İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti’nin ilk etkinliği Pendik’te

Pendik Belediyesi tarafından Pendik’teki...

İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti’nin ilk etkinliği Pendik’te

Pendik Belediyesi tarafından Pendik’teki sportif yatırımların ve faaliyetlerin tanıtımı ile uluslararası yarışmalarda başarı kazanan ilçe sporcularının ödül takdimi muhteşem bir törenle gerçekleştirildi. Törende konuşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti olduğunun bu ilk günlerinde spor etkinliklerinin adeta başlangıcını Pendik Belediyesi düzenledi. Bundan onur duyuyorum.”dedi.

Törene AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın yanı sıra , eski milli futbolcu ve İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, İstanbul Milletvekilleri Erol Kaya, Mihrimah Belma Satır, Osman Boyraz, Mehmet Domaç, Basketbol Federasyon Başkanı Turgay Demirel, Halter Federasyon Başkanı Hasan Akkuş, Taekwondo Federasyon Başkanı Metin Şahin, Tenis Federasyon Başkanı Ayda Uluç, Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyon Başkanı Niyazi Kurt, eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay, spor adamları, dernek yöneticilerive çeşitli siyasi parti idarecileri katıldı. Töreni çok sayıda basın mensubu da takip etti.

Pek çok branşta okul spor kulüpleriyle güzel işler yaptık

Pendik’te sportif yatırımların ve faaliyetlerin tanıtıldığı videonun ardından bir konuşma yapan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, spor için çok şeyler yapılması gerektiğini bildiklerini ve sporla ilgili bilinçli bir şekilde yapıldığında şehir açısından doğru bir hamle olacağını belirtti. Bu çerçevede bütün spor adamlarımızla istişareler yaptıklarını ifade eden Şahin, 17 okulun spor salonu var. Bunların tamamı sporun gençlere yaygınlaştırılması için Pendik Belediyesinin hizmetine sunuldu. Çeşitli branşlarda spor eğitimleri verdik. Ama en büyük ölçeklisi basketbol oldu. 10bin çocuğumuza temel basketbol eğitimi verdik. Pek çok branşta okul spor kulüpleriyle çok güzel işler yaptık.”dedi. Şahin ilçedeki spor hocalarına tek tek teşekkür etti.

Tesisleşme konusunda birçok yatırım yapıldı

Şahin’in ardından kürsüye gelen eski milli futbolcu ve İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, böylesi büyük bir organizasyon düzenleyen Pendik’i kutlayarak sözlerine başladı. Ablasının burada evli olduğunu ve onu sık sık ziyarete geldiğini belirten Şükür; “İstanbul’a ilk ayak bastığım yer Pendik’ti. O günden bugüne çok şeyler katettiğini görmek beni çok mutlu etti.”dedi. Ülkenin spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya başladığını ve tesisleşme konusunda birçok yatırım yapıldığına dikkat çeken Şükür; “Sporcu kardeşlerimize düşen görev bu kadar fedakârlığa karşılık vermektir.”dedi. Şükür ayrıca ödül alan sporcuları tebrik etti.

Kaya: Kenan Şahin’i kutluyorum

İlçemizde spora yönelik yapılan çalışmaların hızla devam ettiğini ve sportif çalışmaların gün geçtikçe arttığına vurgu yapan Kaymakam Cafer Odabaş; “Bunun da devamı olarak başarılı sporcularımız artıyor. Katkısı olan herkesi kutluyorum.”dedi. İstanbul Milletvekili Erol Kaya ise, şehirde medeniyetin devam edebilmesi için kültürün, sanatın ve sporun devam etmesi gerektiğini vurgu yaparak;sosyal hayatın sürdürülebilir olmasının önemli olduğunu belirtti. Öğrencilik hayatında yalnızca çocukların ve gençlerin bir öğrenci değil aynı zamanda sanatla spor meşgul olması gerektiğini ifade eden Kaya; “Bu imkânların kurumlarda sunulması önemli. Bu anlamda Kenan Şahin’i kutluyorum.”dedi.

Durmak yok tesisleşmeye devam diyen bir belediyemiz var

İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti olduğunun bu ilk günlerinde spor etkinliklerinin adeta başlangıcını Pendik Belediyesinin düzenlediğine vurgu yapan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bundan onur duyduğunu ifade etti. Spor Başkenti unvanını önemseyen ve spora bu kadar yatırım yaparak tesisleşmeye önem veren Kenan Şahin’i tebrik eden Bağış, “Sporla uzun yıllar uğraşmış ve hala bu ülkenin dinamizmi açısından sporu önemli gören bir başbakanımızın olması bu etkinliği düzenlememiz için en büyük güçtür.”dedi. Başbakandan alınan ilhamla İstanbul’u spor başkenti yapabildiklerine vurgu yapan Bağış, “AB üyesi olmadığımız halde Kültür Başkenti olduk ve bu yılda spor başkenti oluyoruz. 2012 yılı boyunca spora hep beraber önem vereceğiz. Herkese sesleniyorum hadi gelin hep beraber spor yapalım. Spor yapabilecek tesislere ihtiyacımız var. Pendik Belediyesinin diğer il ve ilçe belediyelerine ilham kaynağı olmasından ötürü bir kez daha Kenan Şahin’i kutluyorum. Gerçekten durmak yok tesisleşmeye devam diyen bir belediyemiz olduğu için Pendik’te bizler çok şanslıyız.”dedi.

Pendik diğer belediyelere de örnek olacak

Bağış, 2012 boyunca yapacakları çalışmaların 2023’ün 2020’nin kapılarını açacağını belirterek 2020’de İstanbul’un olimpiyatlara ev sahipliği yapacağını hedeflediklerini ifade etti. Onun için çok çalışıyoruz çok çabaladıklarını sözlerine ekleyen Bağış, farklı spor dallarına da önem vermeye başlıyoruz. Birçok farklı spor dalında Türkiye başarılarını artırıyor. Nisan ayının sonunda Estonya, Lİtvanya ve Letonya Dışişleri Bakanlarının katılımıyla İstanbul’da Nordik yürüyüşü düzenleyeceğiz. Bunu kendileri talep etti. Kıtalararası bir spor etkinliği olarak düzenleyeceğiz.”dedi. Bugün ilk 2012 spor başkenti için ilk etkinliğe öncülük eden Pendik’i çok önemsediğini vurgulayan Bağış, bunun diğer ilçe belediyelerine örnek olacağına inandığını belirterek konuşmasını tamamladı.

Sülüntepe Spor Kompleksi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi

Konuşmaların ardından sporda emeği geçenlere teşekkür belgesi ve uluslar arası müsabakalarda başarı gösteren sporculara ödülleri verildi. Sporcular ve protokolün hatıra fotoğrafı çektirmesi tamamlandıktan sonra Sülüntepe Spor Kompleksi’nin temel atma töreni canlı yayın bağlantısıyla gerçekleştirildi. Program yemeğin ardından sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2012, 21:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17