Yeni Dünya düzeni

        Bildiğimiz konularda yakın dostlarımıza olası gerçekleri, olabilecekleri ve sonuçlarını yıllardır anlatıp söylüyoruz. Yüzümüze alay edercesine bakıp kimisi yüzümüze, kimisi ardımızda, Yaa başkan sen nereden bileceksin, nereden biliyorsun dediklerini biliyoruz. Bu canımızı sıkıp bizi üzsede biz uyarma, yazma görevimizi yapmaya devam edeceğiz.

-

         Arkadaşlarımızı uyardığımızda bazen hararetle bize mukabele edip sen Prof lardan daha iyimi biliyorsun diyorlardı bize plandemi de. Şimdi yalanlar ortaya dökülmeye başladı, Gerçekler anlaşıldığından, Sağlık konusunda milleti kandırmış olanların gelecekte birçoğu yargılanabilir ama insanlar imza verdiler iğne olurken nasıl davacı müdahil olunacak..

-

       Siyaset için yol tıkandı artık bitti dediğimdede gülenler, Dün iddia koyup parti kurup iktidar olacağım diyenler, bugün kiminle ortaklık yapsam derdindeler. İddia sı iktidar olmayan siyasi parti nin iktidarı nasıl olacak. Koalisyon larda hangileri hangi asgari müşterekte anlaşıp Anayasa yapıp ülkeyi yönetecekler. Hepsinin kafasının içinde farklı farklı tilkiler dolaşıyor. Bu gelecekte olası büyük iktikrarsızlıkların habercisi değilmi..

-

     Dünya da tarihsel döngüler incelendiğinde büyük salgılar sonunda büyük ekonomik krizler ve kıtlıklar oluşuyor. Günümüzde buna enflasyon veya ekonomik kriz deniyor. Bunların sonucunda oluşan sıkışmadan sosyal patlamalar veya savaş lar meydana gelip yeni düzenler oluşuyor. veya oluşturuluyor.
Günümüzde de gelinen durum sanki bu yolun izlendiğini gösteriyor.
Yani önümüzde bir büyük buhran dönemi ve olası 3. Dünya Savaşı olasılıktan çıkıp gerçekleşmez üzere.
Bunun olması için bütün şartlar oluşturulmuş gibi. Peki bunun sonuçları nasıl olabilir.
Sonuçların yeni Dünya düzeni ve yeni ekonomik düzenin doğuşunu sağladığı gibi yeni Dünya düzeninde yeni Dünya devletlerini doğuracak olmasıdır.

-

        3. Dünya Savaşı aslında iki yıldır Sağlık üzerinden başlatılmış ve üretilmiş bir mikropla insanlar korkutulup yılların alışkanlıkları değiştirilip yaşam şekilleri, eğitim, çalışma, yeme, davranış alışkanlıkları insanlara dayatılıp zorlanmıştır. Süreçin ilk aşaması bitmiştir. Şimdi ekonomik buhran ve kargaşa dönemine girilmiştir. Sonrasında olacak olan sağlık ve ekonomik alanındaki fili savaşın gerçek silahların gölgesinde gerçek bir savaş a dönüştürülmesidir.

-

        Rusya, Ukrayna arasındaki bu gerilim, Dünya Savaşı nın ayak sesleridir. Rusya Ukrayna dan istediğini zorda olsa alacaktır. Gelecek günlerde Asya pasifikte Çin in Tayvanı ilhak ettiğini görmek sürpriz olmayacaktır. Çin Tayvan aynı millettir. Rusya Ukrayna aynı millettir. Türk Kürt de aynı millettir. Ortadoğu coğrafyası yıllardır aynı dinden İnsanların yaşadığı savaş alanıdır. Yani Dünya uzun zamandır şeytani aklın ürettiği düşmanlıklar üzerinden milletleri kendi milletleri ile çatıştırıyor.
Bu artık mızrak çuvala sığmadığı gibi ayan beyan ortadadır. Bundan sonra böyle vekalet savaşları ile milletleri oyalama devri biteceği ve gerçekten topyekun bir savaş ın Dünya yı beklediğini söylersek abartmış olmayız.

-

       Olası bir Dünya savaşında ise kimin kimlerle ortaklık yapacağını bugünden kestirmek imkansızdır. Yıllardır kendi milletleriyle birbirine saldırtılıp tavşana kaç tazıya tut misali oyun oynayanlara karşı büyük bir uyanış Ulus Devlet'lerde mutlaka ortaya çıkacaktır. Böyle olduğunda ise bugünkü blokların hepsi fiyasko olacaktır. Büyük oyun kurucu Abd ve çırağı AB ye gel bakalım buraya bir hesap görelim dendiğinde AB yi bilemem ama Abd diye bir Devletin birdaha ortaya çıkmamak üzere Tarih sayfalarına gömüleceği ortadadır.

-

        Bunları yazarken savaş taraftarı değilim. Şayet savaş kaçınılmaz ise savaşmak da bir hak ve gerçektir. Ölmeyi göze alamayanların ne Devleti olur, nede yaşayacakları toprakları.

-

      Sürecin sonunda Çin ve Rusya nın konumunu koruyacağını ama gerçek kazananın herşeye rağmen Türkiye ve Japonya olacağını tahmin ediyorum.
13 yıl önce yazdığım Türk dünyası gerçeği ve Dünya nın geleceği adlı makalede de bugün de aynı şeyleri yaşayıp emarelerini görüyor olmaktan kendime pay çıkarmayacağım.
Biz ne kahiniz, ne falcı, nede astrolog. Biz sadece Dünya düzeni hakkında tarihi, sosyolojik, bilimsel, ekonomik, siyasi, askeri ve stratejik araştırıp düşünüp olası olacakları öngörüp aktarmaya çalışıyoruz. Sonuçta İnsanların seçimi tavır ve kararları insanların geleceğini belirler diyemiyoruz.

-

        Okurlarıma ve milletimize diyeceğim Türk Milleti Devletine ve Devlet aklına güvenin. Oyuna gelip kardeş kavgasına düşmeyin. Siyasi akımlara kapılıp birbirinize düşmanlık yapmayın. Oyun kuran ve oyunu iyi yönetenler geleceği herzaman şekillendiriyor. Şunuda Unutmayalım ki ALLAH tuzak (oyun) kuranların en hayırlısıdır. Saygılarımla.

-

Harun ÖZDEMİR
2 Mart 2022

YORUM EKLE

banner17