Deniz Baykal'a Berlusconi formülü

Kaset skandalının Baykal'ı sıkıntıya sokmayacağını...

Deniz Baykal'a Berlusconi formülü

Kaset skandalının Baykal'ı sıkıntıya sokmayacağını savunan muhalifler, Berlusconi'yi örnek gösterdi.

Son günlerde yaşanan tartışmalar ve iç kavgalarla iktidar çekişmesinin gün yüzüne çıktığı CHP'de 'kaset skandalı' ile koltuğu bırakan Deniz Baykal'ın yeniden genel başkan olması için muhalifler harekete geçti.

ÇALIŞMALAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLIYOR

Baykal'ın internette yayınlanan skandal görüntülerinin sıkıntı yaratmayacağını düşünen muhalifler, "sıkıntı yaratacak olsaydı Silvio Berlusconi şimdiye kadar o koltuktan bin kez inmiş olurdu" görüşünde. Eski Genel Sekreter Önder Sav ve ekibi ile önümüzdeki hafta içinde bir araya gelmesi beklenen Baykal, hafta başından itibaren İzmir il örgütü ve belediye başkanları ile buluşup muhalefete resmen başlayacak.

'KASET SIKINTI OLMAZ'

Skandal görüntüler nedeniyle genel başkanlığa adaylığı tartışma konusu haline gelen Baykal'a arkadaşları destek olma çabasında. Şahin Mengü ve arkadaşlarının umudu ise İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi. CHP'li muhalifler Berlusconi'nin onca skandal görüntüsüne ve polis kayıtlarına rağmen, görevini iç siyasi gelişmeler ve dengelerden dolayı bırakmasına dikkat çekiyor.

Skandal görüntüleri uzun süre İtalya ve dünya gündeminde yer alan Berlusconi, tüm bunlara rağmen koltuğunu ülkedeki ekonomik kriz ve iç siyasi dengelerden dolayı bırakmak zorunda kaldı. Ancak Berlusconi'nin kendisi ile ilgili skandal görüntü ve polis kayıtlarına rağmen üç kez iktidara gelmesi ve başbakanlık koltuğuna oturması CHP'li muhaliflere ilham kaynağı oldu. CHP'nin eski ağır topları, "İnternete düşen görüntüler Baykal'ı yeniden genel başkanlık için sıkıntıya sokmaz. Eğer sıkıntı yaratacak olsaydı Silvio Berlusconi şimdiye kadar o koltuktan bin kez inmiş olurdu" yorumunu yaparak, Sav ve Baykal'ın bir araya gelmesini ve Baykal'ın önünün açılmasını istiyorlar.

İZMİR'DE DESTEK TURU

Baykal, bugün İzmir'de konaklayacağı Kaya Prestij Otel'de il teşkilatından önemli isimlerle bir araya gelecek, bir gün sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret edecek. Baykal daha sonra Karabağlar, Buca, Bornova, Bayraklı, Karşıyaka, Konak, Narlıdere ve Güzelbahçe belediyelerini ziyaret edip "CHP'deki eksen kaymasının, altı ok ilkelerine ve partinin misyonuna gönülden bağlı kadrolarca önlenebilir" mesajını vereceği öğrenildi.

Yenişafak

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2011, 19:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17