Has Parti Genel Başkanı Numan KURTULMUŞ, Pendik İlçe Teşkilatının açılışını yaptı

Has Parti Genel Başkanı Numan KURTULMUŞ, Pendik İlçe Teşkilatının açılışını yaptı

Has Parti Pendik İlçe Teşkilatı 26 Şubat 2011 Cumartesi sabahı Pendik Gülistan Sofrasında Genel Başkan Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ'u, Pendik'in önde gelen  Esnaf Odası Başkanlarını, iş adamlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve yerel basını sabah kahvaltısında ağırladı.

44 KİŞİLİK KURUCUMUZLA PENDİK SİYASETİNDE YERİMİZİ ALDIK

Selamlama konuşması yapan Has Parti Pendik ilçe Başkanı Süleyman PERGEL, Türkiye için yeni bir siyaset döneminin başlamasına hep beraber şahitlik ediyoruz. Halkımızın özgürlük, adalet ve hakça paylaşım talebini sahiplenen, sivilleşmenin yükselen bir değer olduğunu farkında olan bir anlayışla yola çıktık. 

Toplumun farklı kesimlerini "düşman" algısı içinde değerlendirmeyen, siyasetini ve muhalefetini yol gösterici bir anlayışla ortaya koyan, Ulusalcılıkla anti-emperyalizmi birbirine karıştırmadan milli değerleri savunan bir anlayışla yola çıktık. 

Gücünü bu topraklardan ve inandığı değerlerden alan, siyaseti sadece iktidarı elde etme aracı olarak görmeyen, kendi yaşamında da savunduğu değerleri hayata geçiren bir anlayışla yola çıktık.

Kıymetli misafirler ekim ayında Medeniyet Siyaseti Hareketi adı ile başlayan ve 1 Kasım itibariyle Halkın Sesi Partisi kısa ismi ile Has Parti adıyla siyasi arenada ete kemiğe büründü.  Çok kısa zamanda halkımız tarafından benimsenip sahiplenilen partimiz Pendik'imizde de çok büyük teveccüh görmüştür. 15 Ekim den 17 Şubat'a kadar müteşebbis heyeti olarak yaklaşık 100 kişi ile çalıştık. 17 Şubatta Siyaseti bir medeniyet siyaseti olarak algılayan iddia ve irade sahibi birbirinden değerli toplumun her kesiminin temsil edildiği 44 kişilik kurucularımız ile Pendik siyasetinde yerimizi aldık. 

Antiemperyalist, maneviyatçı ve yerel olmayı kabul eden, Firavunlaşmayacağız, Karunlaşmayacağız, Belamlaşmayacağız diyebilen, tojpjıjma, adalet, özgürlük ve refah sağlamak için çalışmayı kabul eden kim varsa onlarla birlikte yola çıkacağız. İnşallah Pendik'imizin en güzel ilçe binasını bugün Sayın Genel başkanımızın teşrifleri ile kahvaltımızın akabinde Gazipaşa caddesinden yürüyerek ilçemizi açacağız." dedi.

ALKOL TÜKETİMİ AKP İKTİDARINDA 4 KAT ARTMIŞTIR

Kurtulmuş, Ak Parti iktidarı döneminde iç tüketiminin arttığını açıklayarak, "Bir taraf 'yaşam tarzımıza müdahale ediliyor' diyor, diğer taraf ise içki kullanımını azaltmış gibi konuşuyor. Türkiye'nin gerçeği var. İçkiye başlama yaşı 11'e düşmüş. Ak Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılındaki içki tüketimi yaklaşık 500 milyon litre, şu andaki tüketim ise yaklaşık 1 milyar 900 milyon litre. Ak Parti döneminde içki tüketimi azalmış değil. İçki tüketimi 4 katı artmış. Demek ki tartışma yanlış yapılıyor. Kim ne şekilde hayat tarzı yaşamak istiyorsa yaşasın, kim ne şekilde günlük hayatında hangi tercihlerde bulunuyorsa yapsın. İçki içsin veya içmesin. Ama hükümetin görevi çocuklarını içkiden ve uyuşturucudan korumaktır. Sanki zannediyorsunuz ki Türkiye'de böyle bir şey olmuş. Yaşam tarzına müdahale ediliyor algısı var. Algı başka, Türkiye'nin gerçekleri başka" dedi.

İLÇE AÇILIŞI YAPILDI

Gülistan'dan ilçe binasına kadar genel başkanla birlikte yürüyen ilçe teşkilatı ilçe önünde kurulan stand'ta konuşmalar yapıldıktan sonra ilçe açılışı gerçekleştirildi.

HAS PARTİ PENDİK KURUCULAR KURULU LİSTESİ

SÜLEYMAN PERGEL

ABDULKADİR EREN

ABDULMÜTTALİP TECİR

ADEM ŞİMAR

AHMET GÜVEN

AH M ET ŞAFAK

ALİ RIZA KOÇ

AYŞE ARSLAN

BEŞİRTOPALĞLU

BÜNYAMİ AY

CEMAL YARAR

CEYHAN YILMAZ

ERDAL DEMİR

EROL KÖSTEK

FAHRETTİN KARAKURT

GÖKHAN BULAMA

GÖKSU ARSLAN

HALİSE ÖZDEMİR

HASAN SEVNİÇ

HATİCE MUTLU

HAYRETTİN AKBABA

HÜSEYİN CAHİT BONCUKCU

İDRİS BOLAT

KOÇAK DEMİRCAN

MAHMUT FİDAN

MEHMET ÇAĞIL

MEHMET LATİF YAŞLI

M EN AF ATMACA

METİN ERYİĞİT

METİN KESKİN

MUHAMMET KARTAY

MUSTAFA AKMAN

MUZAFFER ÇAKIR

OSMAN ER

OSMAN TAYLAN

RECEP BAYRAM

REYHAN KANSU

SAİT TÜTÜNCÜ

SELCAN GÜZEL

SELÇUK AKMAN

SÜLEYMAN GENÇ

UTKU EROL

YAKUP AKBAŞ

ZAFER BALCI

 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2011, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17