Kartal Belediyesi'ni batırma komşu!

-

Biz yazmasak kimse de yazmıyor ve maalesef herkes sus pus seyrediyor. Sonra da basına servis edilen anketlerde “Başkan şöyle ikinci oldu, şöyle en iyi başkan oldu!” Diye manşetlerle havalar 10 numaraya kadar çıkıyor. Oysa gerçekler öyle mi? Yapılan algılar doğru mu? İşte bu yüzden vazifemizi yapmamız gerekiyor. Biliyoruz ki hakkı hakikati savunanlar bizim gibi cefa çekip, sıkıntıya duçar oluyor. Varsın olsun, biz vazifemizi yapalım da kullar bilmese de Allah bilsin yeter.
*
2019 yılında Kartal Belediye başkanlığına aday olan Gökhan Yüksel, seçmenlerine hitaben hep, “Komşunuzum! Komşum!” dedi. “Biz Aileyiz, Ailem!” Diye hitap etti. Kartal halkı da ona güvenip oy vererek, ŞEHRİ EMİN görüp Kartal Belediye Başkanı seçtiler. Billboardlarda ise “Büyük Ailem!” mesajları meydanları adeta şenlendiriyor.
*
Bir belediye başkanını seçildiği andan itibaren, aykırı bir haberlik durum olmadığı sürece 2 yıl eleştirmemeyi tercih ederim. İyice izler, saygı ve sevgi çerçevesinde takip ederim. Niyeti nedir? Çalışkan mıdır? Seçim vaatlerini yerine getiriyor mu? Ya da gayret gösteriyor mu? Neler dedi? Neler yaptı? Hepsini analiz ettikten sonra kamu menfaatlerini savunmak vazifem olduğu için olumsuzlukları yazar, tavsiyelerimi de belirtirim.
*
Önce ki belediye başkanı emekli ve istikbal kaygısı olmayan bir anlayışı vardı. Konuşmalarında hep “Çok olmazsa Çeker memleketimde ki çiftliğime giderim!” derdi. Yani sakalı bıyığına denk birisiydi. Oysaki Sevgili Gökhan Yüksel başkan, genç ve siyasi hedefleri ile istikbal planları olan birisidir. Kendisine yakışan en güzel tavır ise su gibi akan 5 yılın sonunda söz verdiği vaatleri yerine getirip “Ailem!” Dediği, “Komşum!” dediği Kartal halkının takdirini kazanmaktır. Öyle ya insan Ailesi için en güzel şeyleri yapmak için var gücü ile çalışır değil mi?
*
Sevgili okurlarım; 2019 yılından bu zamana kadar 3 yıl neredeyse dolmak üzere. Gelen belgeler, takip edip izlediğim ihaleler gösterdi ki Kartal Belediyesi hiç iyi yönetilmiyor. Kartalın paraları babadan miras kalmışçasına plansız, hesapsız ve kitapsız bir şekilde har vurulup harman savuruluyor. Kartal Belediyesi hızla borç batağına doğru battıkça batıyor. Eee "Türkiye'de Belediyeyi neden bu kadar borçlandırdın?" Diye soran da yok, kanunen cezası da yok. Olsaydı Önce ki belediye başkanına olurdu değil mi? Kartal Belediye Başkanının sadece araç kiralamalara onay verip Kartallıların vergileriyle harcadığı paralar 55 milyon Türk Lirasını geçmiş vaziyette. Bu rakamlar Kartal gibi bir ilçe için, çok büyük bir paralardır. 
*
Öncelikle şunu belirteyim ki, Başkan Yüksel gibi EKONOMİST! Değilim. Ekonomist olmak için eğitim de almadım. Halkın ekonomisine katkım olmayacaksa ekonomist olmakta istemem zaten. Gelin birlikte analiz yapıp, hesaplayalım. Bakalım ortaya nasıl bir hesap çıkacak. Her yıl sürücüsüz kiralanan araç ve iş makinalarına baktığımızda, yaklaşık 60 adet araba başkan yardımcılarının ve müdürlerin hizmetine kullanılmak üzere kiralanmış. Oysaki borç batağında ki bir belediyenin bu kadar araç kiralaması etik ve ahlaki de değil zaten. Belediye Başkan yardımcılarının ve müdürlerin sayısı bellidir. Yıllık Sürücüsüz araç ve iş makinalarını kiralamaya 2019 Yılında 14 Milyon 415 bin lira, 2020 yılında 16 Milyon 251 bin lira, 2021 yılında ise 19 Milyon 488 bin lira paralarımız gitmiş. Eğer ki 2019 yılında sıfır kilometre garantisi olan arabalar filo indirimi ile 30 araba satın alınsaydı tanesi 200 bin liradan 6 Milyon lira ederdi. 