Kartal'ın vizyonsuz politikacıları!

Kartal'ın en büyük sorunu nedir? Diye sorarsanız size cevabım "Kartal'da Sayıları az da olsa, vizyonları olmayan samimiyetsiz şark kurnazı geçinen politikacılardır." Derim.

-

Aşağıda ki görsele lütfen iyi bakınız...

-

Kartal'ın nesi var?

Meşhur yemekleri yada köftesi mi varmı ki?"Hadi gel Kartal'a köfte yemeye gidelim!" desinler.

Arabalı vapuru mu var? "Geçerken rıhtımında oturup çay içelim, keyf yapalım! Sonra yolumuza devam ederiz," desinler.

Kartal'ın Teleferiği varmı ki? "Hadi ailece Kartal'a gidelim. İstanbul’un balkonu Ayazma'dan İstanbul’u seyredip, teleferikle denize doğru kuşlar gibi süzülerek inelim" Desinler.

Kartal'ın Belediye Plajı, Halk Plajı, Nizam Plajı, Kum Plajı, Azderoğlu Gazinosu mu var ki, "Hadi gel Kartal'a gidelim eğlenelim!" desinler.

Ya da "Hadi gel Kartal'a gidelim çocuk parklarına, tonlarca dökülen asfaltlarına, prefabrikten kreşlerine, yıkılan Stadına, sap gibi sahipsiz ve atıl şekilde ortada kalan tarihi Şifa Hamamı'na gidelim." Derler mi?

-

Yazık...

Kartal'a vizyon katacak, ilçeyi cazibe merkezi yapacak bir Belediye başkanı gelmedi,  gelmeyecek maalesef.

Anadolu yakasının bir zamanlar baba İlçesi olan Kartal, kendisinden kopan ilçelerin gölgesinde kaldı.

Neden?
 
1 - Çünkü Kartal'da politikacıların bazıları yolunda ve akarında. Kartal zerre kadar umurlarında bile değil. Kasayı doldurayım da çok olmadı çeker çiftliğime giderim,  bana her yer Kartal modundalar.

2 - Kartallıların Mimar olan, gerçekte azda olsa süper vizyon projeleri olan, Kartal'ı aşk ile seven bir Belediye Başkanına ihtiyacı var. "Yalandan 40 proje sallayalım nasıl olsa bunlar yerler!" Diyeceğine, 5 yılda 3 eser yaparım, Mardin'den bile insanlar imrenip "Hadi gel Kartal'a gidelim." Dedirtir.

3 - Kartallıların asfalt, park gibi her Belediyenin yapması gereken basit hizmetlere aldanmaması kanmaması lazım.

3 - Belediye başkanları en az 40 proje sözü verip yüzde 20 sini bile yapmayıp belediyeyi borç batağına sürüklüyorsa, bunun nedeni kandıran da değil kandırılanlardadır.

 4 - Kent konseyleri Belediyelerin arka bahçesi olmaktan çıkarılmalıdırlar. Belediyenin gölgesinde kuzuların sessizliğini oynamaktan başka bir fonksiyonları yok.


Örnek vermek gerekirse;
Kartal'ın Hürriyet Caddesi tabela asılıp 90 gün sonra yapılacak diye kapatıldı, 200 gün sonra açtılar vede çok vizyon bir proje yapmış gibi gururlandılar. Ne Kent Konseyi, ne muhalefet nede kimseler "Yolumuzu neden yapmıyorsunuz? Böyle önemli bir merkezi cadde kapalı kalır mı? Ulaşım hakkımız neden elimizden alındı? Çabuk açılsın!" diye kıllarını bile kıpırdatmadılar.

-

O yüzdendir hep derim ki, BAHTSIZ İLÇE KARTAL...

Sağlıcakla kalınız...

YORUM EKLE

banner17