Binali Karaman: KARTAL CHP'DE FÖN SEÇİM DEĞİL, ÖN SEÇİM İSTİYORUZ!

-Sayın Karaman neden ön seçim istiyorsunuz?

Örgütün emekçi gücünü ve onların emeğine saygılı davranmak için seçtikleri kişilerin sağlıklı çalışabilmesi ve yıllardan beri birikimlerine saygılı olmak emeğin kutsal değerini, alın terini ön plana çıkarmak için ön secim istiyoruz.

Şimdiye kadar Cumhuriyet Halk Partisinde atama ve mahallerlede fön seçim yapıldı ve örgütün emeği yok sayıldı. Buradan genel merkeze sesleniyorum; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediyesi yerel seçimleri alabilmesi için örgütün dinamik gücünü ortaya çıkarması için ön seçimin gerekli olduğuna inanıyoruz. Şimdiye kadar Türkiye'de parti içi demokrasinin yok edildiği çalışan birikim sahibi olan plan proje üreten emekçilerin halkın yararına çalışacak insanların hep önü kesildi. Sayın Başbakanımız seçilme hakkını 18 yaşına indirmesi çok büyük bir kazanımdır.

Fakat bu kazanım çok önemli değildir. Çünkü hiç bir siyasi partide seçilme hakkı yoktur. Ancak hiç bir partide bunun önemi yoktur. Genel Başkanların direktifleriyle belirlenir. Bölgemizde hic tanımadımız milletvekili adayları ve belediye başkanları, meclis üyeleri partimizin tepesine uzaydan indirildi. Bu tür insanların halka faydalı olcağına inanmıyoruz. Türkiye hukuk devletiyse parti içinde hukuk demokrasi adelet var ise parti içlerinde insanların seçme ve seçilme hakkı bir kaç kişinin iki dudağı arasında olmamali. Kartalımızın gelişmesini Turkiye'nin gelişmesini istiyorsak yetenekli birikimli donanımlı emege saygılı yönetimlere getirmek zorundayız.
 
- Binali bey yapmış oldugumuz ankette açık ara birinciydiniz bunun hakkında ne düşünüyosunuz ?
 
Ben Kartal Halkının sevgisine saygısına ve hoşgörüsüne layık olabilmek için mücadelemi sürdürüyorum. Kartal halkına her zaman saygım ve sevgim sonsuzdur
 
- Meclis üyeliğinden niye istifa ettiniz?
 
Kartal Halkına hizmet edebilmek icin gerekli koşulların sağlanılmadığından ve her yerde kendi içimizdeki insanlar tarafından önümüz kesildiginden dolayı istifa etmek zorunda kaldım. Sayın Belediye Başkanı Altınok Öz'e istifa etmek istemiyorum.Sizinle beraber sonuna kadar devam etmek istiyorum ve bununla beraber Kartal Halkına hizmet edebilmek icin sizden bir görev istiyorum dedim. Başkan danışmanı Nizamettin beyle alay eder gibi güldüler. Bu onursuzluğu içime sindiremedim ve milletvekili seçimlerini bahane edip istifa ettim. İstafa ederkende ne bu belediye yönetiminin ne de bu yönetimde olan kendimin Kartal halkına bir yararı olmayacağına inanaraktan istifa ettim.
 
Tüm Siyasi parti emekçilerine ve Kartal Halkına saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.

banner17