Türk jetleri PKK kamplarını dövüyor

Türk jetleri PKK kamplarını dövüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki Kandil ve Zap bölgelerindeki PKK kamplarına yönelik hava taarruzlarının 15 Türk savaş uçağı ile sürdürüldüğü bildirildi.

Ankara'daki kaynaklar, Hakkari'den gelen 12 şehit haberinin ardından devletin zirvesindeki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ''Devlet gücünün üstüne kimse çıkamaz'' ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Sözün bittiği yerdeyiz, artık konuşulmaz uygulanır'' sözlerinin gece saatlerinde başlayan hava harekatının habercisi olduğunu söylediler. Cumhurbaşkanı açıklamalarını daha da öteye götürerek, gün içinde yaptığı açıklamada terörle mücadelede ''Ramazanın bitimini beklemek gibi bir şey olmaz'' demişti.

Cumhurbaşkanı'nın Çankaya Köşkü'nde bugün kabul ettiği yeni komuta kademesiyle bir araya geldiği kabulde de ''Çukurca'daki hain saldırı ve devamında sınır ötesine hava taarruzunun da konuşulduğu'' belirtildi. Devlet ve hükümetin zirvesinin son kez görüş alışverişinde bulunmasının ardından TSK'nın harekete geçmesi için Ankara düğmeye bastı. Ankara'nın talimatıyla Diyarbakır Hava Üssü'nde saat 20,00'den itibaren yoğun bir hareketlilik başladı ve jetler 21.00 sıralarında Diyarbakır'dan kalkarak sınırın öte tarafına geçti. TSK'nın yakın takibinde olan ve daha önceden belirlenen Kandil ve Zap'taki PKK kamplarına havadan bomba yağdıran Türk jetlerinin bölgeye çok sayıda sorti düzenlediği bilgisi alındı. Habervaktim

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2011, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17