60 araba satın alsaydı 12 Milyon lira giderdi ama Kartal Belediyesi 5 yıl görevi boyunca 60 arabayı kiralamaya para harcamamış olurdu. O zaman araç fiyatlarının da uygun olduğunu hatırlatmadan geçmeyeyim. Bu arada her yıl 60 araç kimlerin altında geziyor sorusu da gizemini koruyor. Şuan için Kartal Belediyesinde 7 Belediye Başkan yardımcısı ve 28 de Müdür var. Topladığınızda 35 yapıyor. 60 araç neden ve kimler için kiralanıyor? Pandemi de ve yasaklarda bu kiralanan araçlar yasaklara rağmen çalıştılar mı? Nerelerde gezdiler? Bu konu da Ayrı bir haber konusudur
*
Bu sayımızda araç kiralamayı mercek altına aldık. Oysaki 3 yılda Kartal Belediyesi'nin ihaleler ile kanuna ve kılıfına uydurularak harcanan paraları o kadar çok ki, bilseniz eğer vicdan sahibi iseniz üzülürsünüz. Ya bir mikrofon kiralanır mı? 1 mikrofon kaç paradır? Kartal Belediyesi mikrofon bile kiralamış, hem de defalarca. Üzücü olan ise bu harcamalar belediyemiz bu kadar borç batağında iken yapılmasıdır. Kartal Belediye Başkanlığı 2019 yılında 38 milyon 500 bin TL. 2020 yılında 39 milyon TL. 2021 yılında 37 milyon 500 TL. Faizle borç alma yetkisini meclisten aldı. Neden borç yetkisi alıyor? Çünkü Belediye giderlerine, araç kiralamaya, festival ve eğlenceler düzenlemeye, bankalara olan faiz borçlarına, mikrofon ve ses düzeni kiralamalarına para yetişmiyor. Biliyor musunuz? Kartal Belediyesi 2019 yılında 18.772.983,94 TL. 2020 yılında 18.223.535,32 TL. Bankalara olan faiz borcu ödemiş. 2021 yılında ne kadar faiz borcu ödedi? Onu da bilmiyorum açıkçası.
*
15 Temmuz 2019 günü “Kartal'ın durumu kel! Göster Ekonomistliğini Gökhan Yüksel!" Diye bir yazı yazmış, bir abisi olarak başkan Yüksel'i “Büyük Ailesi” için çalışmaya, güzel hizmetler yapması için teşvik etmeye çalışmıştım. Belediyenin bu gidişatını aslında o günden görmüştüm. O yazımda biri sağdan biri de soldan olmak üzere 2 güzel hizmetleri olan yöneticiden bahsetmiştim. Bir tanesi rahmetli Olan Kartal eski belediye başkanlarından Mehmet Ali Büklü idi. Başkan Yüksel'in hemşerisi olan Büklü, Kartal'a Asfalt fabrikası, Ekmek Fabrikası, şirketler kazandırmıştı. Diğer önemli insan ise rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocam idi. Başbakan olduğu kısa sürede tasarruflar ve denk bütçe yaparak Cumhuriyet Tarihine Ekonomistliği ile geçmişti. Üzülerek gördük ki, iki yıl önceki tavsiyelerimiz tesir etmemiş kendisine.
*
Belirttiğim gibi 2019 yılında araç kiralama yerine araçlar alınmış olsa idi 2020 yılında ve 2021 yılında araç kiralarına paralarımız gitmemiş ve kamu zarara uğratılmamış olacaktı. Bu yazıyı yazdım ki, bari kalan son iki yılda Kartal Belediyemiz zarara uğratılmış olmasın. Bu yazımı bitirmek üzere iken yaptığım son kontrolde gördüm ki, Belediye Başkanımız 2022 ve 2023 yılı için yani iki yıl için araç ve makine kiralama ihalelerini tek seferde yapmış bile. Üzgünüm yazık oluyor Kartal'a, yazık oluyor sevgili Gökhan başkanın Büyük Ailesine…
*
En kalbi sevgilerimle…

YORUM EKLE

banner17