14 ilçe başkanı görevden alınacak. Yerlerine ise SODEV, 10 Aralık Hareketi ve Karayalçın'ın SHP'sinde görev almış kişiler 'paraşütle' getirilecek. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu bağlamda gönlünün Altan Öymen'in önerisiyle il başkanı yapılan Salıcı'dan yana olduğu biliniyor. Kılıçdaroğlu, CHP örgütlerini 'kendisine göre dizayn edip' koltuğunu sağlamlaştırmak istiyor. Bu yüzden, Kamer Genç TBMM'de dayak yerken bunu umursamıyor. MYK toplantısını bitirip Meclis'e gideceğine, hiçbir şey olmamış gibi, MYK toplantısını sürdürüyor. Toplantıda, İstanbul'da görevden alınacak ilçelerin durumunu konuşuyor. Dört gün sonra ise, adet yerini bulsun diye 'Eşkiyanın ne yapacağını biliyoruz' diyor. O lafın tarihsel anlamını bilmediği için de yine bir tutarsızlık içine düşüyor.”

Bu satırlar Yarkadaş'ın Kılıçdaroğlu'na niye çaktığını ele veriyor.

Ne diyor Yarkadaş:

"CHP örgütlerini 'kendisine göre dizayn edip' koltuğunu sağlamlaştırmak istiyor."

Bu ne demek?

Kılıçdaroğlu'nun koltuğu sağlam değil demek. Bunu diyen kim?

"Gürsel Tekin'in adamı"nın sitesi.

Peki Tekin'in adamı niye Kılıçdaroğlu'ma muhalif oldu?

İşte bütün mesele bu.

Zaten işin şifresi CHP'nin yaptığı yalanlamada gizli.

CHP'den resmi olarak Gerçek Gündem sitesinin partiye yönelik operasyonları şöyle tarif ediliyor:

"CHP örgütünü yanıltmaya ve CHP'deki yenilenmeyle ilgili olarak kuşkular yaratmaya çalışan internet sitesinin haber ve yorumları maksatlıdır."

Haliyle düşünmek gerekiyor.

Yarkadaş ve Gürsel Tekin Kılıçdaroğlu ve CHP üzerindeki etkinliklerine ve iktidar hesaplarına göre mi böyle ayar veriyorlar?

Yarkadaş'ın CHP'deki iktidar kavgası, Gürsel Tekin'in CHP'deki pozisyonuyla ilgisi ne?

Bu kavga CHP içindeki iktidar kavgası ve Kılıçdaroğlu'nun koltuğunun sallanmasından bağımsız değil. (medyagündem) (Habervaktim)

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2011, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17