Pendik Belediyesi'nden iftiraya sağduyulu cevap

Pendik Belediyesi, Bosna Parkı’nda yapılacak çalışmalarla ilgili olarak sosyal medyada dolaşan '‘İmara açılıyor.’' iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Pendik Belediyesi'nden iftiraya sağduyulu cevap
Pendik Belediye Başkanlığının konuyla ilgili açıklaması şöyle:


“Sapanbağları Mahallemizde yer alan Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı, içinde sosyal tesisi bulunan, halkımız tarafından yoğun şekilde kullanılan bir parktır. İçerisinde çok sayıda fıstık çamı bulunmaktadır. Parktaki ağaçlar, tek tek Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna tescil ettirilmiştir. Parkta halkın şikayet ve talepleri doğrultusunda, ihtiyaca uygun şekilde sosyal tesis ve peyzaj düzenlemelerini kapsayan proje çalışmaları tamamlanmıştır.   


Belediyecilik anlayışımızın çevre geçmişi ortadayken, en son çevrecilik dersi alacağımız anlayış,  halkı çöp dağlarına, kirli havaya, kirli denize mahkum eden anlayıştır. Çevreci maskesiyle eylem yapan gruplar, kentte sürekli olarak afiş kirliliği yapanlardır. Nitekim, parkı da boya ve yazılarıyla kirletmektedirler. 


Bu ‘sözde’ çevrecilerin sosyal medyadaki iddiaları ise parkın imara açılacağıdır.  Bunlar ya söyledikleri lafı anlamayacak kadar izansız ya da hiçbir ahlaki sınırı olmayacak kadar vicdansızdır. Bir yerin plandaki fonksiyonunun yeşil alan ve parktan çıkarılıp, konut ya da ticarete açılmasına ‘imara açmak’ denir.  Üniversite bahanesiyle ormanlar yağmalanırken susan, yeşil alan ve meraları gecekondu istilasına açan  çevre ve kent düşmanı anlayışın siyasetteki sığınağı, yalan ve istismardır. Pendik Belediyesi tarafından parkla ilgili imara açmak gibi bir çalışma asla bulunmamaktadır. Yapılacak tüm faaliyetler Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun onayına tabidir. Halkın talepleri doğrultusunda Koruma Kurulunun tecrübe ve yönlendirmesiyle  bu proje hazırlanmıştır. Yine bu çalışma içerisinde, parkın güney tarafından geçmekte olan yol da, ağaçların kesilmemesi için bitişik parsellerle yapılan görüşmeler neticesinde kapatılmış, parkın ve ağaçların zarar görmesi engellenmiştir. 


Bütün bunlar ortadayken, talep eden herkes özel olarak bilgilendirilmişken, hayatları boyunca her türlü yatırıma karşı çıkmayı meslek edinmiş zihniyet, doğal olarak bu projeye de karşı çıkmıştır. Yakın zamanda aynı bölgede kentsel dönüşüm de bu zihniyetçe politize edilmiş, bölge halkının çok avantajlı bir bütüncül dönüşüm fırsatını kaçırmasına sebep olmuşlardır. Bu yaklaşım, yine sahnededir. Halkın huzurunu kaçırmak ve provokasyon peşindedirler. Taksim’deki yakıp yıkma sahneleri Pendik’e de taşınmak istenmektedir. Konu, güvenlik güçlerince de yakından takip edilmektedir.


Proje hayati bir proje değildir ve aciliyeti bulunmamaktadır. Projenin selameti, halkımızın istismar edilmemesi, arzu edilen provokasyona meydan verilmemesi  için çalışmamız seçim sonrasına ertelenmiştir. Bosna parkıyla ilgili olarak imara açıldığı ifadesi tamamen yalan ve iftiradır. Planlarda asla böyle bir değişiklik söz konusu değildir. Planlarda yapılan tek değişiklik, ağaçların kesilmesine sebep olacak imar planındaki yolun kaldırılmasıdır.


Kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına, Pendik Belediyesi tarafından bu açıklama zorunlu görülmüştür. Bu projenin gecikmesi elbette bölge halkı için bir eksikliktir, ama birkaç ay sonra sandıkta toplumun tercihi net olarak ortaya çıkacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi istismarı ve yalanı adet haline getirenlerin değil, hizmete odaklananların destekleneceği inancımızla; sonrasında yolumuza ve işimize bakacağımızı ifade eder, saygıyla kamuoyuna duyururuz.”
Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2013, 23:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17