En İyi Performans Programı ödülü Pendik Belediyesi’ne

TESİAD (Teknik, Ekonomik, Sosyal ve İnsani Araştırmalar Derneği), 2012 yılı için Anakent Belediyeleri arasında ‘En İyi Performans Programı’na sahip olan belediye olarak...

En İyi Performans Programı ödülü Pendik Belediyesi’ne

TESİAD (Teknik, Ekonomik, Sosyal ve İnsani Araştırmalar Derneği), 2012 yılı için Anakent Belediyeleri arasında ‘En İyi Performans Programı’na sahip olan belediye olarak Pendik Belediyesi’ni seçti. Bu çerçevede Pendik Belediyesi’ne ‘Başarı Belgesi’ verildi.

TESİAD (Teknik, Ekonomik, Sosyal ve İnsani Araştırmalar Derneği) tarafından, 2012 yılı için Pendik Belediyesi tarafından hazırlanan performans programının, uluslararası kabul görmüş ilkeler ve Kamu Kurumları tarafından belirlenmiş bulunan standartlar açısında değerlendirilmesi sonucunda, Anakent Belediyeleri arasında en iyi Performans Programına sahip olması nedeniyle, Pendik Belediyesi’ne ‘Başarı Belgesi’ verildi.

TESİAD (Teknik, Ekonomik, Sosyal ve İnsani Araştırmalar Derneği) tarafından Belediye Başkanı Kenan Şahin’e gönderilen yazıda ise, “Kamu kurumlarında stratejik plan ve performans programı yapılması gereğini Türk kamu yönetiminin gündemine getiren 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 9’uncu maddesine istinaden, Maliye Bakanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığınca Yönetmelik ve Rehberler yayımlanmıştır.

2012 yılı için belediyenizce hazırlanan ‘Performans Programınız’, sivil toplum kuruluşu olan TESİAD’ın öncülüğü ve turkbelediye.com’un desteği ile K-PİT uzmanları tarafından özenli bir çalışma ile değerlendirilmiş ve 2012 yılında Anakent Belediyeleri arasında ‘En İyi Performans Programı’ olarak belgelendirilmesinin uygun olacağı tespit edilmiştir. Ayrıca, turkbelediye.com adresinde bütün belediyelerin stratejik plan ve performans programlarının değerlendirilmesine ilişkin olarak hazırlanan yönlendirici işaretler (Trafik Işıkları) yayınlanmış bulunmaktadır. Söz konusu işaretler çerçevesinde kamuoyunun bilgilendirilmesi ve ayrıca bu belgeleri hazırlayan belediyelere daha iyi hatta mükemmel stratejik plan ve performans programları hazırlamalarına imkan sağlayacağı düşünülmektedir. Bu başarı belgesinin hayırlara vesile olmasını ve başarılarınızın daim olmasını dileriz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2012, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17