BBP 'idam' konusunda kararlı duruyor

BBP 'idam' konusunda kararlı duruyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, idam cezasının gelmesinde milletin iradesinin yanında olacaklarını söyledi.

BBP Yozgat İl Teşkilatı tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen Yozgat Buluşma Toplantısı'na katılan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, burada yaptığı konuşmada, idam cezasının yeniden gelmesinde halkın vereceği karara uyacaklarını vurguladı.

Başkan Topçu, milletin sesi ve heyecanı olacaklarını ve kimseden korkmadıklarını belirterek, "Herkes sussa da biz korkmayacağız. Milletin sesi ve heyecanı olacağız. Her zaman olduğu gibi hakkı üstün tutacağız, ABD ve İsrail'den korkanlar korkabilir, biz kimseden korkmayız. Millet'in istediği idam geri gelecek. Her konuda olduğu gibi biz milletimizin yanındayız, millet de bizim yanımızda. Tuzu kurulara aldırmayacağız. Biz Allah'a inanan millete güveneceğiz. İdam cezasının gelmesi için toplanan imzaları TBMM'ye götüreceğiz. TBMM'ye sesleniyorum; sizler hesaplarınızı milletin iradesine göre yapacaksınız. Kimin ne olacağına Rabbim karar verir." dedi.

"HER ŞEYİ MİLLETİN İRADESİ BELİRLEYECEK"
Topçu, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimde her şeyi milletin iradesinin belirleyeceğini ifade etti. Topçu, şöyle konuştu: "BBP'nin veremeyeceği hiçbir hesap yoktur, olsak da milletle olacağız, olmasak da milletle olmayacağız. Bizim yaptığımız ahlaklı siyasettir. Bizim için siyaset millete hizmet etme, Allah'ın rızasını kazanma vasıtasıdır. Bizim için siyasetin anlamı turuncu koltuk değil. Bizim siyasette kırmızı çizgilerimiz var. Büyük Birlik Partisi (BBP), Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun zamanından bu ana kadar yaptığı siyaset pozitif muhalefet, ilkeli ve ahlaklı siyasettir. Avrupa Birliği uyum yasalarını getirdiler önüne dayattılar, işin içinden çıkamadılar, niye, 103. maddede demedin ki şu madde yazanları, küçük bir çocuğa cinsel taciz ve cinsel istismarda bulunanlara 8 ile15 yıl hapis verilir. Bu da iyi halden düşürtülür, 3 yıl sonra dışarı çıkartırım eğer, parçaladı öldürdü ise ağırlaştırılmış müebbet hapis veririm. Neden orada direnip de idam demiyorsun. 103. madde AB uyum yasaları çerçevesinde dayatarak bugüne kadar bu ülkeyi yönetmiş olan bütün partilere, kimileri oy vererek, kimileri de göz yumarak destek verdiler. Biz böyle doğrusuna doğru yanlışına yanlış dediğimiz içindir ki biz yapıcı ve birleştirici muhalefet yapıyoruz. Parti değil ülke çıkarlarını önde tutuyoruz. Biz, BBP, ittifakların içinde olmaz. BBP, ittifak değil, iktidar projeleri içerisinde olur. Millet iradesine karşı duruyorlar. Biz ise milletimizin isteği doğrultusunda bir gündem oluşturduk. Başkanlık sistemini idam yasasıyla birlikte Meclis'e getirilmesini istiyoruz."

Toplantıya, BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, çevre illerin il başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

CİHAN

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2011, 06:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17