Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği’ne Gazeteciler Cemiyeti’nden tam destek

Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği’ne Gazeteciler Cemiyeti’nden tam destek

 İstanbul’da bölgesel ve yerel yayın yapan gazete, dergi, televizyon, internet ve Radyoların bir araya gelerek kurduğu Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Yedi Tepe Üniverisitesi ile akademik eğitim konusunda, eğitim ön görüşmesini yapan Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Manici ve Yönetimindeki Ümit Kahyaoğlu, Halil Topal ve Tamer Aydemir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay  Olcayto ile mesleki sorunları masaya yatırdı.

Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği Başkanı Hakan Manici ilk görüşmesinde, “Dernek olarak bizler Anadolu Yakası’nda sorunları kısa sürede çözmeye çalışan ve aynı zamanda büyüme çalışmalarını sürdürüyoruz. Çalışmalarımız sayesinde 50’ye yakın bölgesel ve yerel medya oganı ile birlikte toplam 70 gazeteci meslektaşımız üye olmuştur. Derneğimizin çalışmalarımızın etkinliği üyelerimizin el birliğiyle olmuştur” dedi.

“Gazetecileri temsil eden büyük derneği olan Gazeteciler Cemiyeti ile ortak çalışma içerisinde sorunlara çözüm bulmak için sizi ziyarete geldiğimizi belirtirim” diyen Hakan Manici, “Bölgesel ve Yerel gazetelerin sorunları çok büyük. Bu sorunların üstesinde gelebilmek için meslektaşlarımız yoğun çalışmalar içerisinde bulunmaktadır. Bizler sürekli yayın yapan ve bölgelerinde etkin olan, basın kartı olanlarla, büyük bölümünün de basın kartları olmamasına rağmen gazeteci olarak bilinen meslektaşlarımızın sorunlarını biliyoruz ve tek tek uygulamaya geçerek çözümlemeyi sürdürüyoruz” diye belirtti.

Bizim tek amacımız Gazeteciler Cemiyeti’nin sivil toplum örgütü olarak aynı tarafta sorunlara ortak çözüm bulma yolunda desteklerini beklemekteyiz diyen Manici, “Cemiyet ve dernek olarak yapılan çalışmalarımızı ortak bilgilendirme ile birlikte ortak çalışma içerisinde olma yönünde desteğinizi bekliyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

İstanbul’da gazetecilerin sorunları hakkındaki çalışmalarınızın etkinliğini görüyorum ve yakından takip etmekteyiz diyen Gazeteciler Derneği Başkan Vekili Turgay  Olacyto, “Bizler bir çok il ve ilçede gazetecileri bir araya getiren dernekleri kurduklarını görüyoruz. Ama derneklerin bir çoğu tabela olmaktan öteye gitmemiştir. Bu yüzden bizlerde seçici olmaya özen gösteriyoruz. Derneğinizin etkin olduğunu duymak bizide onurlandırmıştır. Bu faal çalışmalarınızda bizlerde sizlere destek olmak için gerektiğinde elimizi taşın altına koyacağız. Yerel medya etkinlikelerimizde de sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız. Bizlerde sizlerin çalışmalarından her türlü desteğimizi göstereceğimizi bildiririz. Tabii son zamanlarda kurulan bir çok derneklerde var. Bu dernekleri de takibe aldık. Tabii sizin gibi mesleğimizden evini geçindirenleri bir arada toplayan dernekle birlikte olmak mesleğimize güç verecektir” şeklinde konuştu. Gazeteciler Cemiyeti’nin yakın desteğini alan Hakan Manici ve yönetimi gazetecilerin sorunlarını çözümü yolunda çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2011, 18:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17