Kartal Belediyesi'nden 10 Ocak Çalışan Gazeteciyi engelleme günü

Kartal Belediyesi Basın Müdürü bizi Belediyenin whatsaap iletişim grubundan çıkarmış. Kendilerine yakışanı yapmışlardır.

*


*
Şaşırdık mı? Tabii ki HAYIR.
Sevgili dostlar bu zihniyet böyle. Konuşmalarında hep Demokrasiden dem vururlar. Hür basın, Özgür basın ayakları yapıp, söylemlerde bulunurlar. Kamu kurumu sanki babalarının öz sermayesiyle kurulmuş şirketiymiş gibi istediklerine reklam verirler istemediklerinin reklamlarını keserek kendilerince çizerler. Halkın vergileriyle istediklerini kahvaltıya çağırırlar, istemediklerini de çağırmayıp akıllarınca diğer gazetecilere de inceden "Akıllı olun, bak sizi de dışlarız!" mesajı verirler.
*
Halkın vergilerinden Belediyeye akan gelirlerle istedikleri Gazeteyi, istedikleri STK'yı ihya ederler. İstemediklerine de kapıyı gösterirler.
*
Bizler gönüllü Kamu görevlileriyiz. Ne Kamudan, ne devletten, nede belediyeden maaş alıyoruz. Kendi SGK primlerimizi bile kendimiz yatırıyoruz. Kamunun menfaatleri doğrultusunda haberler yapıp, belgeleriyle Halkın vatandaşların takdirine sunuyoruz.
*
Sayın Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, siz siyasisiniz ve Kamunun başındasınız. Eleştiriye ve kamunun bilgi alma hakkına saygılı olmak zorundasınız. Halkın haber alma hakkına gazeteciyi engelleyerek mani olamazsınız.  Önce ki Belediye Başkanı Sayın Öz'e bizzat demiştim ki, "Dr. Altınok Öz'ü severim, Belediye Başkanı Altınok Öz'ün kendimce yanlış gördüklerine mesleğim gereği muhalifim." Diye. Sizi de severim ama kusura bakmayın yanlışlarınızı kötü gidişatı yazacağım, çünkü yazmak vazifemiz.
*
Sayın Yüksel;
Basın Müdürünün Gazeteciyi whatsaap haber ve bilgilendirme  grubundan çıkarmasına siz izin verdiyseniz, bilesiniz ki yanlış yoldasınız. Zaten önce ki Belediye Başkanı bu Müdürün kişiliğini ve güzel ahlakını iyi bildiği için basın Müdürlüğün'den almıştı. Sırf köylünüz, hemşehriniz diye kollayıp basın müdürü yapmakla doğru bir şey yapmadığınızı belirteyim. Bu Müdür gazetecilere masada otururken "Avucuma ne sı...tınız ki yüzünüze süreyim!" diyecek bir zihniyete ve terbiyeye sahiptir, bilesiniz. Sırf okul yıllarında sıra arkadaşım diye sustum ve yıllarca yazmadım.
*
Sevgili okurlarımız ve dostlarımız; Biz bülten haberciliği, yalakalık yapmayan gerçek Gazeteciler görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Her türlü ambargolara, engellemelere alışığız ve hazırlıklıyız. Halkımıza bilgi vermek ve doğru gazetecilik görevimi layıkıyla yapmak için arabamı sattım. Vatanıma, vatandaşımıza ve milletimize feda olsun. Bizi, belgeli doğru haberlerimizi izlemeye devam ediniz.
*
En kalbi sevgilerimle...
 

YORUM EKLE

banner17