Salgın ve sağduyu!

18 Milyon öğrenci ders başı yaptı. Maşallah

*

30 Milyon Müslüman her hafta Cuma namazlarında Camii lerde buluşuyor. Maşallah.

*

Sokakta Ağzına Maske takan vatandaş öğle yemeğinde işyerlerinin yemekhanelerinde, Lokanta, Cafelerde yan yana ağzını şapırdatarak yemek yiyor. Maşallah.

*

Geçen sene beş (5)binlerde olan salgın da insanları eve hapsedip, okulları, işyerlerini kapatıp ortalığı kapatanlar, Bu yıl yirmibeş (25) binlerdeki Salgınlar da heryeri açık tuttular. Maşallah.

*

Tarih boyunca hiçbir Grip salgını İğne ile geçmemiş. Bu iş çıktığında da mutasyona uğrayıp azalıp yok olacak, ne kadar geç yakalanırsanız o kadar iyi. mutasyon geçirdikce normal grip gibi olacak diyordu Tv lerde Prof isimli insanlar. Maşallah.

*

Bir den bire iğne bulundu. vurulan vurulana. iğne olan hasta olmayacak dendi. oldular. Sonra 2 olmadı 3 şimdi 4 olursa iyi olacak deniyor. İnsanlar alıştı vitamin alır gibi iğne almaya koşuyorlar. Maşallah.

*

İlaç firmaları dört köşe oldular.
ortaya hayatımızda görmediğimiz isminin başında Prof yazan bir sürü bilim adamı türetildi. hergün her saat TV lerde canlı yayındalar. Başka işleri yok sanki medya sözcüleri gibi papağan lar gibi aynı şeyleri söylüyorlar. Maşallah.

*

Birde Tv sunucuları, Gazeteciler türedi. iğne olmayanları tecrit edelim. cahiller, bu nasıl kafa, bilime saygıları yok diye haberleri bırakıp yorum yapıyorlar. Hay Allah.

*

Neticede,
Herkes görevli. Herkes rolünü oynuyor gibi. Vatandaş tedirgin. izliyor. Korkutulduğu için çare arıyor. Çare gördüğü bilim insanlarını TV lerden izliyor. Tartışma proğramlarını ilaç firmalarından nemalanan İnsanların beyin yıkamalarını izliyor. Koşa koşa ne olduğu kesin olarak bilinmeyen ve üreten firma sahiplerinin ve çalışanlarının olmadığı iğneleri kendine zerk ettiriyor.

*

Başlangıçta çocuklara bir şey yapmayan salgın hastalık, iğneler şimdi çocuklara da yapılmaya başlanınca Anneler şüphe duymaya başladı. Ne oluyoruz, nereye gidiyoruz demeye başlandı.

*

Avrupa da açık alanlarda Maske takma zorunluluğu kaldırıldı. Türkiye de 4 iğne olana bile açık alanda Maske tak deniyor.
Uluslararası kuruluşlar araştırmalarında iğnenin salgını bitiremeyeceğini belirtiyor.
İğne olanlar olmayanlara kızıyor. neden kızdıklarını kendileri bile bilmiyor.

*

Maden iğne koruyor. olmuşsun ne güzel işte gez, toz, eğlen Maske takma iğnen korusun seni. Olmayanlar sorumluluğunu taşıyor kimene bundan. size ne bundan.

*

 Ortada bir toplumsal kutuplaşma bilerek yaratılıyor. Büyük bir hesaplaşmayı Toplumda kardeşi kardeşe düşman ederek yaratıyorlar. Bunu her zaman denediler. Denemekten bıkmayacaklar gibi.

*

İnsanların her görüşü ve karşıt görüşünü de dinlemesi araştırması gerekiyor. İğne olan olmayan karşı karşıya gelmemeli. Lgbt yi kişisel tercih diye savunanlar bile iğne olmayanlara tahammül edemiyor. Aydın geçinen yazar, çizerler bile bu konuda keskin konuşuyor. Toplumda büyük bir gerginlik yaratıldı. Bu gerginlikten bir enerji açığa çıkarsa bunun altından kimse kalkamaz. Bu yüzden aklı selim herkes ve özellikle medyaya demeç verenler sağduyulu olması gerekiyor.

*

Kalın Sağlıcakla.
Harun Özdemir
14/09/2021

YORUM EKLE

banner17